Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Angola: 51 de decese provocate de febra galbena de la sfarsitul lunii decembrie


Autor: elena

Epidemia de febră galbenă care face ravagii în Angola a provocat 51 de decese din 240 de cazuri suspectate, din data de 30 decembrie, potrivit unui raport publicat luni de către autorităţile sanitare din această ţară şi citat de AFP.

'Epicentrul epidemiei este în municipalitatea Viana", un oraş situat la periferia estică a capitalei Luanda, unde au fost identificate "29 decese şi 92 de cazuri", potrivit directoarei autorităţii pentru sănătate publică din această ţară, Adelaide de Carvalho.

O campanie de vaccinare a fost lansată în Angola, fiind imunizate deja 451.000 de persoane dintr-un număr de aproximativ 1,5 milioane cât este prevăzut.

În prezent, aminteşte AFP, nu există nici un tratament specific împotriva febrei galbene, o maladie virală hemoragică care afectează regiunile tropicale din Africa şi America amazoniană. Cu toate acestea, febra galbenă poate fi evitată prin vaccinare sau prin protejare împotriva înţepăturilor de ţânţar.

Angola este unul dintre statele africane unde se recomandă vaccinarea împotriva febrei galbene, deşi ţara nu s-a confruntat cu o epidemie din 1986, potrivit ministrului Sănătăţii, Jose Van-Dunem.

15-02-2016
Tip
Stiri externe