Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/25/2020
Data stire

Stiri medicale: Iunie 2009


Executivul a suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2009 cu suma de 50.000 mii de lei din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, pentru finantarea unor masuri de implementare a Planului national de interventie in pandemia de gripa.

Potrivit hotararii de Guvern, suma alocata va fi folosita pentru finantarea cheltuielilor ocazionate de producerea de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie ''Cantacuzino'', producator national unic, a vaccinului pandemic, dar si pentru achizitionarea de substante dezinfectante si de echipamente de protectie pentru personalul medical si populatie.

Actul normativ a fost publicat, joi, in Monitorul Oficial.

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Organizatia neguvernamentala Search and Rescue Service (SARS) Romania, cu sediul in orasul Petrila, din Valea Jiului, va asigura asistenta medicala umana pe tot parcursul celei de-a XV-a editii a Campionatului mondial al cainilor de salvare, care va avea loc la Craiova in perioada 1-5 iulie.

Organizatia este abilitata si dispune de specialisti atestati pentru interventii si salvari ale victimelor umane aflate in dificultate la inaltime, in subteran, in medii toxice, avalanse sau in pesteri, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ofiterul de presa al SARS, Anamaria Nedelcoff.

Campionatul mondial al cainilor de salvare este apreciat de SARS ca fiind cel mai important eveniment

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Centrul Special pentru persoane cu handicap, de la Manastirea Bistrita, va fi reabilitat in intregime printr-un proiect PHARE in valoare de 215.000 euro, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Nicolae Badea, directorul Directiei Generale de Asistenta si Protectie Sociala Valcea.

"Centrul va fi unul in regim rezidential, se acorda asistenta medicala si recuperatorie, cazare, masa, psihoterapie, consiliere juridica si sociala", declara Badea.

Termenul de finalizare este 30 noiembrie. Centrul va avea 50 de locuri, camere cu maxim trei persoane, grup sanitar, mobilier nou si personal calificat. 25 dintre beneficiari vor fi persoane nou inscrise, iar ceilalti beneficiari vor fi pacienti din centrele speciale

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Peste 100 de angajati din sectorul sanitar vor fi preluati de primariile din judet, incepand de miercuri.

Potrivit directorului coordonator adjunct asistenta medicala al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arad, dr.Angela Cionca Arghir, prin protocolul semnat miercuri intre DSP Arad si autoritatile publice, 17 medici de medicina scolara, 69 de asistenti medicali, opt medici stomatologi, 10 asistenti medicali comunitari, 11 mediatori sanitari au fost transferati in subordinea autoritatilor locale din judet, impreuna cu intreg ansamblul de atributii din domeniul asistentei medicale.

Autoritatile locale care vor prelua, in baza acestui protocol, personalul medical si atributiunile aferente sunt primariile Arad, Santana, Chisineu Cris, Curtici,

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Sute de pensionari s-au prezentat miercuri, la prima ora, la Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj, pentru a-si depune printre primii cererea pentru un bilet de tratament aferent lunii august.

Desi cererile se preiau pana pe data de 15 ale fiecarei luni pentru luna urmatoare, motivul imbulzelii este dat de faptul ca bilete se distribuie in functie de ordinea depunerii cererilor si in limita repartitiei locurilor pe serii.

Conform directorul coordonator al CJP Salaj, Filonas Chis, peste 420 de cereri pentru biletele de tratament au fost depuse miercuri, pana la ora 14.00.

"Cererile pentru biletele de tratament balnear se onoreaza in ordinea depunerii

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Primaria municipiului Ramnicu Valcea a demarat investitia privind constructia Centrului special pentru copii bolnavi de autism "Mara", in cadrul unui proiect in valoare de 180.000 de euro, printr-o cofinantare guvern - consiliu local, a declarat, pentru AGERPRES, viceprimarul Romeo Radulescu.

"Prin acest proiect se are in vedere reabilitarea Scolii din zona Copacelu si aducerea ei la standarde occidentale. Vom avea in vedere angajarea unui personal calificat atat pe linie didactica, cat si sanitara. Programul va fi prelungit, de dimineata pana seara, iar copiii autisti vor desfasura activitati specifice, care sa ii faca sa iasa din lumea lor", spune Radulescu.

Centrul "Mara" va

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Spitalul Judetean "Mavromati" Botosani urmeaza a fi executat pentru o datorie de aproximativ trei milioane de lei fata de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), a declarat, miercuri, directorul CJAS, Rodica Hutuleac.

Potrivit acesteia, Spitalul Judetean a beneficiat, in urma cu patru ani, de deconturi pe baza unor documente care contineau date incorecte. Practic, unii medici din spital au codificat gresit serviciile medicale furnizate, astfel incat bugetul asigurarilor de sanatate a fost prejudiciat.

Pentru recuperarea sumelor, CJAS a actionat in instanta spitalul, obtinand hotarare judecatoreasca favorabila.

"Deocamdata avem hotarare definitiva si am cerut Tribunalului Botosani aprobarea pentru declansarea procedurii de executare silita

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Alte patru eleve de la Grupul Scolar ''Ion Holban'' din Iasi au fost duse, miercuri, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, in urma suspiciunilor de infectare cu gripa noua AH1N1.

Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, spune ca elevele, cu varste cuprinse intre 12 si 19 ani, provin din mediul institutionalizat. Ele acuzau in cursul diminetii simptomatologia specifica gripei, motiv pentru care au fost duse la spital pentru prelevare de probe.

Potrivit sursei citate, la Spitalul de Boli Infectioase au fost dusi opt elevi voluntari englezi, in cazul carora s-a confirmat infectarea cu

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Conducerea Scolii pentru copii cu nevoi speciale Ion Holban din Iasi a instituit carantina in incinta unitatii scolare.

Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, sustine ca a fost instituita carantina dupa ce specialistii de la Bucuresti au confirmat imbolnavirea cu virusul A/H1N1 a doi elevi voluntari englezi, si dupa internarea a inca patru elevi cu suspiciune de infectare cu gripa noua.

Potrivit sursei citate, in prezent sunt noua cazuri de imbolnavire cu virusul A/H1N1, dintre care opt elevi voluntari englezi si un copil din Centrul de Plasament.

In urma instituirii carantinei, elevii aflati in incinta

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Sanatatea cetatenilor din localitatile mehedintene Podeni, Ciresu, Greci, Vrata, Isverna, Padina si Grozesti este pusa in pericol din cauza lipsei in teritoriu a medicilor de familie.

Directorul general al Casei de Asigurari de Sanatate Mehedinti, Doina Boruga, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca aceasta situatie este favorizata de pozitia geografica a acestor localitati in care accesul rutier este dificil, mai ales pe timp de iarna.

"Noi am dispus ca locuitorii din teritoriile respective sa primeasca asistenta medicala primara de la medicii din comunele invecinate. Din pacate, serviciile acestora nu ii multumeste pe oameni, si pe buna dreptate, mai ales ca multi dintre

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Centrul de supraveghere a bolilor transmisibile a anuntat depistarea a doua noi cazuri de gripa A/H1N1, la Iasi.

Este vorba despre doi adolescenti care fac parte din grupul care a venit, in urma cu o saptamana, din Marea Britanie, pentru a participa la un proiect social.

In prezent, pacientii sunt internati in Institutul de Boli Infectioase din Iasi, pentru tratament cu medicamente antivirale, iar starea lor de sanatate e favorabila.

Autoritatile sanitare continua supravegherea epidemiologica a contactilor acestora.

Pana la aceasta data, in Romania s-au inregistrat 35 de cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Pensionarii cu venituri de pana la 700 de lei lunar beneficiaza de miercuri de medicamente compensate in proportie de 90%.

Astfel, peste 550.000 de persoane aflate la varsta pensiei se vor adauga pensionarilor care beneficiaza de medicamente compensate cu 90%, numarul acestora ajungand la 3,5 milioane.

Numarul pensionarilor care au accesat, in primele doua luni de functionare, programul de compensare cu 90% pentru cei cu venituri de pana la 600 de lei a fost mai mic fata de cel prognozat. Acest fapt, impreuna cu ieftinirea pretului la medicamente si costul mediu pe reteta prescrisa mai mic fata de cel estimat, a condus

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Fostul general Mihai Chitac nu poate fi operat de splina, au decis specialistii hematologi.

Concluziile Clinicii de Hematologie a Institutului Clinic Fundeni releva ca splenectomia, ca metoda terapeutica, nu este recomandata la momentul actual al afectiunii pacientului. Oportunitatea unei interventii chirurgicale in sfera cardiovasculara va trebui stabilita intr-o clinica de profil, tinandu-se cont de stadiul actual al bolii hematologice.

Mihai Chitac a fost externat miercuri dimineata de la Clinica de Chirurgie Generala a Spitalului de Urgenta Floreasca. Acesta s-a internat pe 22 iunie, fiind supus mai multor investigatii, indicatia privind o eventuala interventie la splina apartinandu-i hematologului, a declarat pentru AGERPRES prof.

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA) organizeaza, pe 4 si 5 iulie, la Drobeta-Turnu Severin, workshopuri pe tema aplicarii terapiei comportamentale aplicate in tulburarile de spectru autist.

Conform ATCA, atelierele vor avea aceeasi tematica - analiza comportamentala aplicata (alcatuirea planului de interventie in cazul tulburarilor de spectru autist).

Sunt invitati terapeuti, psihologi, psihopedagogi si parinti ai copiilor cu tulburari de spectru autist.

Trainer va fi Anca Neagu, consultant in analiza comportamentala aplicata si psihoterapeut (cu specializare in psihoterapia cognitiv comportamentala).
Workshopurile sunt organizate in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Mehedinti.

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Guvernul ar putea aproba, miercuri, in sedinta, la propunerea ministrului Sanatatii, dr. Ion Bazac, hotararea privind infiintarea Registrului National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice.

Registrul National al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoetice va functiona ca institutie publica cu personalitate juridica, in subordinea Ministerului Sanatatii, si va fi finantat de la bugetul de stat, din donatii, sponsorizari si din alte surse, conform legii.

Activitatea acestuia se va realiza, la nivel teritorial, prin trei Centre de Transplant de Celule Stem in Bucuresti, Timisoara si Targu Mures. Vor mai exista si opt Centre de Recrutare si Testare Primara, care se vor infiinta

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Mai mult de jumatate dintre copiii nascuti cu malformatii cardiace nu au sansa de a fi operati si salvati.
In Romania se nasc anual aproximativ 1.000-1.200 de copii cu malformatii cardiace. "La nivel international, circa 8-10 la mie dintre nou-nascutii vii vin pe lume cu malformatii congenitale cardiace. Estimam ca avem o incidenta comparabila si in Romania. Aceasta e o cifra mare. Insa si mai ingrijorator este numarul redus al celor care ajung sa fie operati in timpul optim" - afirma conf. dr. Silvia Stoicescu, presedinta Asociatiei de Neonatologie din Romania, sefa Sectiei de Neonatologie de la Maternitatea Polizu, Institutul pentru

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) anunta ca, incepand cu 1 iulie, biroul CASMB care se ocupa cu eliberarea adeverintelor de asigurat in locatia Valter Maracineanu va functiona in sediul din Policlinica Vitan (Calea Dudesti nr. 104-124, sector 3, parter).

Programul este urmatorul: pentru depunerea documentelor: marti si joi intre orele 8,30-12,30 si 16,30-18,30, miercuri intre orele 8,30-14,30, iar pentru eliberarea adeverintelor programul este luni intre orele 8,30-14,30. Vinerea nu se lucreaza cu publicul.

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Sanatatea costa in orice tara din lume, iar in Romania este chiar mai scumpa, a remarcat, miercuri, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, aratand ca, potrivit estimarilor Bancii Mondiale, romanii dau anual aproximativ 300 de milioane de euro pentru a cumpara "bunavointa" medicilor, reprezentand "plati informale".

El a facut aceste afirmatii prezentand "Pachetul general de servicii medicale si tichete pentru sanatate", prin care Ministerul Sanatatii Publice isi propune sa corecteze anumite nereguli din sistem.

"In Romania, sanatatea este chiar mai scumpa, in primul rand pentru ca sistemul pierde bani prin scurtcircuitarea traseului pacientilor. Foarte multi pacienti merg direct la urgenta sau la spital pentru

01-07-2009
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac a prezentat, miercuri, in sedinta de Guvern, o Nota privind introducerea unui Pachetul general de servicii si tichetul pentru sanatate, reprezentand contributia personala a populatiei la plata serviciilor medicale in limita unui plafon maxim anual de 600 de lei, care , insa, nu se aplica in cazul persoanelor defavorizate.

''Acestea vor contribui la diminuarea platilor informale si la imbunatatirea finantarii sistemului de sanatatea, asigurand astfel cresterea calitatii asistentei medicale. Masurile reprezinta in acelasi timp un angajament al Romaniei, pentru ca fac parte din clauzele acordului de finantare incheiat cu FMI si Banca Mondiala'', a declarat Bazac intro

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Un sat de pe Valea Tarnavei Mici, Balcaciu, comuna Jidvei, a intrat in carantina de gradul III din cauza unei vulpi diagnosticate cu rabie, aceasta fiind impuscata de un localnic inainte de a intra in contact cu oamenii sau cu alte animale.

In urmatoarele trei luni, localitatea se va afla in carantina, autoritatile sanitar-veterinare luand masuri pentru dezinfectarea gospodariei in care a fost surprinsa vulpea si pentru vaccinarea antirabica a cainilor si pisicilor din zona.

In primavara, alte doua localitati din Alba s-au aflat in carantina de gradul III in urma depistarii unor cazuri de rabie la animale domestice, la un saivan

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Lucratorii Centrului de Diagnostic si Tratament (CDT) din Cluj-Napoca, care au protestat pentru ca nu si-au primit salariile, isi vor incasa drepturile banesti in proportie de 75-80 la suta, insa institutia in care lucreaza va intra intr-un proces de restructurare radicala, asa cum a anuntat prefectul Florin Stamatian.
Prefectul judetului Cluj a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca toate cabinetele medicale existente in CDT ar urma sa fie preluate de medicii care lucreaza in ele, fie prin cumparare, fie in comodat.

"Daca medicii accepta reorganizarea, avantajul ar fi ca retributia va fi in functie de cat lucreaza si vor avea contract

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Un barbat din localitatea Ceplenita a fost adus, marti, la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgente Sfantul Ioan din Iasi din cauza arsurilor suferite dupa ce a fost electrocutat de un fulger.

Barbatul, in varsta de 69 de ani, a fost fulgerat atunci cand incerca sa adaposteasca un cal. Efortul taranului a fost zadarnic, animalul a murit fulgerat, iar prognosticul sau de viata este rezervat.

''Pacientul a beneficiat imediat de masuri terapeutice si monitorizare cardiaca. Este internat la Clinica Arsuri. Prognosticul este extrem de rezervat datorita complicatiilor posibile'', a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unitatii de

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

O eleva in varsta de 14 ani de la Grupul Scolar Ion Holban din Iasi a fost internata, marti, la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, suspectata ca este infectata cu virusul noii gripe, AH1N1.

Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sustine ca eleva face parte din grupul celor 53 de copii cu dizablitati de la Gurpul Scolar Ion Holban care au intrat in contact cu grupul de 22 voluntari englezi, printre care trei profesori, sositi la Iasi intr-un schimb de experienta.

Potrivit sursei citate, copilului i-au fost prelevate probe microbiologice, care au fost trimise la

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Un numar de zece locuinte protejate vor fi construite in comuna Gaiseni, in urmatorii ani, pentru persoanele cu handicap neuropsihic din cadrul centrului de ingrijire din satul Carpenisu, comuna Gaiseni, judetul Giurgiu, de Fundatia De WesterCirkel din Olanda.

"Pentru realizarea acestui proiect a fost semnat astazi un contract de asociere intre Consiliul Judetean Giurgiu, Consiliul Local Gaiseni si Fundatia De WesterCirkel din Olanda, durata de colaborare intre cele trei parti fiind de 35 de ani", a declarat cu aceasta ocazie administrator public al reprezentantul Consiliului Judetean Giurgiu, Ionel Muscalu.

Pentru realizarea acestui proiect Primaria Gaiseni a pus la dispozitie un teren

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Un nou caz de gripa cu virus A/ H1N1, al 28-lea din Romania, a fost depistat de reteaua de supraveghere a bolilor transmisibile.

Este vorba despre un barbat, in varsta de 32 de ani, care a venit din Anglia in urma cu doua zile.

Pacientul are o stare generala buna si se afla internat la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti, unde primeste medicatie antivirala.

Au fost identificate persoanele cu care a intrat in contact, acestea aflandu-se sub supraveghere medicala.

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Cea mai mare unitate medicala mobila de suport si consiliere a europenilor cu privire la problemele de sanatate masculina se afla, marti, la Bucuresti, dupa ce, timp de patru zile, a fost in Timisoara, Cluj si la Brasov.

Dr. Catalin Belinski, secretar al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca 270 de persoane s-au adresat
medicilor caravanei in cele trei orase, iar la Bucuresti se estimeaza ca vor veni 100 de persoane, avand in vedere ca este inceputul saptamanii si zi de lucru.
Potrivit medicului, persoanele care au apelat la caravana au fost, in general, cupluri care

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Peste 100 de persoane marginalizate social au beneficiat, in perioada mai-iunie, de consultatii, tratamente si analize medicale gratuite la Complexul Multifunctional Caraiman.

In cadrul proiectului ''Pentru sanatatea noastra!'' persoanele fara venituri din sectorul 1 au beneficiat de 513 consultatii si tratamente medicale complexe (oftalmologie, ORL, planificare familiala, chirurgie, medicina de familie, radiologie si imagistica medicala) precum si de 904 analize medicale de laborator (hemoleucograma, VSH, glicemie, colesterol, trigliceride, TGO, TGP, uree, urocultura, HCV, VDRL etc).

Proiectul a avut drept scop realizarea unei evaluari complexe a starii de sanatate a persoanelor marginalizate social, venind astfel in sprijinul sistemului de sanatate national prin realizarea

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

''Magazinele de vise'' ar putea sa dispara in cazul in care Parlamentul ar aproba modificarea Legii 143/2000 privind consumul si traficul ilicit de droguri si a Legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope prin includerea in tabelele-anexa ale celor doua acte normative si a altor plante si substante cu proprietati halucinogene, ce pot prezenta un real pericol pentru sanatatea psihica si fizica a consumatorilor.

Pericolul reprezentat de plantele si substantele psihoactive comercializate legal in magazine, precum si atragerea si mobilizarea in lupta de prevenire si combatere a consumului si traficului ilicit de droguri a institutiilor

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Directorul Institutului de Medicina Legala "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca nu se cunoaste deocamdata cauza decesului copilului de trei ani, care a murit la Centrul Medical Unirea (CMU).

"Nu am gasit modificari la nivelul organelor interne, care sa explice decesul", a spus prof. dr. Dermengiu.
Directorul IML a mentionat ca trebuie determinata concentratia substantelor folosite in anestezie, pentru care sunt necesare date suplimentare. De asemenea, urmeaza a se efectua o serie investigatii toxicologice.

Prof. dr. Dan Dermengiu a spus ca, la examenul realizat de IML, au fost prezenti mai multi specialisti, inclusiv din afara institutiei, rezultatele

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Ministerul Sanatatii a ridicat cele doua defibrilatoare de la Centrul Medical Unirea (CMU) pentru a verifica daca aparatele erau bune din punct de vedere tehnic, dupa ce cu o zi inainte un copil de trei ani a murit in urma unei anestezii.

Dr. Alexandru Popescu, directorul de comunicare al CMU, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca ancheta interna a relevat ca defibrilatoarele au functionat. El a explicat ca in urma cu o luna, parintii copilului care a murit au sunat pentru o programare la centrul de imagistica din cadrul clinicii, solicitand un examen RMN.

