Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Arges: Sase pacienti internati in ultimele doua saptamani la Spitalul Judetean de Urgenta cu gripa sezoniera au murit


Autor: elena

Şase dintre cei şapte pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti cu simptome de gripă sezonieră au murit, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii medicale.

Cei şapte pacienţi cu vârste cuprinse între 36 şi 69 de ani, care sufereau şi de alte afecţiuni, au fost internaţi în secţia Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), singura secţie din judeţ cu gardă de noapte.

'Aceştia s-au prezentat în UPU cu simptomatologie respiratorie severă, cu stare generală de rău, cu patologie asociată (obezitate de tip morbid, diabet zaharat, hepatopatie cronică, TBC în antecedente, o pancitopenie, insuficienţă cardiacă). Bolnavii au beneficiat în cursul internării de terapie susţinută - ventilaţie neinvazivă, intubaţie, ventilaţie mecanică, hemodiafiltrare, antibioterapie cu spectru larg, antivirale, antifungice, corticoterapie, bronhodilatatoare, adaptat la fiecare caz în parte", se precizează într-un comunicat transmis de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Conform aceleiaşi surse, au fost recoltate teste pentru gripă şi cinci dintre ele au fost confirmate cu tulpini virale de gripă sezonieră, alte două fiind în lucru la Institutul Cantacuzino.

'Şase dintre bolnavi au decedat prin complicaţii pulmonare - prin suprainfecţie bacteriană pe fond de imunitate scăzută şi multiple tare asociate şi prin decompensarea unor afecţiuni cronice", se mai arată în comunicat.

17-02-2016
Tip
Stiri interne