Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/22/2020
Data stire

Arges: Primul caz de gripa AH1N1 din acest an, confirmat la un copil


Autor: elena

Primul caz de gripa AH1N1 din acest an a fost confirmat in judetul Arges la un copil din comuna Cuca, acesta fiind tratat la domiciliu si avand o evolutie favorabila, au anuntat luni reprezentanti Directiei de Sanatate Publica (DSP).

Copilul a fost izolat la domiciliu inca din data de 22 februarie, cand, in urma triajului epidemiologic efectuat de medicul de familie la scoala din comuna Cuca, s-a constatat ca din cei 153 de elevi inscrisi mai mult de o treime prezentau simptome de gripa sau afectiuni asociate cu gripa.

'S-au luat masuri care au constat in izolarea si tratarea la domiciliu a elevilor cu simptome, asigurarea microclimatului corespunzator in colectivitate, efectuarea curateniei si dezinfectiei curente si efectuarea de catre medicul de familie a triajului epidemiologic zilnic la intrarea la cursuri. De asemenea, s-au recoltat trei probe biologice din focar si au fost trimise la Institutul Cantacuzino', a anuntat directorul executiv al DSP Arges, medicul Anca Alexandrescu.

In urma analizelor efectuate la Bucuresti, au fost confirmate doua probe cu cu virusul gripal sezonier tip B si una cu virusul gripal tip AH1N1.

'Cei trei pacienti cu rezultate pozitive pentru gripa au fost izolati la domiciliu inca din data de 22 februarie, cu tratament simptomatic, iar evolutia lor este favorabila, neprezentand o forma grava a bolii', a precizat directorul DSP Arges.

Colectivul de elevi de la unitatea de invatamant din Cuca este in continuare sub supraveghere, ancheta epidemiologica fiind inca in desfasurare.

01-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa