Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

13 spitale ar putea sa nu mai fie transformate in camine de batrani


Autor: elena

Un numar de 13 spitale din cele 181 propuse pentru a fi camine pentru persoane varstnice ar putea sa nu mai fie transformate, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Cristian Anton Irimie, cu prilejul dezbaterii pe acest program.

Spitalele care nu vor fi trasformate in camine pentru persoane varstnice au in derulare programe cu fonduri europene.
Secretarul de stat a precizat, luni, ca Ministerul Sanatatii va respecta legea si nu va trece peste deciziile autoritatilor locale.

Luni a avut loc o dezbatere la minister privind acest program, la cererea Consiliului Judetean Valcea. Presedintele Consiliului Judetean, Ion Calea a prezentat argumentele pentru care spitalele Balcesti si Brezoi nu pot fi transformate in Camine pentru batrani.

Spitalul Brezoi are in derulare un program cu fonduri europene finantat prin Agentia Regionala de Dezvoltare si nu poate sa schimbe nici structura si nici denumirea.

In ceea ce priveste Spitalul din Balcesti, acesta si el are in derulare fonduri europene, in plus asigura asistenta medicala pentru 55.000 de locuitori care se afla in 12 localitati.

Presedintele Consiliului Judetean a reliefat ca spitalul este necesar in aceasta regiune care are probleme mari de sanatate si, in plus, se afla la 100 km distanta de Spitalul judetean, iar ambulantele nu sunt suficiente.

Ion Calea a subliniat ca au obtinut si semnaturi de la cetateni care vor sa pastreze spitalele de la Balcesti si Brezoi.

01-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa