Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/12/2021
Data stire

50 de civili ucisi de rachete in spitale si scoli din nordul Siriei (ONU)


Autor: elena

Tiruri de rachete "au ucis aproape cincizeci de civili printre care copii şi au făcut mulţi răniţi" în "cel puţin" cinci unităţi medicale şi două şcoli la Alep şi Idlib (nordul Siriei), a declarat luni ONU, informează AFP.

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon consideră aceste atacuri ca "violări flagrante ale dreptului internaţional", a adăugat purtătorul de cuvânt adjunct al Naţiunilor Unite Farhan Haq.

Pentru Ban, a adăugat el, aceste atacuri - care au lovit în special un spital administrat de Medici fără Frontiere (MSF) - "aruncă o umbră asupra angajamentelor luate de Grupul internaţional de sprijin pentru Siria" la recenta reuniune de la München, Germania.

Protagoniştii conflictului sirian dintre care Rusia şi SUA au ajuns la necesitatea stabilirii unei încetări a focului în Siria şi accelerarea furnizării de ajutor umanitar.

'Trebuie traduse aceste angajamente în acţiuni", a spus purtătorul de cuvânt.

El nu a atribuit responsabilitatea tirurilor de rachete, dar un ONG sirian a estimat anterior că au fost "probabil ruse", aminteşte France Presse.

MSF a anunţat la rândul său că cel puţin şapte persoane au fost ucise şi alte opt erau date dispărute după tirul tras contra unui spital sirian pe care îl administrează în regiunea Maaret al-Noomane, la 280 km nord de Damasc.

15-02-2016
Tip
Stiri externe