Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/24/2020
Data stire

Stiri medicale: Iunie 2013


Uzbekistan isi doreste sa cumpere medicamente din Romania, iar recent Antibiotice Iasi a semnat un memorandum cu Agentia uzbeka pentru medicamente, care creeaza premisele colaborarii in acest domeniu, a declarat, la Taskent, directorul Directiei Europa de Est si Asia Centrala din MAE, Vasile Soare.

Diplomatul face parte din delegatia care il insoteste pe premierul Victor Ponta in turneul asiatic, ce include Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan si China. El a relatat despre o misiune economica romano-uzbeka, desfasurata recent la Taskent, la care au participat companii ce activeaza in domenii de interes pentru ambele state.

"Uzbekistan produce foarte putine medicamente. Au studiat experienta noastra in

28-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Una dintre cele doua paciente externabile de la Spitalul de Urgenta Elias ar putea pleca acasa in cursul zilei iar cealalta, in momentul in care familia vine sa o ia, a declarat vineri Daniela Safta, director medical al unitatii sanitare.

In ceea ce priveste pacienta de la Terapie Intensiva, medicul a spus ca are o evolutie buna, este monitorizata si daca totul merge normal, se va putea incepe recuperarea de luni.

Pacienta ranita care practica alpinismul in Muntenegru a fost operata joi la toate membrele fracturate. Interventia a fost de lunga durata, insa pacienta are o stare generala buna si

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, pregateste masuri antifrauda pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmand sa fie anuntate dupa ce le va discuta cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Sigur ca, din acest punct de vedere, institutiile abilitate ale statului vor avea nu doar intregul sprijin, ci si toata deschiderea pentru a le oferi toate informatiile si toate datele necesare pentru a-si face datoria si a face ordine pe aceasta zona", a declarat vineri Cristian Busoi, intr-o conferinta de presa la Timisoara.

In ultima perioada au fost cateva actiuni ale institutiilor statului pe

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Senatorul PNL Covasna Marius Obreja a declarat vineri ca Ministerul Sanatatii evalueaza costurile redeschiderii Centrului de patologie neuromusculara de la Valcele, care a fost inchis in vara anului 2011 si mutat la Intorsura Buzaului.

Marius Obreja a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, s-a pronuntat in favoarea redeschiderii acestui spital, precizand ca in prezent se fac evaluari legate de volumul investitiilor necesare pentru repunerea acestuia in functiune.

"In momentul de fata se face o analiza tehnica si financiara care va fi gata, dupa stiinta mea, in aproximativ doua saptamani. Se asteapta rezultatul acestei evaluari, in functie de

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Premierul Victor Ponta a pledat vineri, la Taskent, pentru intensificarea relatiilor economice cu Uzbekistanul, aratand ca in multe domenii colaborarea e la un nivel "foarte scazut".

Premierul Ponta si-a exprimat convingerea, in timpul unei intalniri cu omologul sau uzbek, Shavkat Mirziyoyev, ca relatiile economice dintre cele doua state pot fi consolidate. El a spus ca Uzbekistanul are un potential deosebit si o pozitionare strategica in regiune.

"Sunt foarte onorat sa fiu primul premier roman care viziteaza tara dvs si o fac cu convingerea ca relatiile dintre cele doua tari ale noastre pot, incepand cu aceasta zi, sa mearga intr-o directie mult mai

28-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Guvernul britanic a autorizat joi dezbaterea anul viitor in Parlament a unei tehnici de reproducere asistata, in cadrul careia ADN-ul a trei parinti este utilizat la crearea unui embrion sanatos, relateaza AFP.

Aceasta tehnica inovatoare face ca mamele sa nu mai transmita bebelusilor boli genetice grave, cum ar fi distrofiile musculare, inlocuindu-le ADN-ul mitocondrial bolnav cu unul sanatos, de la un 'al treilea parinte'.

Dezbaterea ar urma sa aiba loc anul viitor in Parlament, Marea Britanie putand fi astfel prima tara din lume care sa permita aceasta terapie.

'Avem tot dreptul sa incercam sa lansam cat mai repede un tratament care salveaza vieti',

28-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Trei pacienti internati la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, victime ale accidentului din Muntenegru, doi barbati si o femeie, vor fi externati vineri, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al institutiei medicale, dr. Leo Grecescu.

''Doi barbati si o femeie vor fi externati in cursul acestei zile si raman alte doua persoane in stare critica la Terapie Intensiva'', a precizat medicul.

Cei 29 de raniti in accidentul de autocar produs in Muntenegru au fost internati la Spitalele Universitar (11), Floreasca (10), Bagdasar-Arseni (patru) si Elias (cinci).

Ranitii din accidentul de autocar din Muntenegru au fost adusi in Romania marti, cu doua

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Starea de sanatate a ranitilor in accidentul din Muntenegru internati la Spitalul Bagdasar-Arseni este stationara, iar in cazul unei paciente favorabila, a afirmat, vineri, purtatorul de cuvant al spitalului, dr. Florian Bica.

Medicul a precizat ca nicio victima nu va fi externata pana luni.

''Starea de sanatate a pacientilor este stationara, in cazul unei paciente este favorabila. Pana luni nu se pune problema niciunei externari, iar luni cea care are fractura de coloana lombara va fi operata. Noi am preferat sa mentinem pacientele intr-un salon de la terapie intensiva, pentru o mai buna supraveghere'', a explicat dr. Bica.

Totodata, el a aratat

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Nivelul provocarilor pe care sistemul nervos trebuie sa le suporte este intr-o continua crestere, a subliniat, vineri, intr-o conferinta de presa, prof. dr. Dafin Muresanu, presedintele Societatii Romane de Neurologie, cu prilejul celui de-al doilea Congres European de Neuroreabilitare, care are loc la Bucuresti.

"As putea spune ca astazi suntem in posesia a numeroase date care au facut posibila intelegerea mecanismelor adaptative si de regenerare a sistemului nervos. Ce stim clar este ca sistemul nervos este intr-o transformare permanenta, determinata atat de nevoia de invatare si adaptare, cat si de vindecarea unor leziuni. Ba chiar mai mult, am inteles ca

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

DECLARATIE DE PRESA
28 iunie 2013

Dl. Mihail Florovici, ambasadorul Romaniei in Muntenegru, alaturi de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dl. Raed Arafat, au fost singurii demnitari din Guvernul Ponta care si-au facut datoria in timpul gravului accident de circulatie produs la Podgorice, in urma cu cateva zile.

Desi informatiile primite la ambasada, imediat dupa accident, erau destul de sumare: 'un numar de cetateni romani', fara alte detalii, ambasadorul Florovici s-a deplasat imediat la locul accidentului; a luat legatura cu autoritatile locale; a informat MAE de la Bucuresti; a ramas la locul accidentului pana cand a fost repatriat ultimul cetatean roman.

Din

28-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

Plan de colaborare Jandarmeria Giurgiu - Crucea Rosie

Astazi 28 iunie a.c. a fost semnat un Plan de colaborare intre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Giurgiu si Societatea Nationala de Cruce Rosie, filiala Giurgiu.

Activitatea a avut loc la sediul societatii in prezenta conducerii celor doua institutii. Odata cu semnarea acestui plan, atat jandarmii, cat si voluntarii de Cruce Rosie vor executa actiuni de interventie in situatii de urgenta in comun si vor actiona in echipe mixte pentru acordarea primului ajutor victimelor si distribuirea ajutoarelor umanitare catre populatia afectata.

Cele doua institutii vor colabora atat in stare de normalitate, cat si in situatii de

28-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

Pentru cine sunt ONG-urile antidrog din Romania incomode?

CIADO Romania sustine protestul din data de 1 iulie 2013, 10.30-12.30, Piata Revolutiei, initiat de Reteaua Romana de Reducere a Riscurilor privind sistarea - Programelor de schimb de seringi si tratamentul substitutiv ce permit controlarea epidemiei HIV.

Suntem de acord ca incetarea lor inseamna promovarea bolilor infectioase si punerea in pericol a intregii populatii, nu doar a consumatorilor de droguri. Fara a politiza situatia creata de acesta decizie, nu putem sa nu observam ca ministri PNL - Administratie si Interne - Radu Stroe considera ca nu avem probleme cu drogurile in Romania, fapt pentru

28-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

'A doua sansa' - primul proiect de integrare sociala si profesionala pentru consumatorii de droguri injectabile

Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS), in calitate de solicitant, si partenerii: Asociatia Sens Pozitiv, Asociatia Integration si Institutul National de Boli Infectioase 'Prof. Dr. Matei Bals" anunta incheierea, la 30 iunie, a proiectului 'A doua sansa', demarat in data de 01.07.2010, cu perioada de implementare 36 de luni si o valoare totala de 20.812.555 lei.

Cele patru centre de servicii integrate deschise in cadrul proiectului (doua in Bucuresti, unul in Timisoara si unul in Constanta) au oferit servicii unui numar de 4000 de consumatori de droguri injectabile.

28-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESA

INTERZICETI PUBLICITATEA, FINANTAREA sI PROMOVAREA TUTUNULUI!

Pentru marcarea zilei de 31 mai, Ziua mondiala fara tutun, Agentia Nationala Antidrog (ANA) a realizat la nivel national o serie de activitati specifice de informare, educare si sensibilizare a populatiei privind beneficiile unui stil de viata sanatos.

In mediul scolar, au fost realizate 349 de activitati de informare, educare si constientizare, precum si dezbateri pe tema aleasa in acest an de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) 'Interziceti publicitatea, finantarea si promovarea tutunului!', concursuri sportive si activitati de petrecerea a timpului liber intr-un mod sanatos fara tutun.

Activitatile au avut ca beneficiari 2059 de prescolari,

28-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a donat o parte din ultimul sau salariu la un eveniment caritabil organizat joi seara pentru copiii cu autism.

Trebuie sa-i ajutam pe cei care sunt in nevoie si cel mai important lucru in aceasta lume e sa faci bine, a spus Boc.

La eveniment, care poata numele The Global Party, s-au adunat peste 10.000 de lei, fondurile stranse urmand sa fie utilizate pentru dotarea si amenajarea centrului de zi, precum si la sustinerea functionarii din septembrie 2013, in parteneriat cu Centrul de Educatie Incluziva Cluj, a celor sapte clase adresate copiilor cu autism.

The Global Party este

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Bugetul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Municipiul Bucuresti va fi suplimentat cu 12,8 milioane lei prin diminuarea cu aceeasi suma a bugetului Spitalului Clinic de Copii dr. Victor Gomoiu, care incepand cu 1 iulie nu mai are atributii in finantarea personalului medical din cabinetele scolare.

Masura va fi luata in urma adoptarii, in sedinta de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), a unei hotarari privind modificarea si completarea unor anexe la HCGMB nr. 129/2013 privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Bucuresti pe anul in curs.

Potrivit hotararii, suplimentarea propusa nu afecteaza bugetul local, intrucat, ca si pana in

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a decis vineri alocarea, de la bugetul Capitalei, a 700.000 de lei pentru reluarea fabricarii vaccinului antituberculoza.

Potrivit unei hotarari adoptate de consilierii municipali, vaccinul ar urma sa fie fabricat de Institutul Cantacuzino, iar banii vor fi suportati din bugetul Administratiei Spitalelor din cadrul Primariei Capitalei.

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

O pacienta aflata in Sectia de ortopedie a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca este programata sa se externeze vineri, a anuntat purtatorul de cuvant al institutiei medicale, Bogdan Oprita.

El a spus ca in cursul diminetii au fost facute mai multe transferuri intre sectii si clinici ca urmare a imbunatatirii starii de sanatate a pacientilor, astfel incat in prezent cei mai multi dintre acestia se afla in Sectia de ortopedie a spitalului.

Potrivit lui Oprita, sase pacienti se afla internati la Ortopedie, trei la Terapie Intensiva si unul in postoperator.

''In cursul diminetii s-au facut mai multe transferuri intre sectii si clinici

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Pitestenii isi vor putea testa gratuit, la sfarsitul acestei saptamani, glicemia si hemoglobina glicozilata, in cadrul campaniei "Controleaza-ti diabetul", organizata de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Informarea si educarea publicului larg cu privire la importanta preventiei diabetului si controlului eficient al acestei afectiuni, dar si imbunatatirea stilului de viata al persoanele afectate sunt principalele obiective ale campaniei si au fost prezentate de organizatori vineri, intr-o conferinta de presa desfasurata la Pitesti.

"Diabetul este intr-o crestere evidenta in ultimii ani. Complexitatea ingrijirii este extrema, poate ca nicio alta afectiune nu necesita o astfel de complexitate a ingrijirii. Diabetul, ca

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Un numar de 4.000 de consumatori de droguri injectabile au beneficiat de servicii printr-un proiect de integrare sociala si profesionala care se finalizeaza duminica iar aproape 600 dintre acestia au primit si tratament substitutiv.

"Cele patru centre de servicii integrate deschise in cadrul proiectului (doua in Bucuresti, unul in Timisoara si unul in Constanta) au oferit servicii unui numar de 4.000 de consumatori de droguri injectabile. Dintre acestia, 560 au primit si tratament substitutiv, iar 129 au urmat cursuri de formare profesionala", informeaza Asociatia Romana Anti-SIDA (ARAS) printr-un comunicat de presa emis vineri.

Persoanele dependente de droguri au primit nu doar

28-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Un american a fost ucis vineri in luptele ce au avut loc in orasul Alexandria (nord) intre simpatizanti si adversari ai presedintelui egiptean, Mohamed Morsi, fapt ce ridica la doi morti bilantul violentelor din localitate, potrivit televiziunii de stat si unor surse medicale si de securitate, noteaza AFP.

Victima, de origine americana, a fost injunghiata in cursul ciocnirilor sangeroase, au afirmat un responsabil din cadrul Ministerului Sanatatii si unul din cadrul serviciilor de securitate.

O sursa medicala a constat 'decesul unui cetatean american in varsta de 21 de ani, atins de tiruri cu alice mari si transportat la spital'.

Ambasada Statelor Unite

29-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Presedintele american Barack Obama si prima doamna Michelle Obama se vor intalni sambata in privat cu membri ai familiei lui Nelson Mandela, insa nu-l vor vizita la spital pe fostul presedinte sud-african, a informat Casa Alba, transmit Reuters si Associated Press.

'Din respect pentru linistea si comfortul lui Nelson Mandela si la dorinta familiei, (sotii Obama) nu-l vor vizita la spital', se precizeaza intr-o comunicat de presa difuzat de Casa Alba.

Liderul luptei anti-apartheid, Nelson Mandela, se afla in spital de trei saptamani, dupa recidiva unei infectii pulmonare, iar starea sa de sanatate este critica.

29-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Presedintele american Barack Obama a salutat sambata 'curajul moral' al lui Nelson Mandela si a apreciat ca eroul luptei anti-apartheid si primul presedinte de culoare al Africii de Sud reprezinta o sursa de inspiratie pentru intreaga lume, transmite AFP.

'Curajul sau moral a fost o sursa de inspiratie personala (...) si o sursa de inspiratie pentru lume', a declarat Obama, la Pretoria, intr-o conferinta de presa comuna cu omologul sau sud-african Jacob Zuma.

Presedintele Obama a sosit vineri in Africa de Sud si are prevazuta pentru sambata o intalnire privata cu membri ai familiei fostului presedinte sud-african, insa nu-l va vizita pe

29-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Starea de sanatate a fostului presedinte sud-african Nelson Mandela este in continuare critica, dar stabila si guvernul spera ca fostul lider sud-african, in varsta de 94 de ani, si erou al luptei anti-apartheid va iesi curand din spital, a declarat sambata presedintele sud-african Jacob Zuma, relateaza Reuters.

'Speram ca foarte curand el va iesi din spital', a declarat Jacob Zuma, intr-o conferinta de presa televizata, organizata in comun cu presedintele SUA, Barack Obama.

Presedintele american Barack Obama si prima doamna Michelle Obama se vor intalni sambata in privat cu membri ai familiei lui Nelson Mandela, insa nu-l vor vizita la spital pe

29-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Politia sud-africana a lansat grenade lacrimogene asupra unui grup de persoane care manifestau impotriva vizitei la Soweto a presedintelui american Barack Obama, asteptat sambata dupa-amiaza la Johannesburg, transmit AFP si Reuters.

Vehicule echipate cu material anti-proteste au intervenit pentru a dispersa circa 200-300 de persoane adunate in fata campusului Soweto a Universitatii din Johannesburg, unde Obama urmeaza sa se adreseze studentilor.

Protestatarii au strigat 'Arestati-l pe Obama, nu pe noi!' si 'politia de apartheid'.

Intre timp, potrivit Casei Albe, presedintele Barack Obama si sotia sa Michelle s-au intalnit la Johannesburg cu membri ai familiei lui Nelson Mandela, fostul presedinte sud-african, aflat in

29-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Parlamentul bulgar a aprobat vineri, in unanimitate, un amendament la Codul Penal care prevede ca agresiunile impotriva personalului medical si ale profesorilor sa fie sanctionate cu pana la 10 ani de inchisoare, informeaza agentia EFE.

Prin acest amendament, protectia personalului medical si a profesorilor este echivalata cu cea a unor profesionisti precum agenti de politie, judecatori sau procurori.

Amendamentul vine ca urmare a agresiunilor frecvente la care sunt supuse indeosebi echipele medicale de la serviciile de la urgenta.

In cursul acestui an, s-au inregistrat deja opt cazuri, ultimul asupra unui medic, unei asistente si a soferului de ambulanta, care au fost agresati

29-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Margherita Hack, cunoscut astrofizician italian, a decedat in noaptea de vineri spre sambata la Trieste, in regiunea Friuli Venetia Giulia /nord/, la varsta de 91 de ani, informeaza site-ul de stiri TgCom24 - Mediaset.

Nascuta la Florenta pe 12 iunie 1922, licentiata in fizica in 1945, a fost prima femeie italiana care a condus un observator astronomic. Margherita Hack fusese internata la un spital din Trieste, acum o saptamana, din cauza unor probleme cardiace.

Profesor de astronomie la Universitatea din Trieste, in perioada 1964-1992, a fost prima femeie care a condus in Italia Observatorul astronomic din Trieste.

In cursul unei lungi

29-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Poetul, dramaturgul si unul din promotorii Miscarii de eliberare nationala din Republica Moldova, Dumitru Matcovschi, a fost inmormantat sambata in satul natal Vadul-Rascov, raionul Soldanesti.

Dumitru Matcovschi a fost petrecut pe ultimul drum de rude, prieteni, oameni de cultura, politicieni si consateni.

La ceremonie au participat si oficiali de la Bucuresti si Chisinau, printre care presedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, premierul Iurie Leanca, ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Marius Lazurca, si deputatul roman Eugen Tomac, presedintele Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii a Camerei Deputatilor.

Sambata in Republica Moldova a fost decretata zi de doliu national in memoria lui

29-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Cinci raniti in accidentul din Muntenegru, aflati la Spitalul Universitar din Capitala, ar putea fi externati incepand de vineri, a declarat joi purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Leo Grecescu.

Potrivit acestuia, in functie de rezultatul evaluarilor, externarile ar putea incepe de vineri. Cei cinci pacienti se afla in sectiile de chirurgie plastica (trei), ortopedie (unul) si chirurgie toracica (unul).

''Starea celor doi pacienti aflati la Terapie Intensiva - o femeie de 40 de ani si un barbat de 66 de ani - este critica, dar stationara, cu prognostic rezervat'', a spus dr. Leo Grecescu.
Cei sase pacienti internati la Spitalul Floreasca

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Starea de sanatate a fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, aflat in situatie critica de duminica, 's-a inrautatit in ultimele 48 de ore', a anuntat joi purtatorul de cuvant al Presedintiei sud-africane, Mac Maharaj, la postul public de radio SABC, citat de EFE.

Anuntul facut de Maharaj survine dupa ce presedintele sud-african Jacob Zuma si-a anulat miercuri noapte o vizita in Mozambic care urma sa inceapa joi, dupa ce l-a vizitat pe Mandela la spital si a constatat ca acesta continua sa se afle in stare critica.

Nelson Mandela are 94 de ani si a fost spitalizat la 8 iunie in stare

27-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr.Vasile Astarastoae, a subliniat joi ca in prezent sunt discutii cu privire la salarizarea medicilor.

"Criteriile care sunt in negocieri pentru salarizarea medicilor se refera la un venit care sa fie garantat, care nu va putea fi diminuat, iar pentru a creste calitatea actului medical sa se introduca criterii suplimentare, cum ar fi spor de fidelitate, spor pentru perfectionare, complexitatea cazurilor rezolvate sau alte criterii in asa fel incat, pornind de la un venit de baza care nu trebuie sa fie mai mic de 550 de euro, sa se poata ajunge la 1.000 -

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Spitalul de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud va fi desfiintat, iar patrimoniul si personalul vor fi preluate de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta "Sfantul Apostol Andrei" Constanta, potrivit unei hotarari adoptate in sedinta de miercuri a Guvernului.

"Hotararea adoptata de Guvern prevede reorganizarea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta 'Sf. Apostol Andrei', prin preluarea patrimoniului si personalului Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud, ca sectie exterioara, aceasta unitate desfiintandu-se ca persoana juridica. Aceasta reorganizare este necesara pentru ca unitatea medicala din Eforie Sud sa poata fi incadrata la categoria I si sa poata beneficia, astfel, de o

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

O fetita de trei ani a murit si 23 de persoane au fost spitalizate pentru gastroenterita, dupa ce au consumat lapte de la distribuitoare automate din Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei), a informat joi comisia locala de ancheta, relateaza AFP.

Incepand cu luna iunie, 23 de persoane, intre care 21 de copii cu varste intre 7 luni si 17 ani, suferind de gastroenterita au fost spitalizate, conform aceleiasi surse. O fetita de trei ani a murit la spital.

Potrivit comisiei de ancheta, persoanele internate au facut cu siguranta aceasta infectie intestinala dupa ce au consumat lapte provenind de la distribuitoare automate, care

27-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Procurorul general al statului Muntenegru, Vojislav Grujic, a declarat miercuri, pentru cotidianul local Vijesti, ca este prea devreme pentru a se spune care sunt cauzele accidentului de duminica soldat cu moartea a 18 romani si ranirea altor 29.

Grujic a declarat ca din autocar a fost scos un tahograf care ar putea dezvalui viteza in momentul producerii tragicului accident. "Am gasit un tahograf. Acesta ne va ajuta sa descoperim cauza tragediei. Urmeaza sa fie facute analize pe baza carora vom primi raspunsurile intrebarii importante. Este prea devreme sa vorbim despre cauze", a subliniat el.

Directorul adjunct al politiei, Nikola Janjuevic, spusese

26-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Principele Edward si sotia sa Sophie, contesa de Wessex, aflati in aceste zile, pentru prima oara, intr-o vizita in Romania, i-au vizitat marti pe copiii de la Centrul multidisciplinar de interventie al Asociatiei "Invingem Autismul", unde au discutat despre nevoile persoanelor cu autism si au asistat la una dintre activitatile de socializare a celor mici.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, reprezentantii Casei Regale din Marea Britanie se afla in Romania intr-o vizita de trei zile si si-au manifestat interesul de a cunoaste o organizatie care are ca beneficiari persoanele cu autism.
Altetele

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Primul avion cu romani raniti in Muntenegru a aterizat la Bucuresti.

La Baza 90 de la Otopeni se afla ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Ambulantele asteapta la Baza 90 sa preia ranitii.

Patru spitale din Bucuresti sunt deja pregatite pentru preluarea ranitilor din accidentul produs duminica in Muntenegru.

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat joi ca e nevoie de multe miliarde de euro pentru ca Romania sa aiba o infrastructura acceptabila in domeniul sanatatii.

''Romania nu poate sa-si permita acest lucru acum si e nevoie ca banii putini cati sunt sa fie utilizati cu chibzuinta si sa se elimine fraudele'', a spus ministrul, la o conferinta pe teme de sanatate.

Potrivit acestuia, in prezent se centralizeaza necesarul transmis de toate spitalele din tara si se vor face pentru anii 2014 - 2016 prioritizari.
Nicolaescu a sustinut ca prioritatea numarul unu o reprezinta oncologia si pentru aceasta trebuie facute eforturi mari de

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a declarat, joi, pentru AGERPRES ca in zonele aglomerate in cazul atentionarii de canicula vor fi reactivate opt puncte de prim-ajutor.

Edilul a aratat ca cetatenii afectati de temperaturile ridicate vor putea beneficia in incinta spatiilor amenajate de apa plata, aer conditionat si asistenta medicala adecvata.

''Daca situatia o va cere vom infiinta asemenea puncte si in alte doua hiper-marketurile. In dotarea acestora va exista si un stoc de medicamente de prima urgenta'', a precizat Gherghe.

Potrivit sursei citate, autoritatile locale vor colabora cu Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti si cu Spitalul Judetean de Urgenta din

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

INTREBARE PARLAMENTARA. Senatorul Liviu Titus Pasca VREA PROTECTIE MAI MARE PENTRU COPIII CU HANDICAP

Senatorul liberal Liviu Titus Pasca i s-a adresat in plenul Senatului ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, marti, 25 iunie 2013. Totul a pornit de la persoanele care au fost in audienta si au semnalat faptul ca un ordin al ministrului nu protejeaza asa cum trebuie copiii cu handicap. Iata textul intrebarii parlamentare:

Stimate domnule ministru,

In urma unor audiente acordate la cabinetul senatorial si dupa discutiile purtate cu specialistii in domeniul asistentei sociale din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Maramures, Serviciul de Evaluare Complexa am

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Organizatia internationala de politie (Interpol) a anuntat joi confiscarea a aproape 10 milioane de unitati de medicamente contrafacute si potential mortale, in cadrul unei ample operatiuni desfasurate simultan in 99 de tari care a vizat magazine online de vanzare de produse farmaceutice, informeaza AFP.

'Cantitatile confiscate sunt in crestere cu peste 100% in comparatie cu operatiunea precedenta din 2012' , a comentat pentru AFP Aline Plancon, director adjunct al programului Interpol privind criminalitatea farmaceutica.

