Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/26/2020
Data stire

Alergia la arahide ar fi cauzata de o gena


Autor: elena

O echipa de cercetatori irlandezi, britanici, olandezi si canadieni au identificat o modificare genetica care poate tripla riscul de alergie la alune, afectiune care poate fi chiar mortala.

Studiul acestor cercetatori care stabileste o legatura intre unele forme de alergie la alunele de pamant si o deficienta ereditara a genei care determina formarea unei proteine denumite filagrina, aflata in stratul granulos al epidermei, a fost publicat recent in Journal of Allergy and Clinical Immunology, potrivit site-ului Maxisciences.

'Stiam deja ca persoanele care au o 'modificare de filagrina' sunt predispuse la eczeme si ca multe dintre aceste persoane prezinta, de asemenea, risc de alergie la arahide. Ceea ce nu stiam si am demonstrat acum este ca aceasta problema a filagrinei este prezenta si la persoane care fac alergie la arahide fara a avea eczeme. Aceasta demonstreaza legatura clara dintre filagrina si alergia la arahide', explica profesorul Irwin McLean de la Universitatea Dundee.

El a precizat totusi ca asemenea modificari legate de filagrina nu au fost izolate decat la 20% dintre persoanele cu alergie la arahide, concluzionand ca inca mai sunt necesare studii pentru a intelege legatura intre genetica si alergie.

21-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa