Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/18/2020
Data stire

Arad: Facultati aradene din cadrul UVVG Arad - partenere intr-un proiect european


Autor: elena

Universitatea de Vest 'Vasile Goldis' Arad, in calitate de membru al Asociatiei Universitatilor Europene (EUA) si al Asociatiei Europene de Studii Doctorale (CDE - EUA), va lua parte la proiectul privind Scolile Doctorale din Europa initiat de EUA, impreuna cu partenerii sai, University College Cork (UCC) si Universities Austria (UNIKO).

Este vorba de un nou proiect, intitulat 'Organisme de Cercetare responsabile de Educatia Doctorala', proiect in care, alaturi de Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara este partenera si Facultatea de Stiinte ale Naturii din cadrul UVVG Arad.

Prof. univ. dr. Liana Mos, decanul Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din cadrul UVVG, a declarat ca proiectul vizeaza crearea unei imagini de ansamblu asupra procedurilor in vigoare din cadrul institutiilor europene care au statutul de Institutii Organizatoare de Studii Universitare Doctorale.

'Este primul studiu care abordeaza acest domeniu, studiile doctorale, la nivel european, care se doreste a fi termen de referinta pentru discutiile viitoare, prin sesiuni organizate pe grupuri tinta in cadrul unui forum online, la care UVVG Arad este invitata sa participe activ. Rezultatele proiectului vor fi prezentate in cadrul unui raport final si diseminate in toate Universitatile din Europa, precum si partilor interesate, cum ar fi organizatii finantatoare si decidentii la nivel national si european, pentru implementarea unor standarde europene menite sa duca la cresterea responsabilitatii in educatia doctorala la nivel international', a declarat marti, pentru Agerpres, prof. univ. dr. Liana Mos.

'Acest proces va deservi EUA in implicarea activa la cresterea responsabilitatii si a gradului de constientizare a factorilor cheie implicati in furnizarea de educatie in scolile doctorale europene', a mai adaugat decanul al Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara din cadrul UVVG Arad.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa