Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/15/2019
Data stire

Ambasadoarea SUA la ONU evoca 'primele semne' ca Ebola poate fi invinsa in Africa


Autor: elena

Ambasadoarea SUA la ONU, Samantha Power, a declarat joi că a remarcat 'primele semne tangibile' că Ebola poate fi învinsă, după un turneu în ţările africane afectate de virus, transmite AFP.

Ajutorul internaţional şi eforturile autorităţilor locale vizând combaterea epidemiei 'au început să salveze vieţi şi oferă primele semne tangibile că virusul poate şi va fi învins', a afirmat Samantha Power în cadrul unei conferinţe la institutul american German Marshall Fund de la Bruxelles.

'Trăim un moment istoric. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză de sănătate publică din istorie', a adăugat ambasadoarea americană, în condiţiile în care virusul febrei hemoragice a infectat peste 10.000 de persoane, dintre care aproape jumătate au murit, în principal în Liberia, Sierra Leone şi Guineea.

Samantha Power a dat asigurări că speră 'profund' în îmbunătăţirea situaţiei. 'M-am dus (în Africa) fără să mă aştept la mare lucru, m-am întors convinsă că, dacă se aduce răspunsul potrivit, Ebola poate fi oprită', a subliniat ea.

Ambasadoarea americană a mai menţionat că, pe lângă frică şi ignoranţă, ceea ce continuă să împiedice prevenirea şi tratarea Ebola este lipsa unor produse de bază, ca dezinfectantele.

'Comunitatea internaţională încă nu face suficient pentru a opri epidemia', a mai remarcat Samantha Power, salutând totodată eforturile organizaţiilor umanitare, care însă 'nu pot acoperi golurile rămase fără ajutor suplimentar'.

30-10-2014
Tip
Stiri externe