Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/22/2020
Data stire

115 transplanturi renale realizate anul acesta la Institutul Fundeni


Autor: elena

Un numar de 115 transplanturi renale au fost realizate anul acesta in perioada 1 ianuarie-30 septembrie la Centrul pentru Uronefrologie si Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni, a declarat joi academician Ioanel Sinescu, seful centrului.

Potrivit acestuia, in perioada 2004-2013 au fost realizate 1.002 transplanturi.

Totodata, numai in anul 2013 au fost realizate 3.173 de interventii deschise care reprezentau cazuri de o mare complexitate, precum cancerul de rinichi.

"Centrul este unul dintre cele mai mari din Europa. Formam nu numai specialisti pentru Romania, formam si specialisti europeni. In centrul nostru sunt acoperite toate cererile. (...) Centrul este capabil in momentul de fata sa acopere singur toata patologia", a spus academicianul.

Potrivit acestuia, toate cererile pe care le primeste Ministerul Sanatatii de tratament in strainatate pentru afectiunile renale "in mod normal nu au niciun fel de justificare", intrucat centrul are specialisti instruiti in strainatate.

"Putem sa rezolvam absolut tot, in asa fel incat cererea de plecare in strainatate poate fi o dorinta personala, dar nu o necesitate din punctul de vedere al sistemului medical din Romania. (...) In fiecare moment vin pacienti din toata tara care nu pot fi rezolvati in alte clinici sau centre", a mai declarat seful Centrului pentru Uronefrologie si Transplant Renal, cu prilejul implinirii a 55 de ani de functionare a IC Fundeni.

02-10-2014
Tip
Stiri interne