El a mentionat ca acestia au

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a anuntat, marti, depistarea a cinci noi cazuri de gripa A/H1N1, la Iasi, in urma investigatiilor epidemiologice si de laborator.

Patru dintre persoanele infectate fac parte din grupul de cetateni englezi care a venit, in urma cu o saptamana, la Iasi, pentru a participa la un proiect social, iar cel de-al cincilea este un copil dintr-un centru de plasament. Toti sunt contacti ai celor doua persoane care au fost depistate, luni, cu virusul A/H1N1.

In prezent, cei cinci pacienti sunt transferati din Centrul de plasament la Institutul de Boli Infectioase din Iasi, pentru aplicarea masurilor terapeutice

30-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Angajatii Centrului de Diagnostic si Tratament din Cluj-Napoca au declansat, luni, un protest spontan, in semn de nemultumire fata de faptul ca nu si-au primit salariile pe luna mai, desi au trecut doua saptamani de cand trebuiau sa le incaseze.

Cei aproximativ 70 de protestatari - medici, asistente, personal auxiliar - au intrerupt lucrul la primele ore ale diminetii si l-au reluat doar cu putin timp inainte de ora 14.00, interval in care niciun pacient nu a putut beneficia de serviciile medicale.

Protestatarii spun ca asemenea intarzieri la plata salariilor au existat si in lunile anterioare.

Conducerea Centrului de Diagnostic si Tratament a

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Serviciul Judetean de Ambulanta si Ambulanta privata "Samaritanus" din Targu Mures au adunat, pe perioada Zilelor Targumuresene, in cadrul campaniei nationale pentru depistarea leucemiei, peste 1.000 de semnaturi pentru infiintarea "Registrului donatorilor neinruditi", pentru colectarea de celulele stem.
"S-au strans, in doar trei zile, peste o mie de semnaturi. Astfel, cred ca vom fi pe primul loc in Romania, cu numarul cel mai mare de semnaturi. Este fundamental sa se inteleaga ca fara acest registru nu vom reusi sa gasim persoane compatibile, pentru a-i vindeca pe bolnavii de leucemie" - a declarat, luni, Varga Szigmond, administratorul "Samaritanus".
El a spus ca

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Conditiile meteorologice din ultima perioada din Salaj, in care ploile au alternat cu perioadele insorite, au favorizat aparitia masiva a ciupercilor si, prin urmare, a primelor intoxicatii cu ciuperci din acest an.
Consumul de ciuperci otravitoare a facut ca in ultimele 24 de ore patru persoane sa ajunga la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Salaj din cauza consumului de ciuperci otravitoare.
"Pentru doua dintre ele, o femeie de 20 de ani si alta de 48 de ani, din Zalau, a fost necesara internarea, cu diagnosticul gastroenterocolita acuta ca urmare a consumului de ciuperci de padure", a

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Cei doi adolescenti din Marea Britanie internati luni la Spitalul de Boli Infectioase suspecti de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1, o fata de 16 ani si un baiat de 19 ani, au venit la Iasi pentru un program de voluntariat.
Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Tiberiu Bantas, impreuna cu cei doi, la Iasi au venit inca 17 de tineri englezi, ei fiind insotiti de trei profesori, pentru a derula un program privind recuperarea copiilor cu handicap si imbunatatirea relatiilor acestora cu societatea.
Cei 22 de tineri si profesori din Marea Britanie au ajuns

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Colegii celor doi tineri din Marea Britanie internati la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi infectati cu virusul AH1N1 au fost izolati, pentru cinci zile, pe un palier special amenajat din Grupul scolar "Ion Holban".
De asemenea, Vasile Guzganu, directorul grupului scolar iesean, a informat ca in atentia autoritatilor medicale se afla 53 de elevi din unitatea de invatamant care au intrat in contact cu grupul voluntarilor englezi.Intr-o situatie dificila se afla 17 elevi absolventi care trebuie sa sustina examenul de bacalaureat.
Potrivit lui Guzganu, restul probelor de bacalaureat vor fi sustinute intr-o sala special amenajata, in baza unei liste intocmite

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Administratorii Fermei de porcine din Izvorul Barzii au instalat mai multe camere de filmat in interiorul si exteriorul grajdurilor populate cu circa 3.000 de capete, in scopul evitarii imbolnavirii acestora cu pesta porcina.
Reprezentantul Directiei Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti, Traian Maritoiu, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca operatiunea de echipare a fermei respective cu camere de luat vederi face parte din masurile de biosecuritate luate pentru protejarea efectivelor de animale impotriva contaminarii cu boli specifice acestora.
'Monitorizarea activitatii angajatilor, a aprovizionarii cu nutreturi furajere si a persoanelor care intra sau ies din ferma ne dau garantia ca totul se

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Interesul in ceea ce priveste accesarea site-ului www.informareHPV.ro a crescut in primele zece zile de la lansarea de catre Ministerul Sanatatii a campaniei de informare cu privire la prevenirea cancerului de col uterin, iar interesul pentru apelarea liniei gratuite TELVERDE 0-800-800-008 este moderat.
Numarul vizitelor pe site-ul www.informareHPV.ro. a fost de 4.215. De asemenea, a fost inregistrat un numar de 88 de intrebari prin e-mail privind cancerul de col uterin, modalitatile de preventie prin vaccinare, vaccinul anti-HPV.La linia gratuita de TELVERDE: 0-800-800-008, in perioada imediat urmatoare lansarii oficiale a campaniei de informare, au fost inregistrate 391 de apeluri.
Majoritatea apelurilor receptionate

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Campania de informare si educare "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte" va incepe, in premiera in Romania, la 1 iulie.
Campania militeaza pentru o perceptie corecta a publicului asupra cancerului si pentru accesul pacientilor la cele mai noi terapii, care pot prelungi speranta de viata sau pot aduce chiar vindecarea, a declarat Dan Zamonea, directorul general al companiei Roche Romania, care sustine aceasta actiune.Mesajul principal al campaniei este ca aceasta maladie poate fi invinsa. Lupta incepe cu atitudinea pozitiva, care are un efect benefic asupra tratamentului.
"Cancerul nu inseamna condamnare la moarte' este prima campanie adresata publicului larg care vizeaza lupta

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Romania va participa, prin Asociatia P.A.V.E.L., in perioada 6-15 iulie, in Turcia, la un amplu proiect international - "Hands Tenacious of Live" - pentru sustinerea copiilor afectati de leucemie si a familiilor acestora.
Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viata este Luminoasa) este partener european al organizatiei gazda Losev. Activitatile planificate, denumite "Arta pentru speranta", vor avea loc in Capadocia si Ankara.In prima parte a proiectului, in Capadochia, echipa Romaniei va participa, alaturi de echipele altor cinci tari (Portugalia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Turcia), la o serie de activitati artistice. Cei patru tineri romani desemnati de asociatie sunt supravietuitori ai leucemiei, cu varste

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Inca doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate luni de specialistii Centrului National de Boli Transmisibile.
Este vorba despre doi adolescenti din Marea Britanie, care au sosit la Iasi in data de 23 iunie. Cei doi fac parte dintr-un grup de 22 persoane (19 adolescenti si trei profesori) care participa, in fiecare an, la un proiect social intr-un centru de plasament pentru copiii cu deficiente psihice si motorii.Pacientii se afla, in prezent, internati la Institutul de Boli Infectioase din Iasi, sub tratament antiretroviral. Evolutia lor este favorabila.
Directia de Sanatate Publica si Institutul de Sanatate Publica Iasi

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Un copil in varsta de trei ani, care a fost adus la Centrul Medical de Diagnostic Unirea din strada Ion Ionescu de la Brad, a murit, luni, dupa ce a fost anesteziat pentru un RMN.
Potrivit managerului Centrului, Alexandru Popescu, copilul suferea de o malformatie foarte grava la cap si pentru a i se face aceasta investigatie de rezonanta magnetica trebuia anesteziat. El a fost adus de parinti in jurul orei 10,00 si dupa aproximativ o ora, cand a iesit din investigatie, si-a pierdut respiratia si a fost resuscitat. Dr. Alexandru Popescu a spus ca defibrilatorul aflat in camera de

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Corpul neinsufletit al copilului care a muri, luni, la Centrul de Diagnostic Unirea a fost ridicat, la ora 18,00, de la unitatea medicala, de reprezentantii Institutului de Medicina Legala, urmand sa se preleveze toate probele si sa se efectueze o ancheta. Seful SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita, a declarat pentru AGERPRES ca echipajul SMURD a fost solicitat de cineva din anturajul familiei.Potrivit acestuia, la momentul in care medicii faceau resuscitarea de o ora, semnele vitale erau ireversibile. Echipajul a reinceput resuscitarea, a efectuat-o timp de jumatate de ora, dupa care au vrut sa intrerupa, dar la insistenta familiei, au

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Brigada Omoruri din Politia Capitalei a deschis o ancheta in cazul copilului de trei ani care a murit luni, la Centrul Medical de Diagnostic Unirea, dupa ce a fost anesteziat pentru un RMN.
"Familia copilului a reclamat o manevra medicala gresita. S-au ridicat probe din substanta folosita in tratamentul copilului, se va da si rezultatul complementar al analizelor de laborator, iar in cursul zilei de marti se asteapta rezultatul necropsiei de la Institutul Medico-Legal", a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.
Potrivit managerului Centrului, Alexandru Popescu, copilul suferea de o malformatie foarte grava la cap si

29-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Statia de Dializa din Ramnicu Valcea "a intrat intr-un program amplu de modernizare si extindere", a comunicat miercuri purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Dorel Constantinescu.

"Practic, in aripa nordica a Spitalului Judetean Valcea a inceput constructia unui sediu nou destinat pacientilor ce necesita dializa. Este foarte necesar, deoarece, in momentul de fata, numai in judetul Valcea, beneficiaza de acesta procedura medicala peste 150 de pacienti, respectiv 138 - hemodializa, si 16 - dializa peritoneala, iar multi dintre acestia se deplaseaza la spetale sau clinici specializate din alte judete", spune Constantinescu.

Pentru acestia Spitalul Judetean de Urgente (SJU)

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Aproximativ 100 de cadre medicale si personal auxiliar de la Spitalul de boli infectioase din Cluj-Napoca au protestat, miercuri, in fata unitatii medicale in care lucreaza impotriva masurii de schimbare din functie a directorului lor, Ioan Muresan.

Protestatarii vor ca Ioan Muresan sa ramana in functia de director si sa nu fie schimbat de Ministerul Sanatatii pe motivul ca acesta nu are studii medicale.

Ei sustin ca actualul director trebuie mentinut in functie, desi este economist, fiindca a atras investitii, s-a implicat in dezvoltarea spitalului si este un bun manager, iar argumentele lor au fost trecute intr-un memoriu care a fost inaintat

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, Dragos Bardosi, a anuntat miercuri ca in ultimele doua zile unitatea sanitara a primit medicamente si materiale sanitare, contrar celor anuntate de Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale.

"Am primit si ieri (marti - n.r.) si azi medicamente. Nu ne-a instiintat nimeni de vreo sistare, deocamdata beneficiem de bunavointa furnizorilor, care ne livreaza in continuare. E asigurat necesarul de medicamente. Ipotetic, daca s-ar ajunge la sistarea furnizarii medicamentelor, asa cum e stocul gandit, ne-ar ajunge doua-trei saptamani. Situatia e similara in ce priveste materialele sanitare, la fel se fac stocurile,

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Directorii spitalelor din Dolj sustin ca demersul Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) de a sista livrarile catre spitale din cauza depasirii termenelor legale de plata este incorect, pentru ca in judet nu exista asemenea situatii.

Directorul Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova, dr. Cristina Calangiu, a declarat pentru AGERPRES ca la spitalul de care il conduce nu exista nicio factura neplatita catre distribuitorii de medicamente si materiale sanitare si a cerut in mod expres ADMR, inca din 18 iunie, sa trimita la spital lista cu firmele catre care aceasta unitate sanitara ar avea datorii.

"Inca din 18 iunie am solicitat

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Spitalul Judetean "Mavromati" din Botosani ar putea ramane, peste 11 zile, fara medicamente, dupa ce Asociatia Nationala a Furnizorilor de Medicamente (ANFM) a inclus unitatea medicala pe lista datornicilor. Directorul spitalului din Botosani, Doru Muntianu, sustine ca solutia pentru evitarea unei crize a medicamentelor ar fi incheierea unor noi contracte cu distribuitorii de medicamente care nu sunt membri ai ANFM.

"Daca exista, sa spunem, 100 de firme furnizoare de medicamente, probabil 20 sunt in asociatie, dar 80 nu. Aceasta asociatie nu poate sa prezinte o amenintare pentru spital, atata timp cat sunt multi alti furnizori care sunt dispusi sa colaboreze", a

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Spitalul Judetean Timisoara, cel mai mare din vestul tarii, risca sa ramana fara medicamente in perioada imediat urmatoare, dupa ce reprezentantii Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale au anuntat ca nu mai livreaza medicamente, deoarece nu li s-au achitat produsele pe care le-au furnizat, pana acum. Datoriile acumulate de spital catre furnizori este de peste 15 milioane de lei.

