Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Arges: ITM a inchis fabrica la care s-au intoxicat peste 20 de angajati, pana la depistarea cauzei


Autor: elena

Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Arges a dispus, marti, inchiderea fabricii de confectii din comuna Bascov, la care peste 20 de angajati au prezentat in ultimele zile simptome de intoxicatie cu o substanta necunoscuta, pana cand va fi depistata si eliminata sursa imbolnavirilor.

"S-a dispus sistarea activitatii, chiar in lipsa unor buletine de expertizare a locurilor de munca efectuate de organele competente, pana cand aceste buletine vor clarifica situatia, in vederea normalizarii conditiilor de munca. Consideram ca securitate a si sanatatea in munca sunt mult mai importante decat alti factori implicati in cercetarea evenimentului", se arata intr-un comunicat al ITM Arges.

Primele probleme au aparut la fabrica din Bascov in dimineata zilei de 21 martie, cand unii dintre angajati au acuzat ameteli, dureri de cap si stari de voma, cauzate de un miros persistent care se simtea in hala.

Aproximativ 20 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar opt dintre ele au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti, unde medicii au luat initial in calcul ipoteza unei intoxicatii cu monoxid de carbon.

In urma incidentului, angajatorul a intrerupt activitatea, in asteptarea unui punct de vedere din partea Autoritatii de Sanatate Publica referitor la cauza imbolnavirilor.

Cauza imbolnavirilor nu a putut fi stabilita, iar activitatea in fabrica a fost reluata marti dimineata, cand alti sase angajati s-au simtit rau si au fost transportati cu ambulantele la spital.

"In aceasta situatie, independent de opinia Autoritatii de Sanatate Publica, s-a dispus sistarea activitatii", se mai arata in comunicatul ITM Arges.

22-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa