Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Arges: Niciun copil nu a mai fost diagnosticat in ultimele 5 zile cu complicatii ale bolii diareice


Autor: elena

Niciun copil din judeţul Argeş nu a mai fost diagnosticat în ultimele cinci zile cu complicaţii ale bolii diareice, nemaifiind efectuate transferuri la unităţi medicale din Bucureşti, au anunţat marţi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

În unităţile medicale din Argeş sunt internaţi 33 de copii cu forme uşoare şi medii ale bolii, dintre care 25 la Spitalul de Pediatrie Piteşti, cinci la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeş.

'Precizăm că acest număr de copii internaţi cu diverse patologii, al căror simptom comun este prezenţa scaunului diareic, nu este mai mare comparativ cu perioade similare din anii trecuţi. Toţi copiii internaţi în unităţi sanitare din judeţ sunt monitorizaţi permanent cu maxim profesionalism", se arată în comunicatul DSP Argeş.

Conform aceleiaşi surse, ultimele analize arată că apa din localităţile Topoloveni, Poina Lacului şi Negraşi este potabilă. De asemenea, probele de lapte recoltate de la domiciliile unor copii bolnavi din Piteşti şi Topoloveni, precum şi de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, corespund standardelor în vigoare.

Zece copii din judeţul Argeş diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic mai erau internaţi marţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti. La aceeaşi unitate medicală au murit, în ultimele două săptămâni, alţi doi copii din Argeş care prezentau simptome asemănătoare.

15-02-2016
Tip
Stiri interne