O evaluare a Interpolului, care are sediul la Lyon /centrul Frantei/, arata ca medicamentele confiscate valoreaza 41 milioane de dolari.

In decurs de o saptamana, intre 18 si

27-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" a obtinut autorizatie din partea Agentiei Nationale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calitatii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta in Romania, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca obtinerea autorizatiei inseamna, de fapt, pe langa repornirea ariei de vaccin antigripal, mai ales salvarea Institutului 'Cantacuzino'.

Ministrul a mai mentionat si faptul ca pentru inceperea productiei pentru celelalte produse este necesar ca Agentia Nationala a Medicamentului sa reinceapa acreditarea, proces care este de durata.

De exemplu, in ceea ce priveste vaccinul

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Cercetatori germani si britanici au pus la punct un compus care ar putea reda culoarea parului incaruntit, dar si repigmenta pielea persoanelor cu vitiligo, scrie passionsante.be.

Oamenii de stiinta de la universitatile din Bradford si Arndt au reusit sa inverseze fenomenul numit de 'stres oxidativ', care duce la albirea parului (prin acumulare de peroxid de hidrogen - apa oxigenata, produsa natural de organism) si a pielii.

Ei au realizat acest lucru datorita aplicarii unui produs pe baza de PC-KUS, substanta activata de ultravioletele B (UVB). Prin urmare, problema a fost tratata la sursa.

Teste realizate pe circa 2.000 de persoane cu

27-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Jandarmii harghiteni doneaza sange pentru ranitii accidentului din Muntenegru, o campanie umanitara in acest sens fiind declansata la nivelul Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ).

Comandatul IJJ Harghita, lt. col. Dan Iamandi, a declarat ca jandarmii si-au exprimat dorinta de a se solidariza si de a-i ajuta pe cei aflati in suferinta, astfel de campanii fiind obisnuite la nivelul Inspectoratului.

'Este important sa fim solidari, pentru ca oricand rolurile se pot inversa si putem aveam si noi nevoie de ajutor. Jandarmii harghiteni doneaza cel putin o data pe an sange, in cadrul diverselor campanii sau atunci cand exista cazuri speciale' , a

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Guvernul a adoptat, miercuri, in sedinta, hotararea privind infiintarea Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures.

Pe 12 iunie, Consiliul Judetean Mures a adoptat, cu majoritate de voturi, incuviintarea stabilirii sediului Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures in imobilul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, in care functioneaza si in prezent, insa fara personalitate juridica distincta.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de hotarare a intrat in dezbaterea CJ Mures ca urmare a solicitarii formulate de Ministerul Sanatatii prin adresa nr. EN5542/10.06.2013 si ''luand act de faptul ca proiectul de act normativ pentru

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Starea de sanatate a fostului presedinte sud-african Nelson Mandela este extrem de critica, iar potrivit fiicei acestuia 'orice se poate intampla in orice moment', relateaza joi agentia rusa de presa Ria Novosti, preluata de publicatia online Telegrafist.by.

Medicii au chemat anterior rudele lui Mandela de urgenta la spitalul unde acesta este internat, pacientul fiind tinut in viata de aparate.

In casa in care Madiba (numele tribal al lui Mandela) si-a petrecut copilaria s-au strans rudele si prietenii sai, intre altele, pentru a discuta si cu privire la viitorul loc de inmormantare.

Nelson Mandela (94 de ani), primul presedinte de culoare al

27-06-2013
Tip stire
Stiri externe

O clinica privata de reproducere asistata din Barcelona a inceput sa stranga semnaturi pentru a permite cuplurilor sau femeilor singure sa se supuna unor tehnici speciale pentru a putea alege sexul copilului lor, lucru care este interzis in legislatia spaniola, desi este permis in tari precum SUA, Mexic, sau Iordania, printre altele, informeaza joi ziarul El Mundo.

Institutul de studii privind reproducerea Cefer a prezentat in ianuarie o initiativa legislativa populara (IPL) pentru a schimba legea si, dupa demersurile necesare, a inceput sa caute jumatate de milion de persoane care sa o sprijine, cum s-a facut deja cu Asociatia Nationala a

27-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat joi ca pana la 1 ianuarie 2014 va fi elaborata o noua lista de medicamente compensate.
El a precizat ca, pana la sfarsitul acestui an, va fi reevaluata actuala lista.

Ministrul a aratat ca trebuie modificat modul de stabilire a preturilor pentru medicamentele din import, astfel incat sa fie descurajate exporturile paralele.

"Avem discutii foarte avansate, prin grupuri de lucru, cu asociatiile de producatori internationali si romani de medicamente, pentru ca am ajuns la concluzia clara ca trebuie sa facem modificari in privinta modului de stabilire a preturilor pentru medicamente din import, astfel incat sa descurajam

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Ministerul Sanatatii va finaliza in luna iulie si va pune in dezbatere publica o serie de optiuni strategice care vor reprezenta temeliile transformarii sistemului sanitar intr-unul modern si performant, capabil sa asigure imbunatatirea calitatii serviciilor medicale, a anuntat joi ministrul Eugen Nicolaescu.

"Avem deja in dezbatere publica inca de saptamana trecuta proiectul legii malpraxisului, prezentat de catre secretarul de stat dr. Raed Arafat. Saptamana viitoare speram sa punem pe site-ul MS proiectele de legi privind statutul spitalelor si salarizarea personalului medical. Proiectul pachetului de baza va fi finalizat, in opinia noastra, la jumatatea lunii iulie, astfel incat in toamna acestui

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Presedintele CNAS, Cristian Busoi, a apreciat joi ca fiind foarte buna rata de colectare a banilor pentru sanatate, potrivit datelor furnizate de ANAF.
El a subliniat, intr-o conferinta pe probleme de sanatate, ca rata de colectare in acest sector este de peste 90% in mod constant.

Presedintele CNAS a spus ca se doreste transparenta in ceea ce priveste strangerea acestor bani si va fi publicat pe site cat se colecteaza si care sunt cheltuielile.
Legat de securitatea sistemelor informatice dr. Cristian Busoi a aratat ca zona IT este una dintre cele mai importante.

"Mi s-au dat asigurari de catre specialistii nostri in domeniu

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dr. Cristian Busoi, a declarat joi, referitor la plata personalului din sistemul de sanatate, ca unitatile sanitare pot sa-si aranjeze bugetele cum cred ele de cuviinta.

