Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/15/2020
Data stire

Alba: Focar de hepatita acuta virala tip A, intr-un sat de pe Valea Secaselor


Autor: elena

Un focar de hepatită acută virală tip A, cu 17 cazuri, a fost înregistrat într-un sat de pe Valea Secaşelor, cei mai mici dintre cei diagnosticaţi având sub doi ani, potrivit unui raport înaintat Instituţiei Prefectului de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Potrivit sursei citate, 16 cazuri au necesitat internare la spitalele din Alba Iulia, Blaj şi Sebeş - compartimentele de Boli Infecţioase, iar un caz a fost izolat la domiciliu.

Raportul DSP Alba menţionează că 6 dintre cazuri sunt în curs de investigare etiologică. Toate cazurile au fost forme uşoare şi medii.

Focarul a apărut în satul Ungurei, comuna Roşia de Secaş, se precizează în raportul DSP. Cele mai multe dintre cazuri au fost înregistrate la categoria de vârstă 10 - 14 ani, respectiv 7. Au fost diagnosticaţi cu hepatită şi doi adulţi, cu vârsta între 25 şi 34 de ani, dar şi copii cu vârsta sub doi ani.

DSP a dispus vaccinarea a 77 de copii eligibili.

Precedentul focar de hepatită acută virală tip A a fost înregistrat în primăvara acestui an, în Câlnic, în apropiere de Sebeş.

Perioada de incubaţie a acestui virus este de 45 de zile.

21-08-2015
Tip
Stiri interne