Dr. Florin Birsasteanu, managerul Spitalului Judetean Timisoara, a declarat miercuri ca spera in rezolvarea cat mai urgenta a situatiei, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, mai ales ca directorii institutiilor medicale sunt proaspat numiti in functie. "Sunt unii furnizori care ne-au facut notificari, dar sunt

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Un copil de noua ani, din Ploiesti, venit la sfarsitul saptamanii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.

Reteaua de supraveghere a bolilor transmisibile a anuntat depistarea acestui nou caz de gripa AH1N1, care este al 19-lea din Romania. Cazul a fost confirmat de laboratorul de referinta pentru gripa din cadrul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti.

Este vorba despre un baiat de noua ani, sosit pe 19 iunie, din Canada. Luni, el a fost internat de matusa lui la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti, fiind suspect de gripa noua,

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Decanul Facultatii de Medicina din Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, a anuntat, miercuri, prima masura de restructurare a personalului din cadrul facultatii, in conditiile unei scheme supraincarcate cu asistenti si preparatori, si comasarea unor catedre, ca masuri de a eficientiza, didactic si financiar, procesul de invatamant.

Cele 17 catedre ale Facultatii de Medicina si Farmacie din Oradea au devenit astfel 11, prin comasarea celor apropiate, iar din numarul total de 481 de cadre universitare se pun in discutie, dupa criterii bine stabilite, transparente si obiective, posturile a circa 170 de cadre a caror analiza a si inceput. Decanul Bumbu a

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Timis a dispus, miercuri, suspendarea activitatii a doua unitati care comercializau produse fast-food in Complexul studentesc din Timisoara, dupa ce aproape o suta de persoane care au consumat shaorma au ajuns la spital cu toxiinfectii alimentare.

Prefectul judetului Timis, Mircea Bacala, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca a dispus formarea unei comisii mixte, care sa verifice toate locurile din complex unde se comercializeaza produse fast-food.

Potrivit prefectului, din comisie fac parte reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, ASP, Garzii Financiare, Jandarmeriei, Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, Directiei Sanitar Veterinare si Agentiei de Mediu.

ASP Timis a declansat, deja,

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Spitalul de Urgenta "Elena Beldiman" din Barlad se confrunta cu o criza financiara, inregistrand datorii de peste 400.000 de lei la furnizorii de medicamente sau materiale sanitare.

Persoanele internate in spitalul barladean trebuie sa-si cumpere anumite medicamente sau materiale sanitare, deoarece stocurile din unitatea sanitara au fost epuizate.

"Aproape o jumatate din datorii sunt catre furnizorii de medicamente. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Vaslui ar trebui sa ne aloce banii in luna iulie pentru a se putea achita facturile, in mod esalonat si in ordinea prioritatilor", a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenta Barlad, Gabriela Danis.

Situatia de criza este cauzata

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Fostul manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, Lavinia Mariana Rusu a revenit in functie dupa ce, pe 15 iunie, printr-un Ordin al Ministrului Sanatatii Publice, fusese revocata din postul detinut si inlocuita cu Ioan Munteanu.

Revenirea in functiei a lui Rusu are la baza sentinta Curtii de Apel Brasov, din data de 18 iunie, prin care se suspenda executarea Ordinului ministrului sanatatii din 15 iunie, cu privire la eliberarea sa din functie, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, de catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

Schimbarea din functie a managerului Rusu a provocat, la vremea respectiva, un val de nemultumiri

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Patru din cele sase spitale din Salaj vor fi controlate, intre 29 iunie si 10 iulie, privind activitatea financiara si datoriile istorice pe care le au catre furnizori.

Conform datelor furnizate de Ligia Marincas, directorul coordonator al Directiei de Sanatate Publica Salaj, unitatile spitalicesti vizate sunt Spitalul Orasenesc si Centrul de Cercetare si Asistenta Medicala din Simleu Silvaniei, Centrul de Sanatate Cehu Silvaniei si Spitalul Orasenesc Jibou.

Marincas a precizat ca va fi verificat soldul datoriilor existente in decembrie 2008 si vechimea acestora, precum si facturilor neachitate catre furnizori.

Cele patru spitale se afla pe lista celor 47 de unitati de profil care,

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Patru persoane din localitatea Ardud au ajuns miercuri la Spitalul Judetean Satu Mare, dupa ce au consumat ciuperci din propria gradina.

Purtatorul de cuvant al Spitalul Judetean, Constantin Demian, a declarat ca trei femei, cu varste cuprinse intre 16 si 40 de ani, si o fetita de 6 ani s-au prezentat cu greturi la Unitatea de Primire a Urgentelor. Micuta a fost internata la Pediatrie, iar celelalte persoane se afla sub supraveghere medicala timp de 24 de ore, medicii urmarind starea lor.

"Este primul caz petrecut in judet anul acesta. Anul trecut am avut foarte multe astfel de cazuri, fiind chiar si

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Comisii mixte ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor efectua controale la spitalele care au acumulat datorii la furnizorii de medicamente si materiale sanitare.

In perioada 29 iunie - 10 iulie, 19 comisii de control vor face controale incrucisate, in judete diferite, a executiei bugetare a unitatilor cu paturi, structurii datoriilor si asupra modului cum au fost directionate fondurile platite la inceput de an.

Reprezentantii furnizorilor si ai distribuitorilor au primit o fisa de control similara pe care o vor completa conform evidentelor proprii. La sfarsitul perioadei de control toate aceste date vor fi confruntate si se va

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, dr. Dan Zaharescu, a declarat, dupa intalnirea cu ministrul Sanatatii, ca pacientii nu vor avea de suferit, intrucat companiile vor livra medicamente.

El a precizat ca aceasta intrunire era necesara, deoarece nu avusese de multa vreme un dialog in domeniu. Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, s-a intalnit miercuri cu furnizorii si producatorii de medicamente, impreuna cu reprezentantii CNAS.

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Livrarile la medicamente raman in continuare sistate cel putin o luna pana la finalizarea controalelor in spitale pe care le va efectua o comisie mixta a Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Mihnea Ioan Grecu, presedintele Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale, care a participat la intalnirea cu ministrul Sanatatii, de miercuri dimineata, a declarat la final ca urmeaza sa se faca un audit financiar in spitalele cu datorii, iar dupa acesta va urma o eventuala plata la rectificarile bugetare. El a facut referire la doua masuri importante pe care ministerul le-a luat, respectiv auditul financiar pentru a vedea

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Plenul Senatului a decis miercuri majorarea concediului de sarcina si lauzie de la 126, la 168 de zile. Senatorii au adoptat un proiect legislativ prin care angajatele care au contribuit inainte si dupa nastere la sistemul public de pensii si asigurari sociale vor avea dreptul la un concediul de 63 de zile inainte si 105 zile dupa nastere.

