Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/11/2020
Data stire

Accident aviatic Sibiu: Prognosticul in cazul pilotului ramane foarte rezervat


Autor: elena

Prognosticul rămâne foarte rezervat în cazul pilotului care a supravieţuit accidentului aviatic din Sibiu, a precizat marţi Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde se află internat.

"Pilotul este staţionar, este pe dializă, este intubat, dar nu este bine, nici extrem de rău să ne aşteptăm la ceva în următoarele ore sau zile, sper. Nu este vorba de o insuficienţă renală. Prognosticul în cazul pilotului rămâne foarte rezervat. Este posibil să îl operăm vineri, dar numai dacă starea generală permite", a spus medicul.

Potrivit directorului medical, starea celuilalt pacient care a supravieţuit, maistrul militar, este una bună, acesta făcând deja câţiva paşi.

"Celălalt este bine, mănâncă, a început să facă şi câţiva paşi, tot pe terapie intensivă este posibil să mai rămână ceva care nu se vindecă şi să-l operăm săptămâna viitoare", a arătat dr. Cristian Niţescu.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, pe 21 noiembrie, pe raza localităţii sibiene Mălâncrav. Elicopterul de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

02-12-2014
Tip
Stiri interne