Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/03/2020
Data stire

Arad: PNL acuza Guvernul ca nu are niciun fel de strategie privind implementarea cardului de sanatate


Autor: elena

Guvernul Ponta nu ştie cum să convingă cetăţenii de avantajele cardului de sănătate, iar prin refuzul de a demara o campanie publică pentru explicarea modului în care trebuie utilizat acesta dovedeşte că politicile adoptate nu au la bază niciun fel de strategie, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, Corina Crişan, prim-vicepreşedintele PNL Arad.

"Constatăm cu regret că, deşi românii ar trebui să beneficieze de serviciile medicale de care au nevoie în baza cardului de sănătate, de la începutul lui februarie, încă nu toţi au intrat în posesia acestuia şi, din păcate, mulţi dintre aceştia nici nu cunosc utilitatea cardului de sănătate şi beneficiile majore pe care le aduce sistemului sanitar", a declarat Corina Crişan.

Aceasta a susţinut că PNL a atras atenţia în nenumărate rânduri asupra necesităţii introducerii de urgenţă a cardului naţional de sănătate, pentru că, "deşi nu se vor rezolva toate problemele medicale, măcar se va reuşi stoparea fraudelor din sistemul sanitar".

"Şi mai revoltătoare este lipsa de respect a Guvernului Ponta faţă de pacienţi şi medici, atitudine dovedită prin lipsa unei comunicări publice pe un subiect de o importanţă majoră pentru sistemul sanitar. Iar faptul că nu a existat o comunicare publică susţinută pentru a aduce la cunoştinţa populaţiei beneficiile cardului naţional de sănătate, modul în care acesta se utilizează şi ce ar trebui să ştie fiecare român în parte despre el, ne demonstrează încă o dată că politicile publice ale Guvernului Ponta nu au la bază nicio strategie', a mai spus prim-vicepreşedintele PNL Arad.

29-01-2015
Tip
Stiri interne