Initiatorii - senatorii PD-L Iulian Urban si Mihaela Popa - au aratat ca proiectul legislativ vine sa alinieze legislatia noastra cu reglementarile europene privind sanatatea si securitatea la locul de munca. Acestea vizeaza extinderea de la 18 la 24 de saptamani a concediului

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Programul de educatie a pacientilor cu diabet "Accu - Chek Education" se va derula in Romania incepand cu luna iulie, prin intermediul medicilor diabetologi, carora li se vor pune la dispozitie kituri de informare pentru pacienti.

In acest program educational vor fi inclusi intr-o prima faza 400 de romani cu diabet. Prin intermediul programului, persoanele cu diabet vor primi informatii esentiale cu privire la automonitorizarea zilnica a glicemiei, nutritie, exercitiile fizice si ingrijirea complicatiilor diabetului. Prin aceste actiuni de informare se urmareste scaderea riscului de aparitie a complicatiilor bolii.

Specialistii estimeaza ca aproximativ 40%-60% din costurile legate de diabet sunt generate de

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Patru persoane au ajuns in stare grava la spital, miercuri seara, dupa ce au fost lovite de un trasnet, in comuna Mogosoaia, la intersectia cu soseaua Odai, a informat Biroul de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Doua dintre victime au fost transportate la Spitalul Elias, iar celelalte doua la Spitalul Floreasca, cu ajutorul ambulantelor SMURD ale ISU Bucuresti si ISU Ilfov, a mai precizat sursa citata.

Seful SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita, a declarat pentru AGERPRES ca doua femei - una in stop cardio-respirator, care a fost resuscitata si una cu arsuri si sincopa post lovire de trasnet

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Personalul medical de pe o ambulanta SMURD, apartinand Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, care s-a deplasat miercuri seara la o urgenta in zona statiei de metrou Nicolae Grigorescu, a fost agresat de prietenii persoanei care urma sa primeasca ingrijiri medicale, in urma unui accident de circulatie.

"Cand a ajuns la fata locului, in jurul orei 21,30, personalul SMURD a fost atacat de cinci prieteni ai persoanei ranite. Dupa ce a fost pusa pe targa si urcata in masina pentru a i se acorda primele ingrijiri medicale, persoana in cauza a inceput, la randul ei sa-i loveasca pe lucratorii SMURD,

24-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica din Caras-Severin au aplicat, in ultima luna, amenzi in valoare de cateva mii de lei si au dispus suspendarea temporara a activitatii pentru mai multi agenti economici.

Directia de Sanatate Publica a judetului Caras-Severin a efectuat in ultima luna peste 120 de controale la diversi agenti economici si institutii publice, pentru a constata daca acestia respecta normele sanitare in vigoare, in perioada de vara.

Printre obiectivele verificate de inspectorii DSP Caras-Severin s-au aflat si sistemele de apa potabila, precum si strandurile si bazinele de inot din judet.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica din Caras-Severin au verificat unitati alimentare,

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Pacientii dializati din Bucuresti pot vizita centrul Fresenius Nephro Care Romania in cadrul "Zilelor Portilor Deschise", organizate in premiera. Acestia pot vizita centrul in perioada 22-27 iunie si totodata pot beneficia de teste gratuite pentru diagnosticarea infectiei cu virus hepatitic B si C.

Centrul este situat in Strada Jiului nr. 140, sector 1, Bucuresti, si este cel mai mare centru privat de dializa din Europa. Cei interesati pot sa se programeze la telefonul pacientului - 0723.550.123 sau la 0372.747.484/94.

"Ne deschidem larg portile tuturor celor care vor sa viziteze cel mai modern centru din Romania. Ne mandrim cu conditii hoteliere excelente, personal

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Actorul Nicu Constantin este internat in continuare la Sectia de Anestezie Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Militar.

"Evolutia starii sale de sanatate este cand mai buna, cand mai rea. Dupa o perioada de stabilizare, in prezent se afla din nou intr-o perioada instabila. Facem tot ce este posibil pentru a fi bine", a declarat pentru AGERPRES prof. dr. Ioan Sarbu, comandantul spitalului.

Nicu Constantin a fost internat in stare critica pe 11 mai la Spitalul Militar, la Terapie Intensiva. Potrivit conducerii spitalului, actorul are o suferinta pulmonara severa si alte boli asociate. Familia a cerut discretie in privinta furnizarii de date

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Cinci studenti la Medicina Dentara au primit cate o bursa in valoare de 1.000 dolari, ei fiind selectati din 13 studenti din cinci centre universitare (Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Craiova), cel mai bine reprezentat fiind centrul universitar Bucuresti, cu sase candidati inscrisi.

Castigatorii celei de-a cincea editii a Bursei Colgate-Asociatia Medicilor Stomatologi cu Practica Privata din Romania (AMSPPR) sunt: Tiberius Cristian Kun, din Cluj-Napoca, Irina Florentina Dragan, Ionut Adrian Leahu, Irina Lulache din Bucuresti si Ionut Alexandru Luchian din Iasi.

Decernarea burselor a avut loc in cadrul unui eveniment organizat de Colgate-Palmolive si AMSPPR, ocazie cu care au fost prezentate proiectele

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice (COPAC), Cezar Irimia, a anuntat ca va realiza o campanie de informare asupra drepturilor pacientilor impreuna cu Colegiul Medicilor din Romania, la Conferinta Nationala a persoanelor cu afectiuni oncologice, organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), in perioada 19-21 iunie, la Brasov.

Parteneriatul dintre Colegiul Medicilor si asociatiile de pacienti trebuie sa se concretizeze in proiecte. Primul dintre acestea va instrui medicii si pacientii cu privire la Carta Europeana privind drepturile pacientilor. Deseori, pacientii accepta sa li se incalce drepturile pentru ca nu le cunosc.

"Dorim sa introducem prevederi precum siguranta pacientului si dreptul

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Compania Audio-Optica, in parteneriat cu Consiliul Local al sectorului 1 - Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, invita bucurestenii, de toate varstele, sa isi testeze gratuit auzul si vazul, in perioada 20 iunie - 31 august, de luni pana vineri, intre orele 8,30 - 17,00, in Clinica pentru ureche audio-optica din str. Stoica Ludescu nr. 12, sector 1, Bucuresti.

Proiectul are ca scop identificarea si sprijinirea persoanelor care se confrunta cu probleme auditive si vizuale si care dupa realizarea testelor gratuite vor beneficia inclusiv de interpretarea rezultatelor, primind cea mai eficienta solutie pentru rezolvarea problemelor lor.

Cabinetele de

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Compania Sanofi Aventis a donat Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta tarile in curs de dezvoltare sa poata face fata pandemiei de gripa, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis.

