Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/16/2019
Data stire

Ajutorul medical francez ''operaţional'' in Benghazi


Autor: elena

Ajutorul medical plecat din Franta marti cu destinatia Libia a ajuns in Benghazi /est/, dupa ce a trecut prin Cairo, si este ''operational'' la spitalul central al orasului, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Ministerului francez de Externe, Bernard Valero, relateaza AFP.

Valero a afirmat, in cadrul conferintei de presa periodice, ca vehiculele incarcate cu cinci tone de ajutor medical si autocarul care transporta personal medical francez au sosit joi seara in Benghazi, fief-ul insurgentilor libieni. ''Dispozitivul este acum operational la spitalul central al orasului'', a precizat Valero.

Personalul medical - trei medici, trei infirmiere, opt membri de protectie civila si opt specialisti in logistica - si ajutorul medical au sosit marti in Egipt la bordul a doua avioane inchiriate de Franta.

El n-a putut sa aterizeze pe pista aeroportului din Benghazi, blocata de catre insurgenti pentru a impiedica sosirea de forte fidele colonelului Gaddafi. Convoiul a parasit joi Cairo pe cale rutiera pentru a ajunge in Benghazi, dupa parcurgerea traseului in saisprezece ore.

Franta s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe libienii din regiunea Benghazi, care au fost supusi represiunii si bombardamentelor fortelor pro-Gaddafi. Incepand de joi, Franta participa la un pod aerian pentru repatrierea din Tunisia in Egipt a peste cinci mii de egipteni care s-au refugiat din Libia.

Portelicopterul Mistral, una dintre cele mai mari nave ale Marinei franceze, va completa acest dispozitiv. El va pleca duminica din Toulon /sud-est/ cu destinatia Tunisia.

05-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa