Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Stiri medicale: Ianuarie 2014


Spitalul Judetean de Urgenta Valcea a primit joi o suplimentare de buget de 4 milioane lei, a declarat pentru AGERPRES, presedintele Consiliului Judetean, Ion Cilea.

"Astfel, pentru Spitalul Judetean s-a rectificat bugetul cu un plus de 40 miliarde lei vechi. Aceasta rectificare vine in urma multor interventii pe care le-am facut direct la ministrul Sanatatii. De asemenea, am expus problema la Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene si am trimis alte adrese si scrisori. Am spus de fiecare data ca nu sunt suficienti bani, ma bucur ca demersurile mele au fost duse la bun sfarsit. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca doua

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Suceava a aplicat, in cursul anului trecut, trei sute de sanctiuni, in valoare totala de 443.058 lei, iar 24 de pensionari carora le-au fost onorate retete compensate cu 90% in mod nejustificat, vor trebui sa restituie diferenta de bani, a declarat vineri directorul institutiei, Adela Baisanu.

Potrivit acesteia, activitatea Serviciului Control desfasurata in 2013 a constat in sase actiuni la persoane juridice ai caror angajati au beneficiat de concedii medicale si 235 actiuni de control la furnizorii de servicii medico-farmaceutice, dintre care 89 la medicii de familie, 28 la medicii de specialitate clinica,

31-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Tanarul de 34 de ani, aflat in moarte cerebrala dupa ce a fost victima unui accident de munca, marti, chiar in prima lui zi la noul job, va reusi, datorita operatiilor de prelevare care au avut loc incepand de joi noaptea, sa salveze mai multe vieti, acesta fiind unul din rarele cazuri din Romania in care familia si-a dat acordul pentru prelevarea de mai multe organe si tesuturi, conform medicului Andrei Nica, responsabilul bancii de tesut a Spitalului Clinic Colentina din Bucuresti.

"S-au prelevat ficat, rinichi, cornee, tendon, os si piele. Conform alocarii care este facuta, ficatul a plecat la

31-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Reprezentantii industriei farmaceutice propun revizuirea periodica a listei de medicamente compensate si masuri de prevenire a impactului acestor revizuiri asupra industriei, inclusiv prin adoptarea unui calcul diferentiat al taxei clawback.

Potrivit unui comunicat de presa remis vineri AGERPRES, producatorii de medicamente cer cresterea progresiva a finantarii sistemului public de sanatate pentru a atinge nivelul european mediu de finantare in orizontul de timp 2014-2020.

Producatorii de medicamente propun revizuirea listei de medicamente compensate si introducerea de noi molecule in primul trimestru al anului 2014, introducerea unor masuri de limitare a impactului actualizarii listei de medicamente compensate cu noi molecule, precum revizuirea taxei

31-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Seful Centrului de Chirurgie si Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, profesor doctor Irinel Popescu, a declarat ca vineri se va efectua cel de-a saptelea transplant hepatic de la inceputul anului cu ficatul prelevat de dr. Radu Zamfir de la un donator din Sibiu.

El a spus ca ritmul de transplanturi in centrul de la IC Fundeni este de aproximativ 10 pe luna.

"Operatia, din punctul nostru de vedere, a decurs normal. Am facut un sistem de reguli in care vrem sa ii oferim cea mai buna sansa bolnavului, vrem sa obtinem maximum de rezultat in acest program. Este al

31-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Industria farmaceutica din Romania a discutat cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale o serie de masuri necesare pentru cresterea accesului la tratament al populatiei si pentru un mediu de afaceri sustenabil pentru industria farmaceutica, se arata intr-un comunicat comun al principalelor asociatii din domeniu.

Printre masurile propuse se numara revizuirea periodica a listei de medicamente compensate si masuri de prevenire a impactului acestor revizuiri asupra industriei, inclusiv prin adoptarea unui calcul diferentiat al taxei clawback. Mai mult, producatorii de medicamente cer cresterea progresiva a finantarii sistemului public de sanatate pentru a atinge nivelul european

31-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Daniel Boda, fost presedinte al Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM), a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu suspendare, el fiind acuzat de procurorii DNA ca a primit mita 5.000 de euro de la patronul unei societati de distributie a medicamentelor din judetul Arges.

Daniel Boda este fiul cunoscutului analistul politic Iosif Boda.
Instanta suprema i-a respins joi recursul lui Daniel Boda si a mentinut sentinta data in aprilie 2013 de Curtea de Apel Pitesti.

De asemenea, fostul directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Arges, medicul Anca Alexandrescu,

31-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Medicul Andrei Nica, responsabilul bancii de tesut a Spitalului Clinic Colentina din Bucuresti, a declarat vineri, dupa o prelevare de organe si tesuturi de la un pacient din Sibiu, ca visul sau este sa se realizeze si in Romania transplantul de menisc, care este posibil inca din 1995, spre exemplu in SUA.

"Nu ne vom opri aici. Mai este un vis al meu si abia astept sa il vad in cateva centre, printre care se numara si Sibiul, transplantul de menisc. Eu, in 1995, pe cand invatam treaba asta, ne spunea profesorul din Florida, salveaza meniscul si nu-l scoate, este

31-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Aproximativ 13% dintre noile cazuri de cancer in Romania sunt cancere pulmonare, anual murind din aceasta cauza 33.000 de persoane, potrivit informatiilor prezentate vineri de specialisti la dezbaterea "Tratamentul personalizat pentru cancerul pulmonar".

"In tratamentul personalizat pentru cancerul pulmonar, terapiile tintite sunt terapii de generatie noua, care actioneaza asupra sau in interiorul celulelor cancerigene, cu mai putine efecte secundare si cu o eficienta sporita. Totodata, specialistii sustin ca testarea genetica a mutatiilor EGFR (epidermal growth factor receptor/ receptorul pentru factorul de crestere epidermica - n.r.) reprezinta un pas esential pentru luarea deciziei asupra tratamentului ce va fi urmat, permitand astfel pacientilor

31-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi ca incepand cu luna februarie va fi negociat un acord cu Banca Mondiala pentru a obtine un imprumut pentru infrastructura in ambulatoriile de specialitate din mediul rural, orasele mici, dar si la spitalele unde nu exista.

"Incepand cu februarie vom negocia un acord cu Banca Mondiala pentru a obtine un imprumut pentru infrastructura in ambulatoriile de specialitate mai ales in mediul rural, urbanul mic, dar si la spitalele in care nu exista", a afirmat Nicolaescu la o dezbatere.

El a precizat ca valoarea imprumutului este de 250 de milioane de dolari, dar nu toti

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Primii doua mii de bebelusi care se vor naste in maternitatile din Timisoara, incepand cu 1 februarie, vor beneficia de un screening gratuit pentru descoperirea unor eventuale boli congenitale ce i-ar putea transforma, ulterior, in persoane cu handicap, daca nu sunt tratati corespunzator inca din primele zile de la nastere.

Medicii neonatologi timisoreni sustin ca unul din doua mii de nou-veniti pe lume sufera de boli congenitale - cele mai grave fiind deficientele mintale sau de deficiente de auz -, probleme de sanatate care daca sunt depistate la timp, pot fi tratate, astfel incat micutii sa duca o viata normala.

Daca

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare la 1 aprilie anul acesta, cel privind programele nationale de sanatate va putea intra in vigoare la 1 august, iar Ministerul Sanatatii si-a propus ca pachetul de servicii minimale sa fie aplicat de la 1 ianuarie 2015, a declarat ministrul Eugen Nicolaescu in cadrul unei dezbateri.

"In urmatoarele doua luni trebuie sa pregatim toate normele necesare pachetului de baza. Lunile februarie si martie sunt hotaratoare pentru elaborarea normelor. Trebuie ca impreuna cu CNAS sa stabilim acele norme tehnice care sa elimine desincronizarile si interpretarile eronate. Stim ca primul oponent al

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu a declarat ca incepand cu luna februarie va fi negociat un acord cu Banca Mondiala pentru a obtine un imprumut pentru infrastructura in ambulatoriile de specialitate din mediul rural, orasele mici, dar si la spitalele unde nu exista.

"Incepand cu februarie vom negocia un acord cu Banca Mondiala pentru a obtine un imprumut pentru infrastructura in ambulatoriile de specialitate mai ales in mediul rural, urbanul mic, dar si la spitalele in care nu exista", a spus demnitarul.

El a afirmat ca va creste numarul de locuri la rezidentiat acolo unde vor exista investitii privind ambulatoriile de specialitate.

"Locurile

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a declarat joi ca nu are de ce sa se simta responsabil pentru interventia in cazul accidentului aviatic care a avut loc saptamana trecuta in Muntii Apuseni, precizand ca nu detine niciun fel de atributii in acest sens si ca ministerul pe care il conduce a respectat toate normele in vigoare.

"Eu nu am de ce sa ma simt responsabil, pentru ca nu am niciun fel de atributii in acest sens. Acel avion avea toate autorizarile si aprobarile sa functioneze", a spus ministrul.

Intrebat daca are ceva sa ii reproseze secretarului de stat Raed Arafat, el a raspuns:

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Serviciul de Ambulanta Samaritanus din Targu Mures a anuntat, joi, ca Scoala Nationala de Aviatie si Centrul National de Transplant si s-au aratat interesate de preluarea aplicatiei pentru sistemul de comunicare in timp real a unor situatii de urgenta, care poate sa localizeze utilizatorul pe harta in timp foarte scurt.

Coordonatorul Serviciului de Ambulanta Samaritanus din Targu Mures, Zsigmond Varga, a declarat, joi, ca in urma publicarii in presa a disponibilitatii institutiei de a furniza gratuit serviciilor de ambulanta din tara aceasta aplicatie, deja 143 de persoane fizice s-au aratat interesate, iar acestora li se alatura Centrul National de Transplant

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Pachetul de servicii medicale de baza va intra in vigoare de la 1 aprilie, data care va insemna totodata si deschiderea discutiilor pentru pachetul suplimentar de asigurari private de sanatate, a precizat joi Ministerul Sanatatii (MS) intr-un comunicat remis presei.

"Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a avut astazi o intalnire planificata cu delegatia Fondului Monetar International, reprezentantii Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene. Discutiile dintre reprezentantii MS si ai FMI, BM si CE s-au axat pe evaluarea modului in care se deruleaza acordul cu cele trei institutii internationale, in cadrul misiunii de revizuire a documentelor incheiate cu aceste institutii internationale. In cadrul

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Grupul farmaceutic elvetian Roche a inregistrat vanzari de aproape 46,8 miliarde de franci elvetieni (aproximativ 38,3 miliarde de euro) la nivelul anului 2013, in crestere cu 6% fata de datele financiare raportate in 2012, se arata intr-un comunicat de presa al companiei, remis joi AGERPRES.

Cifrele pozitive s-au datorat cererii crescute pentru medicamentele destinate tratamentului cancerului, bolilor autoimune si pentru testele de diagnostic destinate laboratoarelor clinice, precizeaza Roche.

La nivelul Diviziei de Farmaceutice, vanzarile Grupului au crescut cu 7%, in anul 2013, ajungand la 36,3 miliarde de franci elvetieni (circa 29,7 miliarde euro). Cele mai importante majorari ale vanzarilor au fost consemnate

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Introducerea coplatii in sistemul de sanatate nu a produs efectul estimat, a declarat joi ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, intr-o dezbatere.

"Cred ca nu a produs efectul pe care l-am estimat. Vom face si celelalte analize. In acest moment nu cred ca a produs efectul scontat, dar daca vom vedea ca la serviciile medicale care au avut coplata s-a redus numarul de internari, atunci o sa vedem in ce masura s-a facut acest lucru si vom decide. Avem timp sa judecam pana la 31 martie", a aratat ministrul Eugen Nicolaescu.

Potrivit acestuia, suma adunata prin coplata in 2013 a fost de 5,2

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Crucea Rosie a lansat un apel umanitar de urgenta pentru sustinerea persoanelor sinistrate, care nu isi pot procura singure hrana, anunta organizatia intr-un comunicat de presa remis joi AGERPRES.

"Incepand de astazi, 30 ianuarie, persoanele care doresc sa contribuie cu alimente greu perisabile pot face donatii prin intermediul Bancii de Alimente a Crucii Rosii in toate magazinele din retelele: Carrefour, Real, Mega Image, Metro Romania si XXL Mega Discount. Alimentele ce pot fi donate sunt: malai, faina, zahar, orez, paste fainoase, conserve de carne, conserve de peste, apa", informeaza comunicatul.

De asemenea, se pot face donatii online pe site-ul oficial al

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Cluj a cheltuit in 2013 peste 500 de milioane de lei pentru medicamente.

Presedintele CJAS Cluj, Emilia Groza, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca suma este de zece ori mai mare decat cea din 2001 si ca majorarea este cauzata de cresterea pretului la medicamente si a numarului de bolnavi.

'CJAS Cluj a efectuat anul trecut plati de peste 500 de milioane de lei pentru medicamente. Este vorba de medicamente cu si fara contributie personala, dar si medicamente pentru boli cronice cu risc crescut, utilizate in programele nationale cu scop curativ. Suma este

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Cristian Busoi, le-a transmis medicilor de familie sa nu le mai ceara pensionarilor cu venituri de pana in 700 de lei adeverinta de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in vederea eliberarii retetelor compensate.

Declaratiile lui Busoi vin in contextul in care medicii de familie au anuntat ca nu mai elibereaza retete compensate cu 90% pensionarilor cu venituri sub 700 de lei, daca acestia nu aduc adeverinte de venit de la ANAF.

Motivul a fost ca Ministerul Finantelor le-a imputat medicilor de familie sume semnificative pe ultimii trei ani, deoarece unii

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Infiintarea Departamentului pentru interventii in situatii de urgenta reprezinta o integrare reala a sistemului de urgenta, a declarat joi medicul Raed Arafat, la investirea in functia de secretar de stat in MAI si de coordonator al acestui departament.

"Prin faptul ca am plecat de la Ministerul Sanatatii nu inseamna ca am rupt relatiile cu ministerul. O sa continuam colaborarea cu colegii de acolo si cu domnul ministru, caruia ii multumesc pentru sprijinul acordat pana acum. Vreau sa spun ca faptul ca va fi coordonarea operativa inclusiv a partii medicale de urgenta, si anume servicii de ambulanta, UPU, prin acest departament,

30-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare a inceput demersurile pentru infiintarea unei sectii de reumatologie, prima din judet, deoarece anual foarte multi satmareni se trateaza la spitalele din Cluj.

Directorul medical al SJU Satu Mare, Paula Mare, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca au fost trimise la Ministerul Sanatatii documentele necesare in vederea infiintarii sectiei, fiind si specialisti pe acest domeniu.

"Salonul va avea 10 paturi pe actuala sectie de interne. In momentul de fata un medic internist are specializarea reumatologie si un medic rezident ar urma sa vina acasa in judet. Nu sunt putini pacientii care merg

29-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat va fi numit sef al Departamentului pentru situatii de urgenta care va fi creat in cadrul MAI in baza unei Ordonante de Urgenta care va fi aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, a declarat premierul Victor Ponta la inceputul reuniunii Executivului.

"Avem un act normativ prin care imbunatatim sistemul de coordonare in situatii de urgenta in cadrul ministerului de Interne. Vom construi Departamentul pentru interventii la Situatii de Urgenta, departament care va avea in mod sigur in coordonare ISU, Inspectoratul General de Aviatie, dar si coordonarea operativa a ceea ce inseamna

29-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Deva s-a mutat, miercuri, intr-o cladire noua ce a fost ridicata in curtea institutiei medicale in ultimii doi ani de zile, cu ajutorul unei finantari primite de la Ministerul Sanatatii.

Imobilul este prevazut cu doua etaje si dispune de 14 saloane cu doua paturi, patru cabinete medicale si un sistem independent de climatizare. Cladirea este racordata la reteaua de oxigen si aer comprimat si are instalat un sistem de semnalizare la fiecare pat al bolnavului.

'Investitia s-a realizat in doi ani din cauza ca nu am avut o finantare suficienta. Initial, cladirea

29-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe a decis sa suspende temporar vizitarea pacientilor internati la sectiile cu profil pediatric, pentru a preveni raspandirea virozelor.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Pataki Annamaria, a precizat ca masura se va aplica incepand de joi si a fost luata pe fondul cresterii numarului de infectii respiratorii atat in randul populatiei, cat si al pacientilor internati in spital.

Prin urmare, pana la noi ordine, se suspenda programul de vizitare a pacientilor internati la sectiile Pediatrie, Neonatologie, Boli infectioase - copii, Psihiatrie pediatrica si Neurologie pediatrica).

29-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Societatea Romana de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie va sustine, incepand cu luna februarie, campania de informare, educatie si comunicare medicala privind sanatatea femeii - "Zilele V - Protejeaza-ti feminitatea!" care va cuprinde, pe langa informare si educatie medicala, consult ginecologic de rutina si diagnostic gratuit pentru depistarea si tratarea infectiilor vaginale.

Potrivit unui comunicat de presa remis marti AGERPRES, incepand cu luna februarie, in 23 clinici medicale din 16 orase - Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Focsani, Iasi, Suceava, Bacau, Satu Mare, Timisoara, Pitesti, Oradea, Cluj Napoca, Ploiesti, Targoviste si Arad, medicii ginecologi vor oferi sesiuni de informare medicala privind

28-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Consilierii municipali iau in discutie in sedinta de joi un proiect de hotarare referitor la investitii de peste 30 de milioane de lei in reabilitarea unor sectii de la Spitalul "Prof. Dr. Alex. Obregia".

Valoarea estimata a investitiei este de 31.971.937,82 de lei, suma ce ar cuprinde si TVA, iar perioada de executie ar fi de 36 de luni, releva date din proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investitii.

"Sectia XI Psihiatrie se afla intr-o avansata stare de degradare (unele parti ale cladirii fiind pe cale sa se prabuseasca), fapt ce a dus la limitarea

28-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Foarte putini dintre bolnavii aflati la sfarsitul vietii primesc ingrijiri paliative, releva primul studiu global pe acest subiect, publicat marti de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Romania este una din cele doar 20 de tari din lume care au un sistem adecvat de ingrijiri paliative, se arata in studiul citat de AFP.

'Doar o persoana din 10 care au nevoie de ingrijiri paliative pentru calmarea durerii beneficiaza de acestea', potrivit concluziilor acestui studiu, numit 'Atlas Global al ingrijirilor paliative la sfarsitul vietii', publicat de OMS si Alianta mondiala pentru ingrijiri paliative (WPCA), cu sediul la Londra.

OMS, conform careia accesul la ingrijiri

28-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Ministerul Sanatatii a transmis marti o dispozitie catre directiile judetene de sanatate publica de a veni in sprijinul unitatilor sanitare pentru aprovizionarea continua cu medicamente si materiale sanitare, avand in vedere conditiile meteo nefavorabile si numarul mare de solicitari din aceasta perioada.

"Avand in vedere conditiile meteo nefavorabile si numarul mare de solicitari din aceasta perioada cu care se confrunta unele spitale, Ministerul Sanatatii a transmis astazi, 28 ianuarie 2014, o dispozitie catre toate directiile judetene de sanatate publica pentru a depune toate eforturile necesare pentru a veni in sprijinul unitatilor sanitare de pe teritoriul de care raspund pentru aprovizionarea

28-01-2014
Tip stire
Stiri interne

O noua sala de operatii a fost data in folosinta marti la Spitalul CFR din municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat pentru AGERPRES managerul unitatii, dr. Stela Firu.

Potrivit sursei citate, noua investitie, pentru care s-au utilizat 30.000 de euro, suma asigurata din resurse financiare proprii, permite sporirea interventiilor chirurgicale si, astfel, a salvarii vietii pacientilor.

'Pentru noul bloc operator s-au achizitionat si echipamentele medicale necesare si a trebuit sa fie angajat un medic anestezist. Din acest moment operatiile se pot efectua simultan, la spitalul CFR din Drobeta Turnu Severin, de catre doua echipe de chirurgi, situatie care scade timpii de

28-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Medici oncologi cu reputatie care conduc divizia de oncologie a spitalului AKH din Viena, prof. dr. Christoph Zielinski si prof. dr. Thomas Brodowicz , vor fi prezenti doua saptamani in fiecare luna la Spitalul OncoFort pentru a veni in sprijinul pacientilor din Romania cu servicii noi de diagnostic si tratament.

Potrivit unui comunicat de presa al Gral Medical remis marti AGERPRES, toti pacientii neoplazici pot fi tratati in sectia de chimioterapie a spitalului OncoFort de medicii din Austria.

"Avem o colaborare de durata cu acest centru, de aceea am decis sa imi dedic mai mult timp pentru a reusi sa ofer

28-01-2014
Tip stire
Stiri externe

Spitalele din Braila au asigurate stocuri de hrana, medicamente si materiale sanitare pentru cel putin o saptamana, dupa cum au informat marti managerii spitalelor din municipiu.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, cea mai mare unitate spitaliceasca din judet, Rodica Sin, a declarat ca nu sunt probleme cu rezerva de materiale sanitare si medicamente, iar ambulantele nu au avut probleme in municipiu cu transportarea pacientilor la spital.

'Oxigenul pentru salile de operatii nu ne lipseste, avem rezerve cel putin pentru inca o saptamana. Cu ajutorul utilajelor de la Primarie, au fost desfundate drumurile de acces pentru ambulante. Nu am avut nicio

28-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Peste 300 de apeluri au fost inregistrate in ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF), a anuntat, duminica, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, in cadrul Comandamentului de iarna.

Potrivit edilului, din cele 342 de apeluri inregistrate un numar de 199 au fost urgente, cinci persoane prezentau fracturi, 24 au reprezentat cazuri sociale si noua persoane cu suferit lipotimii.

Oprescu a mai spus ca 48 de persoane au fost institutionalizate.

Reprezentantul Serviciului de Ambulanta a precizat ca s-a raspuns la toate apelurile si s-a ajuns la toate adresele.

Sorin Oprescu a precizat ca, in prezent, in adaposturile PMB sunt 628 de persone,

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Aproape 400 de solicitari au fost facute duminica, in intervalul 7,00-14,30, la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, a declarat pentru AGERPRES managerul institutiei, dr. Alis Grasu.

''Un numar de 391 de solicitari au fost facute duminica in intervalul 7,00-14,30 la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov. Dintre cele 391 solicitari un numar de 187 au reprezentat urgente, 7 lipotimii in locuri publice, 2 persoane au cazut pe strada, 12 persoane au prezentat suspiciuni de fracturi, entorse, luxatii, 20 traumatisme prin cadere si doua accidente auto'', a explicat dr Alis Grasu.

Managerul SABIF a spus ca salvarile circula greu pe aleile

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a anuntat duminica, la Palatul Victoria, ca o ambulanta din Valcea a fost strivita de un copac, iar din fericire nu exista victime.

"La Valcea, o ambulanta a fost accidentata, a cazut un copac pe ea. Avea si pacient. Din fericire, nu avem victime. Alta ambulanta a fost trimisa ca sa fie preluat pacientul respectiv. Partea de interventii aeriene, cu elicoptere SMURD si ale Ministerului de Interne o singura misiune s-a reusit sa se efectueze astazi intr-o fereastra de timp care a permis acest lucru, in judetul Iasi, catre o localitate in care

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Peste 300 de apeluri au fost inregistrate in ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF), a anuntat, duminica, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, in cadrul Comandamentului de iarna.

Potrivit edilului, din cele 342 de apeluri inregistrate un numar de 199 au fost urgente, cinci persoane prezentau fracturi, 24 au reprezentat cazuri sociale si noua persoane cu suferit lipotimii.

Oprescu a mai spus ca 48 de persoane au fost institutionalizate.

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Un septuagenar din localitatea Hadambu a fost adus la Spitalul Sfantul Spiridon dupa ce a fost gasit in zapada, la aceeasi unitate medicala fiind adus si un barbat care a fost gasit zacand inghetat in centrul Iasiului.

'Pacientul, in varsta de 75 de ani, a cazut aseara (sambata seara-n.r) in zapada. Acum se afla in Unitatea de Primire a Urgentelor unde primeste ingrijiri medicale. Din cauza expunerii la frig, a suferit degeraturi de gradul II atat la membrele inferioare cat si la cele superioare', a declarat, duminica, pentru AGERPRES, conf.univ. dr Diana Cimpoesu, coordonatorul UPU SMURD.

Persoana adusa duminica dimineata este

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Salvamontistii gorjeni au intervenit sambata noaptea pentru a acorda ajutor unui angajat de la releul de televiziune din zona Ranca, acestuia facandu-i-se rau la serviciu, a declarat duminica, pentru AGERPRES, seful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

In zona releului, zapada este troienita si depaseste in unele locuri un metru si jumatate, salvamontistii intervenind cu un atv senilat pentru a-l putea transporta pe barbat la ambulanta, iar ulterior la Spitalul Orasenesc Novaci.

"Am fost solicitati sa aducem o persoana cu probleme cardiace de la releul de televiziune Cerbu, era exact in zona in care se manifesta viscolul cel mai tare, troienele erau

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Sanatoriul Moroieni din judetul Dambovita a ramas fara curent electric, in noaptea de duminica spre luni, iar sapte pacienti dependenti de oxigen vor fi adusi la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, informeaza Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dambovita.

La Sanatoriul Moroieni sunt aproximativ 40 de pacienti internati.

''In jurul orei 22.30 s-au luat masuri in vederea transportului a sapte pacienti, dependenti de oxigen, de la Sanatoriul Moroieni la o sectie a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste. S-au pus la dispozitie patru ambulante de la Serviciul de Ambulanta Dambovita pentru transportul pacientilor'', se arata in comunicatul Comitetului Judetean pentru Situatii de

27-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Secretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a anuntat, duminica, ca trei persoane au decedat, in judetele Vaslui, Neamt si Iasi.

"Dispeceratul integrat Vaslui ne anunta de un barbat de 44 de ani decedat in comuna Tutova. Ca sa anuntam ca cineva a decedat prin hipotermie, exista o procedura foarte clara in aceste conditii. Se lasa acest anunt pana ce este validat de medicina legala. Persoana care intr-adevar decedeaza prin hipotermie inseamna ca este o persoana sanatoasa care dintr-un motiv sau altul a stat in frig pana a decedat prin hipotermie. Deci, o persoana care nu a suferit alte probleme

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Serviciul de Ambulanta Samaritanus din Targu Mures detine o aplicatie pentru un sistem de comunicare in timp real a unor situatii de urgenta, care poate sa localizeze pe harta utilizatorul.

Coordonatorul Serviciului, Zsigmond Varga, a anuntat luni ca este dispus sa furnizeze gratuit serviciilor de ambulanta din tara aceasta aplicatie si si-a exprimat regretul ca nu a putut lua legatura cu victimele accidentului aviatic din Muntii Apuseni pentru a le spune cum sa descarce aplicatia si sa transmita mesajul pentru a fi localizate.

'Aplicatia este de anul trecut, nu de-acum, imi pare rau ca nu am putut lua legatura cu cei

27-01-2014
Tip stire
Stiri interne

O pata pe piele, una banala si nedureroasa: asa debuteaza lepra, o maladie infectioasa usor de combatut, dar care continua sa mutileze si sa excluda din societate milioane de persoane la nivel global.

Cu toate acestea, boala poate fi usor eradicata, amintesc asociatii in domeniu, cu prilejul celei de-a 61-a Zile Mondiale de lupta impotriva leprei (26 ianuarie), noteaza cotidianul Le Nouvel Observateur.

Chiar daca progrese enorme au fost facute in directia contracararii leprei, boala ramane prezenta in peste 100 de tari din Africa, America si Asia-Pacific. In Senegal, sunt recenzate anual intre 200 si 300 de noi cazuri, insa

27-01-2014
Tip stire
Stiri externe

Grupul Farmexim a inaugurat noul sau centru logistic in Balotesti, in urma unei investitii de peste 16 milioane euro, informeaza un comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.

Noul depozit central este echipat cu dotari tehnologice de ultima generatie, la standarde GDP, are o suprafata de peste 15.000 de metri patrati si o capacitate de stocare de peste 6.000 de paleti, permitand gestionarea unui numar de peste 11.000 de articole diferite.

Conceptul si sistemul implementat de colectare cu conveior antrenat va conduce la o crestere a eficientei operatiunilor din depozit. Sistemul de Warehouse Management permite gestionarea profesionista a tuturor operatiunilor logistice la

27-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Medicul Radu Zamfir, implicat in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, s-a externat duminica si si-a reluat luni activitatea in cadrul Institutului Clinic Fundeni, informeaza un comunicat de presa al unitatii medicale.

"Luni dr. Radu Zamfir s-a intors la serviciu, urmand un program de reintegrare profesionala care prevede reluarea treptata a activitatii operatorii", se arata in comunicat.

Doctorul Zamfir a fost internat in Centrul de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic al institutului in perioada 22-26 ianuarie, interval in care a facut fizioterapie si a urmat un tratament homeopat specific socului posttraumatic.

Potrivit comunicatului, examinarea IRM efectuata in cursul zilei de 23 ianuarie nu

27-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, a semnat luni contractul de executie a lucrarilor de modernizare a ambulatoriului Spitalului de Urgenta Judetean, in valoare de aproximativ 10 milioane de lei.

Contractul este parte a proiectului cu finantare europeana "Modernizarea, dezvoltarea si echiparea ambulatoriului Spitalului de Urgenta al judetului Bistrita-Nasaud", castigat anul trecut de Consiliul Judetean pe Programul Operational Regional.

Licitatia a fost castigata de asocierea dintre firmele Euras SRL Satu Mare, Creativ Group Bistrita si Izorep Targu Mures, la o valoare cu cinci milioane lei mai mica fata de cea estimata initial, lucrarile urmand sa inceapa luna viitoare.

Directorul Spitalului de Urgenta Judetean

27-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Canepa - cea mai bogata sursa de proteina

"Fii pe primul loc" - aceasta este semnificatia proteinelor in limba greaca, iar pentru ca omul sa isi mentina zilnic pozitia de lider, organismul compus din 22 de aminoacizi regasiti in compozitia proteinelor, efectueaza constant combinatii intre acestia, pentru a produce o infinitate de proteine. In prezent, cea mai bogata sursa de proteine este reprezentata de semintele de canepa, recomandate a fi incluse in alimentatia zilnica, indiferent de varsta, avand un rol esential in mentinerea sanatatii organismului uman.

Nu doar pentru sportivi, dar si pentru alimentatia zilnica a oamenilor obisnuiti, proteinele sunt absolut necesare

27-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Pentru ca Sarbatorile au adus cu ele si excese alimentare care suprasolicita ficatul, astazi iti trimit informatii despre cum ajuta anghinarea la tratarea colesterolului marit, la usurarea procesului digestiv, sprijinirea capacitatii naturale de regenerare a ficatului,sustinerea digestiei, intretinerea proceselor normale de detoxifiere si scaderea nivelului de stres. Toate acestea proprietati benefice se regasesc in suplimentul alimentar de la Ropharma, Anghinare (Pret: 8,9 Lei)

Colesterolul marit se trateaza cu Anghinare de la Ropharma

Anghinarea este una dintre cele mai cunoscute plante din regiunea mediteraneana, fiind utilizata nu doar in gastronomie, ci si in scopuri medicinale datorita proprietatilor curative extrem de variate. Beneficiile nutritionale

26-01-2014
Tip stire
Comunicat de presa

Societatea Romana de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie sustine incepand cu luna februarie 2014, campania de informare, educatie si comunicare medicala privind sanatatea femeii: Zilele V - Protejeaza-ti feminitatea! campanie nationala ce va cuprinde pe langa informare/educatie medicala, consult ginecologic de rutina si diagnostic gratuit pentru depistarea si tratarea infectiilor vaginale.

