Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

Alba: Zeci de infectii in spitalele din judet


Autor: elena

Peste o jumatate din infectiile nosocomiale inregistrate anul trecut in spitalele din Alba au fost infectii urinare si pe plaga chirurgicala, a aratat, miercuri, intr-o conferinta de presa, directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba, dr. Horia Timis.

Aproape 30 % dintre infectiile nosocomiale inregistrate au fost infectii urinare, peste 22 % infectii plaga chirurgicala, 21,05 % infectii ale aparatului respirator, 17,10 % infectii digestive si aproape 4 % infectii asociate cu manevre terapeutice.

Numarul total de infectii nosocomiale raportate a fost de 76, din care cele mai multe- 30- la Spitalul Municipal Blaj, respectiv 21 la Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia, unitatile cu cel mai mare trafic de pacienti si, totodata, cu cel mai ridicat standard din judet, a spus dr. Horia Timis.

La spitalul din municipiul Aiud au fost inregistrate 8 astfel de infectii, la cel din orasul Cugir 6, iar la unitatile din Cimpeni si Ocna Mures, cate 4. Alte 3 infectii nosocomiale au fost identificate la Centrul de Sanatate Baia de Aries.

Directorul executiv al DSP Alba crede ca infectiile reale aparute in spitale au fost in numar mai mare decat cele din statistici, deoarece multe se manifesta clinic dupa externarea pacientilor, iar unele nu sunt suficient investigate.

'Consideram ca valorile raportate nu reprezinta incidenta lor reala in unitatile spitalicesti din judet', a apreciat directorul executiv al DSP Alba, care ocupa aceasta functie de o luna de zile.

Tipul germenilor identificati au fost stafilococ si piocianic la nou-nascuti, klebsiella coli, stafilococ la Chirurgie si ATI, coli, klebsiella si enterococ la Neurologie.

03-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa