Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/18/2020
Data stire

Acordul incheiat cu Republica Moldova privind achizitionarea unui elicopter SMURD, aprobat de Senat


Autor: elena

Senatorii au adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de lege privind ratificarea Acordului încheiat între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova referitor la achiziţionarea unui elicopter care va opera, în cazul urgenţelor medicale, pe ambele părţi ale frontierei dintre cele două ţări.

Potrivit proiectului de lege privind ajutorul reciproc pentru intervenţiile transfrontaliere în caz de urgenţe medicale, semnat la Chişinău la 21 februarie, elicopterul SMURD va fi achiziţionat prin finanţare europeană şi va avea baza la Iaşi.

Iniţiativa este parte componentă a proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii de răspuns a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) pentru pregătirea şi intervenţia în situaţii de urgenţă printr-un sistem integrat de monitorizare şi limitare a consecinţelor dezastrelor, pentru populaţia din zona de frontieră comună România, Ucraina, Republica Moldova".

Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege cu 93 de voturi pentru. Iniţiatorul proiectului este Guvernul, iar Senatul este Cameră decizională în acest caz.

02-12-2014
Tip
Stiri interne