Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Alexandru Rafila: Investigatia epidemiologica este una din caile care ne-au mai ramas la dispozitie


Autor: elena

Microbiologul Alexandru Rafila, consilier onorific al ministrului Sănătăţii, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că va fi făcută o investigaţie epidemiologică în judeţul Argeş în zonele de unde provin copiii cu sindrom hemolitic-uremic.

'Cum investigaţia epidemiologică este una dintre căile care ne-au mai rămas la dispoziţie, vom merge pentru a căuta să vedem dacă reuşim să găsim în arealul imediat apropiat sursa, care poate să fie animalul. Bovinele, în general, sunt cele care poartă sau răspândesc acest microorganism. (...) Şi investigaţia microbiologică, care se va realiza prin prelevarea probelor de către colegii noştri de la DSP Argeş, va merge exact în aceste zone şi încercăm să găsim sursa acestei infecţii", a spus Rafila.

El a afirmat că în Germania în anul 2011 investigaţia a durat 72 de zile.

'Când a fost incidentul din Germania, a durat 72 de zile şi această investigaţie nu a dat un rezultat clar. Prima dată au spus că sunt castraveţii din Spania, după aceea roşiile din Grecia, la sfârşit au fost germenii de porumb din Egipt care ar fi fost împachetaţi de un lucrător care era purtător al acestui microorganism şi prin mâna căruia ar fi trecut cerealele consumate în jumătate din Germania. Nu suntem acum presaţi de timp. Dacă E.coli există în gospodăria cuiva, care, ştiu eu, are o microproducţie pentru produse alimentare pe care le împarte cu vecinii sau familia, cu siguranţă că se va găsi sursa acestei infecţii", a spus microbiologul.

17-02-2016
Tip
Stiri interne