Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Alba: Copii de gradinita diagnosticati cu boala "gura-mana-picior"


Autor: elena

Zece din cei treizeci de copii care frecventează grădiniţa Liceului Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia au fost diagnosticaţi cu boala 'gură-mână-picior', o infecţie virală, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Marcela Dărămuş.

Inspectorul şcolar general al ISJ Alba a afirmat că primul caz a fost constatat luni, boala fiind diagnosticată de către medicul unităţii şcolare şi confirmată de către medicul de familie al copilului respectiv. În cursul zilelor de marţi şi miercuri, alţi şase copii au fost diagnosticaţi cu această infecţie virală, trei copii fiind, deocamdată, suspecţi de boala 'gură-mână-picior'.

Ţinând cont că perioada de incubaţie este de până la şapte zile nu este exclusă apariţia altor cazuri.

ISJ Alba a anunţat Direcţia de Sănătate Publică, ai cărei reprezentanţi vor face, joi, o anchetă epidemiologică, a precizat Marcela Dărămuş. Deocamdată nu a fost sistată activitatea la grădiniţa în cauză, a mai spus inspectorul şcolar general.

Şeful ISJ Alba a afirmat că s-a făcut o dezinfecţie a veselei şi a jucăriilor din dotarea grădiniţei în cauză, iar părinţii au fost informaţi cu privire la apariţia acestei boli în cadrul colectivităţii.

Boala, una în premieră constatată într-o grădiniţă din Alba, afectează cu deosebire copiii de vârstă preşcolară, apărând mai ales în colectivităţi de acest gen. Ea se transmite uşor, atât pe cale oral-fecală, dar şi prin strănut şi tuse sau prin intermediul obiectelor contaminate.

28-10-2015
Tip
Stiri interne