"In acest moment, nu exista nicio conditionare din acest punct de vedere din partea CNAS, important este sa se incadreze cheltuielile in limita prevazuta si sa asigure pacientilor servicii de calitate. Sigur, este de preferat sa nu fie un procent impovarator pentru cheltuieli salariale si, mai ales, pentru cheltuieli salariale cu personal administrativ nemedical. Sunt situatii, nu multe din fericire, cand sunt mai putini medici dar un

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Comunicat de presa

Castrarea chimica a pedofililor - posibila in Romania?

Bucuresti, 26 iunie 2013:

Miercuri, 26 iunie a.c., a avut loc masa rotunda cu tema 'Este castrarea chimica o solutie pentru combaterea pedofiliei?' in vederea initierii unui proiect de lege in acest sens, sustinut de senatorii Gabriela Firea, Ciprian Rogojan si Marian Vasiliev.

In cadrul dezbaterii s-au discutat aspecte ce tin de eficienta castrarii chimice din punct de vedere medical, pedofilia fiind considerata o boala ce poate fi tratata prin intermediul tratamentului hormonal insotit de consiliere psihologica.

In urma discutiilor s-a avansat ideea inceperii tratamentului hormonal cu trei luni inainte de terminarea pedepsei

27-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESA

Organizatia Femeilor Social Democrate Jimbolia, impreuna cu doamna consilier judetean Rodica Marina Radu, organizeaza vineri o actiune umanitara de donare de sange.

Actiunea va avea loc, incepand cu ora 8.00 si pana la ora 12.00, la Casa de Cultura a Orasului Jimbolia, estimandu-se ca aproximativ 50 donatori sa fie prezenti.

Toti donatorii vor beneficia, in prealabil, de analize urmand ca sangele colectat sa fie preluat de Centrul de Hematologie din Timisoara.

'Este o actiune pe care am planificat-o de mult si prin care vrem sa dam o mana de ajutor celor care chiar au nevoie de sange. Ne dorim

27-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESA

Institutul National de Cercetare Dezvoltare CANTACUZINO a obtinut autorizatie din partea Agentiei Nationale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calitatii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta in Romania.

Ministrul Sanatatii a precizat intr-o conferinta de presa ca obtinerea autorizatiei inseamna de fapt pe langa repornirea ariei de vaccin antigripal, mai ales salvarea Institutului Cantacuzino.

La sfarsitul lunii mai 2013, Guvernul Romaniei, la initiativa Ministerului Sanatatii, a redat rolul strategic Institutului Cantacuzino, oferindu-i statutul de serviciu de interes economic general.

Astfel, pentru prima data, prin Hotarare de Guvern, Institutul Cantacuzino a devenit un Laborator

27-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

COMUNICAT DE PRESA

Ca urmare a deciziei Primului Ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, si a ministrului Sanatatii, domnul Eugen Nicolaescu, de a fi reluat cat mai rapid transplantul de inima in Romania, Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures a fost reinfiintat.

Avand in vedere faptul ca Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Tg Mures are nevoie de conditii speciale pentru reluarea activitatii de transplant, Guvernul Romaniei a luat decizia de a reinfiinta Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant ca unitate sanitara publica cu personalitate juridica.

Astfel, ieri, 26 iunie 2013, a fost

27-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

ECHIPAJ S.M.U.R.D. SI PLATFORMA PENTRU ELICOPTERE LA BORSA

In orasul Borsa ar putea functiona in curand un echipaj S.M.U.R.D. Dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a promis ca va sprijini acest demers, daca autoritatile locale vor asigura conditiile necesare desfasurarii in bune conditii a activitatii echipajului S.M.U.R.D.

La sfarsitul saptamanii trecute, dr. Dr. Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii a efectuat o vizita la sediul I.S.U. Maramures, impreuna cu Anton Rohian, prefectul judetului, senatorul Liviu Marian Pop si dr. Rares Pop, directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures, unde au analizat, impreuna cu col. Ion Pop, inspector sef

26-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Iasiul, gazda conferintei pacientilor cu boala Parkinson

In perioada 4-5 iulie 2013, Iasiul va deveni gazda celei de-a treia editii a conferintei 'Abordarea integrata a bolii Parkinson in echipa medic-pacient-farmacist'.

La eveniment sunt invitati pacienti din toata tara, familiile acestora si componentii echipei medicale care trateaza si monitorizeaza cazurile de boala Parkinson (neurologi, neurochirurgi, medici de familie, kinetoterapeuti, specialisti in recuperare medicala, nutritionisti, geriatri, psihologi, psihoterapeuti, farmacisti, asistenti medicali si de farmacie).

Conferinta este creditata EMC si EFC (10 credite EFC, 5 puncte EMC pentru medici, 6 puncte EMC pentru asistenti medicali). Manifestarea este organizata sub egida Societatii de

27-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

Comunicat de presa

Recomandari privind prevenirea disconfortului alimentar si a toxiinfectiilor alimentare

Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de ingestia unor alimente sau bauturi contaminate :

biologic - cu bacterii, fungii, virusi sau paraziti,
chimic - care includ substante chimice provenite din mediu, reziduuri de medicamente de uz veterinar, metale grele sau alte reziduuri.

Contaminarea alimentelor se poate produce pe parcursul procesului de preparare (igiena spatiilor a utilajelor si ustensilelor, modul inadecvat de pastrare, personal bolnav sau purtator a unui microorganism patogen, etc.) in timpul cresterii legumelor si fructelor (prin folosirea de ingrasaminte naturale nematurate, sau daca sursa de apa pentru irigatii este contaminata), prin

27-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

26.06.2013


Informare de presa

Prima etapa a campaniei de informare a ANSVSA privind igiena laptelui


Cu un bilant de 6.050 de participanti, prezenti la cele 318 de intalniri organizate, s-a incheiat in data de 16 iunie prima etapa a campaniei de informare a ANSVSA privind igiena laptelui.

Preconizata a se desfasura in perioada 10 - 30 iunie, aceasta campanie se adreseaza atat crescatorilor de animale cat si celor care detin unitati de procesare a laptelui si isi propune sa aduca la cunostinta acestora masurile care trebuie intreprinse, pentru asigurarea conformitatii laptelui crud, cu standardele Uniunii Europene.

Actiunea se desfasoara prin intermediul echipelor de specialisti apartinand

26-06-2013
Tip stire
Comunicat de presa

China va impune drepturi de vama antidumping impotriva fabricantilor europeni de toluidina, un agent chimic, a anuntat joi Ministerul Comertului de la Beijing, citat de AFP. Aceasta masura va intra in vigoare vineri, in conditiile in care disputele comerciale s-au multiplicat recent intre Beijing si Bruxelles.

Toluidina este folosita in fabricarea unor vopseluri, medicamente si pesticide. Toti producatorii din Uniunea Europeana ai acestui produs vor fi taxati cu 36,9%, cu exceptia companiei germane Lanxess care nu va plati decat o taxa de 19,6%, potrivit ministerului.

'Produsul, ce a fost vizat de o ancheta, a fost vandut in pierdere, iar industria chineza

27-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Cele patru victime ale accidentului din Muntenegru care sunt internate la Spitalul Elias sunt stabile, a declarat pentru AGERPRES dr. Daniela Safta, director medical al Spitalului unitatii medicale.

Potrivit medicului, joi ar urma sa fie externate inca doua paciente aflate la chirurgie care aveau numai contuzii la membre, torace, dar contuzii de parti moi, evolutia lor din punct de vedere fizic fiind foarte buna.

''Problema este legata de starea psihica, socul psihic este mai puternic astazi decat ieri de exemplu. Deci, am spus ca sunt externabile, este posibil sa mai prelungim stationarea in spital pentru ca este nevoie de aceasta consiliere, iar

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Studentii din anii IV si V de la facultatile de farmacie din zece centre universitare din tara - Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Targu Mures si Timisoara - se pot inscrie in programul Bursele de Excelenta, lansat de un lant de farmacii.

Potrivit organizatorilor, studentii vor fi integrati intr-un program de invatare practica in farmacii, timp de o luna, urmand ca dintre acestia sa fie selectati cei mai buni tineri, care vor primi o oferta de angajare din partea respectivului lant de farmacii.

"Vrem sa sustinem tinerii cu potential si pe cei care isi doresc cu adevarat sa devina

27-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Guvernul american a anuntat miercuri ca va 'pensiona' majoritatea celor 300 de cimpanzei folositi pentru cercetare, insa va pastra 50 de exemplare pentru posibile viitoare studii referitoare la vaccinuri si comportamentul animalelor, informeaza AFP.

Institutul National de Sanatate (NIH) a anuntat ca, dupa aproape doi ani de discutii, a acceptat aproape toate recomandarile unei echipe de experti independenti care a cerut eliminarea treptata a cercetarilor biomedicale pe cimpanzei.

'NIH intentioneaza sa reduca in mod semnificativ utilizarea de cimpanzei in cercetarile biomedicale', a declarat presei directorul NIH, Francis Collins.

'Majoritatea cimpanzeilor pe care ii avem ar trebui sa fie, prin urmare, candidati

26-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Eurodeputatul PDL Petru Luhan a fost desemnat marti seara eurodeputatul anului la categoria sanatate a MEP Awards 2013, intr-o ceremonie desfasurata la Bruxelles.

In cadrul galei 'MEP Awards' organizate de The Parliament Magazine au fost acordate premii la 20 de categorii, in urma voturilor acordate in perioada 27 mai - 7 iunie exclusiv de membrii Parlamentului European (PE), care au avut de ales la fiecare sectiune intre trei candidati ramasi pe lista scurta.

Gala l-a avut drept amfitrion pe vicepresedintele PE, Scott McMillan, care i-a tinut locul comisarului european pentru relatii interinstitutionale, Maros Sefcovic.

La categoria sanatate, eurodeputatul PDL Petru Luhan i-a

26-06-2013
Tip stire
Stiri externe

Aeronava militara care aduce sicriele cu trupurile neinsufletite ale romanilor decedati in accidentul din Muntenegru a aterizat la Baza 90 din Bucuresti.

Pe aeroport se afla premierul Victor Ponta, ministrul Apararii, Mircea Dusa, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Raed Arafat.

Un numar de 18 persoane au murit duminica in accidentul din Muntenegru, alte 29 fiind ranite, dupa ce autocarul in care se aflau a cazut intr-o prapastie.
La Baza 90 va avea loc un ceremonial religios.

Miercuri, in Romania a fost declarata Zi de doliu national in memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Prima ambulanta cu persoane ranite in Muntenegru a ajuns la Spitalul Floreasca.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prezent pe aeroport, la preluarea bolnavilor, a precizat ca sase dintre ranitii in accidentul din Muntenegru, adusi cu primul avion la Bucuresti, vor fi transportati la Spitalul Floreasca.

"La Floreasca vor fi in final zece. Trei intubati, sapte care erau mai putin grav. Am intrat in vorba cu doua doamne care erau constiente, sigur nu intr-o stare foarte buna, dar intelegeau ce se intampla si mi s-a parut ca au speranta, asta e important", a declarat ministrul Nicolaescu.

O a doua masina a plecat tot spre

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Una dintre victimele accidentului din Muntenegru este internata la Spitalul Floreasca la Terapie Intensiva, in stare foarte critica, cu traumatism cranio-cerebral grav, a declarat miercuri Manuela Guran, medic SMURD.

Alte cinci persoane ranite sunt internate la Terapie Intensiva, trei sunt in post operator la chirurgie, iar una la ortopedie.

In cursul noptii a fost operata o persoana, iar dupa reevaluari ale pacientilor s-au mai descoperit si alte leziuni care sunt tratate, a mai spus medicul.

Spitalul dispune de tot ce trebuie, inclusiv de sange.

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Ministerul Sanatatii a verificat recent modul in care conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) din Tulcea respecta legislatia in vigoare privind functionarea si modul in care se fac achizitiile publice, dupa ce sindicatele din institutia publica au sesizat mai multe nereguli.

Directorul SJA, Petrus Balanica, a declarat, joi, pentru AGERPRES ca verificarile au durat trei zile, pana in prezent nefiind facut public niciun rezultat al controlului.

''Toate cele cinci nave achizitionate in urma cu aproape trei ani sunt in stare de functionare. Doar trei dintre ele sunt la apa in momentul de fata, pentru ca avem doar doi conducatori de ambarcatiuni. Daca

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Toti cei sase pacienti raniti in accidentul din Muntenegru, repartizati la Floreasca, au ajuns la spital cu ambulantele, dupa ce au fost preluati de la aeroport.

In cel de-al doilea transport s-au aflat doua femei si un barbat, acesta din urma fiind mai grav, el fiind intubat.

La Spitalul Floreasca a ajuns si sotia unuia dintre cei doi soferi ai autocarului implicat in accident, care este grav ranit.

Ea a spus ca a aflat de la televizor de accident, iar in cursul zilei de marti a fost anuntata de reprezentantii MAE ca sotul sau este grav ranit.

Autocarul era condus la momentul accidentului de

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii a lansat proiectul "Studiu privind impactul economic al consumului daunator de alcool asupra sistemului de sanatate din Romania", avand drept scop cresterea gradului de constientizare a posibilelor boli cauzate de consumul de alcool.

Potrivit unui comunicat al ARPS, proiectul respectiv este primul studiu de acest tip realizat in Romania, care va analiza atat costurile directe, cat si cele indirecte cu privire la consumul excesiv de alcool si efectele nefaste ale acestuia.

