Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/09/2021
Data stire

Arges: In spitalele din judet sunt internati 42 de copii cu forme usoare si medii ale bolii diareice


Autor: elena

In spitalele din Argeş sunt internaţi 42 de copii cu forme uşoare şi medii ale bolii diareice, niciun pacient cu complicaţii ale bolii nefiind transferat în ultimele şase zile la unităţi medicale din Bucureşti, au anunţat miercuri reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

La Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt internaţi 33 de copii, dintre care o treime s-au prezentat la unitatea medicală în ultimele 24 de ore. Alţi cinci copii sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, trei la Spitalul Municipal Curtea de Argeş şi unul la Spitalul Orăşenesc Costeşti.

Conform aceleiaşi surse, ultimele analize arată că probele de lapte recoltate de la domiciliile unor copii bolnavi din Piteşti şi Ştefăneşti corespund standardelor în vigoare, iar probele de sterilitate recoltate de la Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt sterile.

Situaţia de la Spitalul de Pediatrie din Piteşti a fost analizată şi de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Victor Strâmbu.

'Domnul Victor Strâmbu, secretar de stat din MS, a venit astăzi la Spitalul de Pediatrie Piteşti pentru a discuta personal cu medicii şi a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru situaţia medicala cu care ne confruntăm.Vizita a urmărit ajutorarea spitalului si a personalului medical pentru a face faţă pe viitor unor astfel de situaţii de urgenţă. Prioritatea este de a asigura bune condiţii de tratament pentru pacienţii internaţi", se arată în comunicatul DSP Argeş.

Şapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt în continuare internaţi la Spitalul "Marie Curie", trei dintre aceştia în stare gravă pe secţia de Terapie Intensivă, iar patru la Nefrologie, prezentând o stare bună, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Denis Stănescu.

Potrivit acesteia, cei trei copii internaţi la Terapie Intensivă sunt urmăriţi îndeaproape şi nu necesită ventilaţie mecanică.

La aceeaşi unitate medicală din Bucureşti au murit, în ultimele două săptămâni, alţi trei copii din Argeş care prezentau simptome asemănătoare.

17-02-2016
Tip
Stiri interne