Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

AID cere transparentizarea anchetelor de la nivelul spitalelor in cazul copiilor din Arges


Autor: elena

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) cere, în cazul copiilor din Argeş, transparentizarea anchetelor interne de la nivelul spitalelor, precum şi a celor privind cauzele externe unităţilor spitaliceşti.

'În acest moment, din păcate, tragerea la răspundere a oricui nu va aduce alinare mamelor şi taţilor care şi-au pierdut copiii, însă tot pentru ei, dar şi pentru restul societăţii româneşti trebuie să spunem stop şi să luăm atitudine. AID solicită transparentizarea anchetelor interne de la nivelul spitalelor prin convocarea de urgenţă a Consiliilor de Etică de la nivelul spitalelor unde sunt internaţi bebeluşii, cu atât mai mult cu cât prin lege pot participa la analiza cazurilor şi ONG-uri, asociaţii de părinţi şi alte structuri civice", se arată într-un comunicat al AID.

În opinia asociaţiei, aceste foruri nou înfiinţate sunt singurele care pot desfăşura analize transparente şi obiective, care să conducă, pe de o parte, la identificarea vinovaţilor pentru moartea bebeluşilor şi, pe de altă parte, la identificarea de măsuri pentru evitarea pe viitor a unor astfel de nenorociri.

AID mai solicită transparentizarea anchetelor privind cauzele externe unităţilor spitaliceşti şi un punct de vedere clar şi al conducerii Institutului de boli infecţioase "Matei Balş" din Capitală cu privire la cazul bebeluşilor infestaţi.

'AID va face demersuri pe lângă ministerele care gestionează fonduri europene în vederea alocării unor sume importante pentru dotarea cu echipamente a spitalelor de pediatrie şi maternităţilor", se mai arată în comunicat.

Un al treilea copil cu sindrom hemolitic-uremic internat la Spitalul "Marie Curie" a murit marţi.

17-02-2016
Tip
Stiri interne