Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/16/2019
Data stire

Alimentatia bazata pe antioxidanti asigura starea de bine a organismului


Autor: elena

Antioxidantii produsi de organism nu reusesc sa reduca complet efectele radicalilor liberi, de aceea avem nevoie de antioxidantii din alimentatie, arata un studiu furnizat de o firma importatoare de cafea.

In plus, pe masura inaintarii in varsta, nivelul antioxidantilor produsi de organism scade, fiind necesar sa consumam cat mai multe alimente cu efect antioxidant.

Fructele si legumele care contin vitaminele E, C, seleniu si carotenoizi, precum beta-caroten, ar trebui incluse in alimentatia zilnica.

Vitamina C poate fi regasita in citirice, kiwi, fructe de padure, iar vitamina E in cereale, seminte de floarea soarelui, migdale, ulei vegetal si verdeturi.
Carotenul poate fi asigurat prin consumul de cartofi, morcovi, mango, spanac, broccoli.

De asemenea, printre alimentele bogate in antioxidanti se afla si cafeaua, care pastreaza intacta cea mai mare parte a antioxidantilor.

Antioxidantii din cafeaua solubila contribuie la protejarea celulelor sanatoase impotriva deteriorarii cauzate de oxidanti, fiind benefici pentru starea generala a organismului in orice perioada a anului.

'Trecerea de la un anotimp la altul, mai exact la o temperatura diferita, determina slabirea organismului. Pentru a preveni starea de oboseala, lipsa de energie care se poate instala odata cu venirea primaverii, este recomandat sa avem o alimentatie echilibrata. Consumul zilnic a minim 5 portii de fructe si legume proaspete contribuie la nivelul necesar de antioxidanti. De asemenea, cafeaua solubila 100% naturala este o sursa de antioxidanti, daca se pastreaza un consum moderat de 2-3 cani de cafea pe zi.', a declarat Elena Casapu, specialist in nutritie.

Mai multe studii, citate de NESCAFE, au demonstrat ca antioxidantii naturali sunt esentiali pentru a ne mentine starea de sanatate, important este ca acestia sa fie obtinuti din alimente.

Astfel, alimentele cu un continut mare de antioxidanti trebuie sa constituie baza elementelor nutritive pe care le luam din surse exterioare.

03-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa