Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

ANP: Norma de hrana pentru detinuti recomandata de specialisti din MS - 4,36 lei/zi/persoana


Autor: elena

Norma de hrana pentru persoanele private de libertate condamnate recomandata de specialisti din Ministerul Sanatatii (MS) are o valoare reala de 4,36 lei / zi / persoana, valoare cu TVA si asigura dreptul acestora la o norma calorica de 2.855 calorii / zi / persoana, se arata intr-un comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Aceasta suma alocata reprezinta aproximativ 40% din costul total si face referire numai la valoarea alimentelor de baza care intra in structura meniurilor zilnice, nefiind luate in calcul cheltuielile ocazionate de procesul de preparare a hranei: cheltuieli de personal, cheltuieli cu echipamentul de lucru si protectie, cheltuieli cu materialele de curatenie a spatiilor, cheltuieli cu materialele de intretinere si materialele diverse, cheltuieli cu utilitatile, cheltuieli de aprovizionare si transport, cheltuieli amortizare mijloace fixe si alte cheltuieli, precum deratizare, dezinsectie, reparatii utilaje, precizeaza ANP.

De asemenea, ANP are in folosinta 2.845,47 ha de teren agricol si 35 de unitati cu gospodarii agrozootehnice in care se obtin produse vegetale si animale, gestionand efective importante de suine, bovine si ovine. Productia este obtinuta prin implicarea directa a persoanelor private de libertate si este destinata integral consumului intern.

ANP este un serviciu public, care in vederea realizarii misiunilor specifice adopta un management modern, axat pe gestionarea eficienta si rationala a resurselor alocate, in depline conditii de transparenta si vizibilitate.

Administratia Nationala a Penitenciarelor se declara remarcata in presa pentru gestionarea eficienta a resurselor si a facut aceste precizari ca urmare a informatiilor aparute in mass-media cu privire la cuantumul normei de hrana a persoanelor private de libertate.

28-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa