Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Adela Golea (CIMU): Ca sa ramana in tara, tinerilor medici trebuie sa li se ofere posibilitatea de dezvoltare


Autor: elena

Presedintele Congresului interdisciplinar de medicina de urgenta (CIMU), Adela Golea, care este si medic sef al UPU-SMURD Cluj, spune ca din experienta sa poate sa afirme ca tinerii medici pleaca din Romania nu doar din cauza salariilor mici, ci si pentru ca nu au un cadru adecvat de dezvoltare profesionala.

Aceasta a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca sunt si alte tari care se confrunta cu aceeasi problema in cazul rezidentilor.

'Nu cred ca numai o anumita specialitate sau numai o anumita conditie economica sau de salariu conteaza, ci la un moment dat, pentru aceasta varsta, imediat ce a terminat studiile, conteaza foarte mult sa-i creezi cadrul pe care sa se dezvolte. Atunci, ceea ce eu am incercat sa fac, cel putin in ultimii patru ani, este sa le ofer posibilitatea sa se dezvolte profesional, sa participe la alte intalniri internationale, sa poata sa aprecieze singuri care sunt avantajele sistemului nostru si care sunt avantajele celuilalt sistem', a mentionat Adela Golea.

Ea a mai spus ca, spre deosebire de alti ani, din ultimele sale serii a mai plecat in strainatate un singur rezident.

'Daca vom sti sa oferim aceste conditii in care sa se dezvolte, poate ca o parte vor ramane. Unii vor merge. Probabil ca la un anumit interval de timp vor dori numai partea financiara', a opinat Adela Golea.

La Cluj se desfasoara, in perioada 26-28 iunie, prima editie a Congresului interdisciplinar de medicina de urgenta, care reuneste 488 de participanti din tara si strainatate si 62 de traineri. Printre participanti se numara si 88 de studenti.

27-06-2014
Tip
Stiri interne