Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Achimas-Cadariu: Sunt frustrat ca nu avem rezultate la ancheta in cazul copiilor de la 'Marie Curie'


Autor: elena

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, spune că se simte ''frustrat'' că nu are rezultate la ancheta desfăşurată în cazul copiilor internaţi la Spitalul "Marie Curie" cu sindrom hemolitic-uremic.

'Sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă extraordinară, dar nu oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea şi asta este realitatea. Ancheta s-a desfăşurat în conformitate cu procedurile standard existente. Am făcut apel şi la colegii din Europa şi vom da mult mai multe detalii după audierea de la Parlament. Părinţii au mare, mare încredere în medicii de aici; luptăm cu toţii pentru copii", a spus ministrul, care s-a aflat în vizită la Spitalul ''Marie Curie''.

El a afirmat că, în cazul în care se va dovedi că medicii din Argeş au trimis târziu copiii la Bucureşti, vor fi luate măsurile care se impun.

Ministrul a susţinut că se va verifica dacă DSP Argeş şi-a făcut datoria aşa cum trebuie. "Vom verifica aceste lucruri. (...) Se face o anchetă", a adăugat reprezentantul MS.

Patriciu Achimaş-Cadariu a spus că în prezent nu este nevoie să se caute vinovaţi în acest caz, ci soluţii pentru vindecarea micuţilor.

'Cred că, în acest moment, trebuie să ne concentrăm pe copii şi să aflăm cauza, să luăm măsurile profilactice. Nu cred că acum este nevoie de sânge, cred că acum este nevoie de vindecare în primul rând. MS şi-a îndeplinit toate sarcinile care îi revin. (...) Cred că suntem în momentul în care trebuie să luptăm cu toţii pentru aceşti copii. (...) Părinţii şi întregul personal medical, medicii noştri, asistentele, infirmierele fac un efort teribil şi, din ce am văzut şi am simţit, sunt foarte apreciaţi de către părinţi", a mai spus ministrul.

El a subliniat că nu a venit la Spitalul ''Marie Curie'' ca ministru, ci ca medic, pentru a-şi încuraja colegii.

'Nu am venit acum la spital ca ministru, am venit ca medic şi am venit să îi încurajez pe medici. Sunt la curent cu toate lucrurile, domnul ministru secretar de stat a coordonat acţiunea şi o coordonează. Sunt în legătură directă de la bun început cu toţi cei care au fost implicaţi zi de zi. Nu am vrut să pun presiune. Este cumplit. Toţi cei care au fost aici şi cei care nu i-aţi văzut şi-au făcut zi de zi datoria absolut admirabil 200%. Domnul ministru secretar de stat s-a şi deplasat la Piteşti", a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

17-02-2016
Tip
Stiri interne