Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/11/2020
Data stire

Ancheta la Ambulanta Brasov va mai dura cateva zile


Autor: elena

Cercetarea declansata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov la Serviciul de Ambulanta, in urma cu doua zile, este in plina desfasurare si va mai dura, a declarat joi, pentru AGERPRES, prim-procurorul Sanda Mates.

"Dosarul este deschis pentru abuz in serviciu. Se fac cercetari, deocamdata ancheta este la inceput si cu siguranta va mai dura cateva zile bune", a precizat Sanda Mates.

Procurorii fac cercetari cu privire la un contract de colaborare incheiat intre Serviciul de Ambulanta Brasov si firma privata Asistenta SOS SRL, un serviciu de ambulanta si consultatii la domiciliu infiintat la inceputul acestui an.

In baza acestui contract de colaborare, minimum sapte curse pe zi de la Serviciul de Ambulanta erau directionate catre Asistenta SOS SRL, care are contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, iar pacientul nu platea niciun cost suplimentar pentru serviciile acordate de firma privata de ambulanta.

Reprezentantii Serviciului de Ambulanta sustin ca totul s-a facut legal, in baza Legii 95, potrivit careia serviciile private de ambulanta pot incheia contracte de colaborare cu serviciul public de ambulanta.

Totodata, lipsa de personal a facut ca Serviciul de Ambulanta sa functioneze cu 5 - 6 echipaje fata de 10 anul trecut, in conditiile in care solicitarile sunt in crestere.

Ministerul Sanatatii prin purtatorul sau de cuvant a anuntat zilele trecute ca va incepe, in cel mai scurt timp, o ancheta la Serviciul de Ambulanta Brasov pentru a clarifica problemele aparute in urma incheierii acestui contract.

29-09-2011
Tip
Stiri interne
Sursa