Studiul a inceput in luna mai 2013 si se va incheia in luna octombrie 2013, iar rezultatele vor fi publicate de catre Asociatia Romana pentru

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Sindicatul Medicilor ''Dr. Ioan Cantacuzino'' face apel la mass-media sa respecte legislatia privitoare la dreptul pacientilor la intimitate si la propria imagine.

''Intelegem necesitatea transparentei si a liberei comunicari, dar ni se pare absolut revoltator ca un pacient aflat in suferinta sa fie filmat fara stirea sa, sub pretexte ce tin mai mult de inselaciune decat de dreptul la libera informare'', precizeaza reprezentantii sindicatului.

Potrivit acestora, un medic nu are dreptul sa practice niciun fel de manevra asupra niciunui pacient fara a obtine un consimtamant informat din partea acestuia.

''Va rugam si pe dumneavoastra, jurnalistii, sa respectati aceleasi reguli ale consimtamantului informat,

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) "Codrii Vlasiei" al judetului Ilfov au organizat, miercuri, pe Aeroportul Otopeni, un exercitiu de interventie in cazul unui accident aviatic simulat al unei aeronave de pasageri.

Potrivit scenariului, patru persoane au murit si 16 au fost ranite, dupa ce un cauciuc al unei aeronave de pasageri a explodat la trenul principal de aterizare dreapta in timpul decolarii acesteia de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti.

Dupa evacuarea pasagerilor si scoaterea persoanelor ranite din cabina aeronavei, sase dintre acestea fiind incarcerate din cauza modificarilor structurale provocate de explozia aeronavei, s-a

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Echipele de asistenta psihologica constituite de catre Colegiul Psihologilor din Romania, care sprijina victimele accidentului rutier din Muntenegru si rudele acestora, s-au reunit miercuri in sedinta de coordonare.

Potrivit unui comunicat al Colegiului Psihologilor, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias functioneaza o echipa de urgenta compusa din: Catalina Iliuta, Vistiana Long si Diana Parlog (coordonator).

La Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" echipa de urgenta este compusa din: Adrian Socol (coordonator), Alice Dinca, Alina Morar, Ioana Tanase si Claudia Tanase (Popescu).
La Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca echipa de urgenta este alcatuita din psihologii: dr. Gabriel Diaconu (coordonator), Sabina Grososiu si Ana-Maria Moaga.

Psihologul

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Victimele accidentului rutier produs duminica in Muntenegru au fost repatriate in cursul zilei de marti in Romania cu trei aeronave militare, dintre care doua au adus in tara persoanele ranite, iar una trupurile celor care si-au pierdut viata.

Cei 29 de raniti au fost repartizati la patru spitale din Capitala - Bagdasar, Floreasca, Elias si Universitar, iar cadavrele urmeaza sa fie identificate la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici", unde a fost amenajat un spatiu pentru rudele celor decedati.

Dupa aducerea trupurilor neinsufletite, un sobor de preoti a oficiat o slujba religioasa la Baza 90, la care au asistat premierul Victor

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Mai multe ambulante au preluat deja ranitii din avionul sosit la Bucuresti, in jurul orei 18:00, de la Podgorica, Muntenegru.

O prima ambulanta a sosit la Spitalul Floreasca.

Cu primul avion au ajuns in Romania 12 persoane, 11 ranite grav in accidentul din Muntenegru si o a 12-a implicata intr-un accident pe munte.

Bolnavii din primul avion sunt distribuiti astfel: sase la Spitalul de Urgenta Floreasca, patru la Spitalul Universitar, unul la Spitalul Elias (femeia accidentata pe munte), si unul la Spitalul Bagdasar-Arseni, acesta din urma cu fractura de coloana.

Ambulantele sunt insotite de politisti pe motociclete.

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Primul avion cu romani raniti in Muntenegru a aterizat la Bucuresti.

Angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) au inceput sa doneze sange, la Spitalul Militar Central din Capitala, in semn de compasiune si de solidaritate cu victimele accidentului rutier din Muntenegru. Potrivit sursei citate, pompierii considera ca sansa la viata este mai mult decat profesie.

De asemenea, o ambulanta cu 200 de pungi cu sange, o cantitate totala de 80 litri, a plecat marti dupa-amiaza de la Centrul de Transfuzii din Galati catre Spitalul Universitar din Bucuresti, acolo unde a ajuns o parte dintre ranitii accidentului rutier din

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Primul avion cu romani raniti in Muntenegru a aterizat la Bucuresti.

La Baza 90 de la Otopeni se afla ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si ministrul Apararii, Mircea Dusa.

Ambulantele asteapta la Baza 90 sa preia ranitii.

Patru spitale din Bucuresti sunt deja pregatite pentru preluarea ranitilor din accidentul produs duminica in Muntenegru.

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Prima ambulanta cu persoane ranite in Muntenegru a ajuns la Spitalul Floreasca.

Pacientii care au ajuns la Floreasca vor fi evaluati si apoi dirijati catre sectii. Acesti pacienti sunt in stare grava.

Cu primul transport au sosit doua femei si un barbat. Ei erau monitorizati, erau pe aparate si acoperiti cu o folie termoizolanta.

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Mai multi parlamentari au primit miercuri bratari din plastic de culoare alba care reflecta nivelul radiatiilor ultraviolete, la un nivel ridicat al acestora culoarea bratarilor devenind mov.

Bratarile sunt impartite la etajul din Palatul Parlamentului unde s-au desfasurat miercuri sedintele de plen din Camera Deputatilor si sedinta reunita a celor doua Camere, de catre reprezentantii Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), in cadrul campaniei "Un viitor fara pata", care are ca obiectiv principal informarea privind protectia, depistarea timpurie si tratarea melanomului.

"Aceasta campanie si-a propus sa sensibilizeze opinia publica in general si in particular parlamentarii nostri pentru a-si intoarce fata catre

26-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Primele ambulante care transporta raniti adusi de la Podgorica cu cea de a doua aeronava au plecat deja de la aeroport spre unul din cele patru spitale pregatite in Capitala.
Ca si in cazul transferului pacientilor adusi cu primul avion, fiecare ambulanta este insotita de politisti pe motociclete.

In prezent, ranitii sunt transferati in ambulante pentru a fi dusi la spitale.

O a treia aeronava este asteptata sa soseasca la Baza Aeriana 90 din Bucuresti. Aceasta va aduce in tara sicriele cu trupurile neinsufletite ale celor 18 persoane decedate in accidentul din Muntenegru.

25-06-2013
Tip stire
Stiri interne

Pagini