Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Arges: Miting de protest la Pitesti fata de situatia sistemului sanitar


Autor: elena

Peste 100 de persoane participă miercuri, la Piteşti, la un miting de protest faţă de situaţia din sistemul sanitar în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeş au murit, iar alţii sunt internaţi la un spital din Bucureşti.

Protestatarii, care s-au strâns în Piaţa "Vasile Milea" de lângă Palatul Administrativ din Piteşti, poartă pancarte prin care cer îmbunătăţirea condiţiilor din spitalele argeşene şi îşi exprimă solidaritatea cu familiile copiilor care au murit.

Protestul a fost organizat prin intermediul unei reţele de socializare şi a fost autorizat de administraţia locală.

Şapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt în continuare internaţi la Spitalul "Marie Curie", trei dintre aceştia în stare gravă pe secţia de Terapie Intensivă, iar patru la Nefrologie, prezentând o stare bună, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Denis Stănescu.

La aceeaşi unitate medicală din Bucureşti au murit, în ultimele două săptămâni, alţi trei copii din Argeş care prezentau simptome asemănătoare.

Corpul de control al premierului a iniţiat, marţi, ''o acţiune de documentare (verificare)'' cu privire la modul în care este asigurat tratamentul medical şi la modalitatea în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor bebeluşilor din judeţul Argeş.

'Acţiunea vizează respectarea procedurilor în unităţile medicale din Argeş şi din Bucureşti, promptitudinea asistenţei acordate şi modalitatea în care este realizată investigaţia epidemiologică. În subsidiar, vor fi avute în vedere şi posibilele infecţii nosocomiale în cadrul unităţilor medicale din judeţul Argeş în care au fost internaţi iniţial bebeluşii'', se arată într-un comunicat al Executivului transmis AGERPRES.

17-02-2016
Tip
Stiri interne