Aceasta donatie vine ca raspuns la pandemia de gripa din 2009 cauzata de aparitia noii tulpini de virus gripal A(H1N1) si include un angajament anterior asumat de companie in 2008 in contextul amenintarii pandemice cu virusul A(H5N1).

"Noile virusuri gripale A(H1N1) si A(H5N1) sunt prezente in acest moment in multe tari, inclusiv in unele dintre cele mai sarace regiuni

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Fundatia "Pentru Voi" organizeaza, pe 22 si 23 iunie, la Timisoara, Autism Film Fest, primul festival de film din Romania pe tema autismului. Evenimentul este organizat in cadrul campaniei de antistigmatizare pe tema autismului, organizata prin proiectul "Autismul nu dispare la 18 ani!", finantat de Uniunea Europeana prin programul PHARE 2006 - Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala.

Autism Film Festival aduce la Timisoara filme despre dragoste si suferinta, despre acceptare si bataie de joc, despre durere si speranta, filme care incearca sa ne apropie mai mult de o lume diferita,

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Cresele vor fi obligate sa ofere copiilor cu varste intre trei luni si patru ani servicii de educatie si de ingrijire medicala prin medici si psihologi, potrivit unui proiect de lege aprobat, luni, de Senat, in calitate de camera decizionala.

Initiat de senatorul PSD Alexandru Mazare si deputatul PSD Eduard Stelian Martin, proiectul de lege pentru modificarea Legii 263/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea creselor a fost adoptat de senatori cu 80 de voturi "pentru" si unul "impotriva", dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor.

Astfel, cresele publice sau private trebuie sa asigure "servicii de ingrijire si supraveghere", "un program de educatie

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Cel mai afectat sector din Romania in privinta reglementarii excesive si a instabilitatii legislative a fost, in 2008, cel farmaceutic, urmat de serviciile medicale si domeniul energiei electrice, se arata intr-un studiu realizat de catre agentia Point Public Affairs.

Cercetarea, intitulata "Top 10 cele mai reglementate sectoare economice in 2008", a luat in calcul 24 de domenii, in primele zece mai fiind clasate: industria alimentara, segmentul financiar-bancar, petrol si gaze, agricultura, IT&C, bauturi alcoolice, zootehnie. Totodata, industriile auto, chimica, extractiva, metalurgica, textila, mass-media si publicitate, prelucrarea lemnului, silvicultura, transport, turism si tutun completeaza prima aplicatie de monitorizare a proiectelor legislative din

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Fostul general Mihai Chitac s-a internat luni dimineata in Spitalul Floreasca, la Sectia de chirurgie generala, pentru o eventuala interventie.

Prof. dr. Mircea Beuran a declarat, pentru AGERPRES, ca timp de doua zile Chitac va fi supus mai multor investigatii medicale, dupa care comisia va decide daca acesta va fi supus sau nu unei interventii la splina. Dupa aceasta, Chitac va trebui sa suporte o alta interventie, cardiaca.

Fostul general Mihai Chitac a iesit duminica dimineata din Spitalul Penitenciar Bucuresti Jilava. El a declarat ca luni dimineata trebuie sa se interneze pentru inceperea investigatiilor in vederea eliminarii splinei.

Magistratii Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti

22-06-2009
Tip stire
Stiri interne

La nivel national, sunt doar 222 de gastroenterologi formati, adica un specialist la 100.000 de locuitori, in timp ce incidenta bolilor pe acest segment este intr-o ingrijoratoare crestere, a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Oliviu Pascu de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca, la incheierea lucrarilor celui de-al 29-lea Simpozion national de gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva.

"Majoritatea gastroenterologilor sunt activi in marile centre medicale Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi, in timp ce in teritoriu sunt putini, iar unele judete nu au specialisti in acest domeniu, desi este cel cu numarul cel mai mare de afectiuni,

21-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Actorul Jean Constantin, in varsta de 80 de ani, a fost externat din spital si este intr-o stare foarte buna, a declarat duminica, pentru Agerpres, prof. dr. Serban Bubenek, directorul medical al Institutului de Cardiologie "C.C. Iliescu".

Actorul, care se pare ca a suferit un infarct, urmeaza sa mai vina la control medical pentru evaluari. Jean Constantin a fost internat pe 5 iunie la Sectia Cardiologie a Spitalul Clinic Judetean Constanta, dupa ce a acuzat probleme respiratorii. In afara informatiilor ca sufera de anumite afectiuni cronice, printre care una de natura cardiaca, actorul nu a dorit sa se faca publice alte

20-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Reteaua de supraveghere a bolilor transmisibile, compusa din epidemiologi din Directiile Judetene de Sanatate Publica, coordonate de Centrul National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile, nu a depistat niciun caz nou, in ultimele 24 de ore, in cadrul investigatiilor epidemiologice desfasurate, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat transmis sambata AGERPRES.

Pacientii internati la Institutul National de Boli Infectioase "Matei Bals" cu gripa noua au o evolutie favorabila, medicii continuand administrarea tratamentului cu antivirale.

In ultimele 24 de ore, au fost raportate 348 de cazuri noi confirmate de infectie cu noul virus gripal A/ H1N1 in tarile UE si EFTA, cele mai multe

20-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Geta Voinea, unul dintre cei mai cunoscuti profesionisti din Romania in domeniul hairstyling-ului, si-a lansat, sambata, la Bookfest, cartea "De-a fir a par... cu Geta Voinea", o carte practica, dedicata ingrijirii si coafarii parului, adresata tuturor femeilor, indiferent de varsta, statut sau functie.
In carte, Geta Voinea ofera sfaturi pe care oricine le poate pune in practica, acasa, cu usurinta, sau le poate sugera hairstylist-ului propriu, privind ingrijirea parului, alegerea tunsorii si culorii potrivite pornind de la pigmentul pielii, forma fetei sau culoarea ochilor.

"Parul este, intr-adevar, singura podoaba pe care o purtam zi de zi si nu ne dam seama de

20-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Endoscopia in ORL, impreuna cu fibroscopia, asigura un diagnostic complet in aceasta specialitate. "Tehnica este mai putin agresiva si cu o recuperare rapida", a declarat, sambata, pentru AGERPRES, prof. dr. Silviu Albu, presedintele Societatii Romane de ORL, cu prilejul Forumului ORL.

Utilizarea endoscopiei in cazul corpilor straini este foarte importanta, ducand la reducerea deceselor. Faptul ca la Unitatile de Primiri Urgenta copiii sau adultii sunt stabilizati le poate salva viata celor in cauza, a explicat prof. dr. Albu. Din pacate, a adaugat acesta, truse complete de endoscopie nu se gasesc in toata tara, asa cum ar fi normal, din lipsa de

20-06-2009
Tip stire
Stiri interne

Pagini