Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/29/2020
Data stire

Arad: Reorganizarea spitalelor analizata de autoritatile publice locale


Autor: elena

O intalnire a reprezentantilor Institutiei Prefectului si a Directiei de Sanatate Publica Arad cu cei ai administratiei locale din localitatile Santana, Chisineu Cris si Gurahont a avut loc marti, scopul fiind de a analiza modul de reorganizare a spitalelor din judetul Arad propuse spre desfiintare de Ministerul Sanatatii.

Prefectul Laurentiu Calin Bibart a solicitat aceasta intalnire pentru a vedea care este pozitia autoritatilor locale vizavi de reprofilarea acestor spitale si transformarea lor in camine pentru persoane varstnice, conform HG 212/2011, deoarece unitatile spitalicesti propuse spre desfiintare nu vor mai fi finantate, incepand de la 1 aprilie, de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

"Pentru transformarea acestor spitale in camine de batrani, autoritatile locale trebuie sa adopte hotarari de Consiliu Local in acest sens. Din acest motiv, am dorit sa avem o discutie cu cei implicati, pentru a vedea daca se doreste crearea unor astfel de entitati. Noi nu putem sa obligam pe nimeni sa creeze aceste centre, dar este de datoria noastra sa le spunem pasii ce ii au de facut. In plus, daca s-ar crea acest gen de centre am reusi sa transferam o parte din personalul din spitale, pentru ca oamenii sa nu isi piarda locurile de munca", a declarat prefectul judetului Arad, la finalul intalnirii, la care au participat si directorii spitalelor din localitatile mentionate.

Potrivit prefectului, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va finanta activitatea curenta a acestor centre pentru varstnici pe o perioada de 33 de luni.

"Dintre cei prezenti la intalnire, doar reprezentantii orasului Chisineu Cris au afirmat ca, pentru un moment, nu au luat o decizie in acest sens, ceilalti aratandu-se deschisi la a accepta propunerea de inchidere si, respectiv, transformare ulterioara a destinatiei spitalelor din localitatile respective", a spus prefectul judetului Arad.

22-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa