Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Alba: Ministrul Sanatatii, acuzat de "management defectuos" de deputatul PSD Calin Potor


Autor: elena

Deputatul social-democrat de Alba, Călin Potor, membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, a declarat, joi, că va solicita săptămânal demisia ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, acuzându-l pe acesta de 'management defectuos' şi 'comunicare făcută în bătaie de joc'.

'Nu am crezut să văd un ministru aşa de slab. (...). Nu am crezut că un medic care face şi management, unii zic că destul de OK la Oncologie la Cluj, poate să se poarte în acest fel. Eu îi voi cere săptămânal demisia. O să fac interpelări, întrebări', a spus, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Alba Iulia, parlamentarul PSD.

Călin Potor, care i-a solicitat şi miercuri demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu la audierile de la Comisia de sănătate, îi reproşează ministrului Sănătăţii 'prostul management şi o comunicare - nu defectuoasă, ci făcută în bătaie de joc vizavi de toţi românii'.

'Dacă nu este în stare să fie vârf de echipă, atunci să-i lase pe alţii. Poate este un profesionist OK, dar ca manager al ministerului sănătăţii, este cel mai prost manager pe care eu l-am văzut. Prost, în sensul de slab, de nepregătit profesional, performanţe manageriale nule. (...). România nu a avut în perioada post-decembristă un ministru al sănătăţii atât de slab', a susţinut Călin Potor.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat miercuri, la audierile de la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, că nu crede că demisia lui va rezolva problema copiilor cu sindrom hemolitic-uremic.

'Nu cred că demisia mea rezolvă această problemă", a spus ministrul, în contextul în care deputatul ALDE Graţiela Gavrilescu şi deputatul PSD Călin Potor i-au cerut demisia.

Ulterior audierilor, întrebat într-o conferinţă de presă dacă îşi va prezenta demisia în cazul în care va trece moţiunea simplă pe sănătate, ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu a răspuns: "O să povestim atunci, dacă trece".

El a susţinut că îşi asumă în totalitate problemele de comunicare, iar dacă va trebui să răspundă pentru acest lucru, o va face cu "dragă inimă".

18-02-2016
Tip
Stiri interne