Incepand cu luna februarie 2014, in 23 clinici medicale din 16 orase: Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Focsani, Iasi, Suceava, Bacau, Satu Mare, Timisoara, Pitesti, Oradea, Cluj Napoca, Ploiesti, Targoviste si Arad, medicii ginecologi vor oferi sesiuni de informare medicala privind sanatatea femeii, consultatii ginecologice de rutina si diagnostic

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

5 conceptii gresite despre cancerul mamar.

"Diagnosticarea precoce a cancerului mamar ajuta intr-o masura considerabila la vindecare"

Cu totii cunoastem aceasta realitate, dar ce ne facem cu teama pe care o simte fiecare femeie in momentul in care constata un nodul la dusul de dimineata sau la o simpla palpare a sanului?

Din acel moment se declanseaza frica, groaza ca poti avea cancer. Automat incepi sa te documentezi, sa cauti orice cuvant care iti descrie nodulul pe care il simti si speri in permanenta ca nu e nimic grav.

Dupa aceasta etapa in care nu primesti un diagnostic doar din

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre incontinenta urinara de efort la femei si tratamentul acesteia

Incontinenta urinara este definita prin pierderea involuntara a urinei, ce este catalogata drept un simptom si nu un diagnostic. Desi poate fi de mai multe feluri, incontinenta urinara de efort este de departe cea mai des intalnita afectiune de acest tip si apare, de obicei, in urma unui efort brusc precum tusea, stranutul sau ridicarea de greutati, actiuni care supun vezica urinara unei presiuni.

In conditiile in care musculatura pelvina este deja afectata, acest lucru determina pierderi de urina constante ce cauzeaza un

26-01-2014
Tip stire
Comunicat de presa

Pe cine afecteaza varicele? Afla cum le poti preveni Pas Cu Pas

Tot mai multe persoane acuza la un moment dat dureri de picioare continue, insa nu multi trateaza aceasta durere cu seriozitate. Din lipsa de timp sau din cauza informatiilor precare, majoritatea persoanelor care prezinta acest simptom ajung prea tarziu la doctor, fiind diagnosticati cu boala venoasa cronica. Dat fiind ca in Romania nu exista platforme de educare cu privire la boala venoasa cronica si implicatiile acesteia, a luat nastere comunitatea www.sanatatepascupas.ro, prima sursa de informare stiintifica pentru pacienti, dedicata exclusiv acestei patologii, care afecteaza aproape jumatate din populatia adulta.

Pe

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Centrofarm ofera clientilor sai testari gratuite EKG, in cadrul campaniei de prevenire a bolilor cardiovasculare

Din 20 ianuarie si pana in 30 martie, Centrofarm deruleaza campania medicala de prevenire si informare privind bolile cardiovasculare, in 11 farmacii din Bucuresti, in cadrul Programului Castiga Viata. Astfel, posesorii cardului de fidelitate Centrofarm pot beneficia de consultatii medicale specializate, de testari prin electrocardiograma (EKG) si isi pot masura tensiunea arteriala, daca prezinta un bon de cumparaturi de minim 40 de lei facute in farmaciile Centrofarm.

Testari gratuite in 11 farmacii Centrofarm din Bucuresti

Pentru a putea beneficia de testarea gratuita si de serviciile

26-01-2014
Tip stire
Comunicat de presa

Se lanseaza Jurnalul Pacientului cu BPOC, un instrument util atat medicilor pneumologi, cat si pacientilor cu risc de acutizare a bolii

- Tara noastra ocupa locul 3 in Europa la mortalitatea cauzata de BPOC (bronhopneumopatie obstructiva cronica), o boala pulmonara cronica, cauzata in 90% din cazuri de fumat ;

- 75% dintrecei care sunt diagnosticati cu BPOC renunta la tratament si aleg sa ignore simptomele acesteia; specialistii pneumologi atrag atentia ca, netratata, boala poate fi fatala;

- Jurnalul Pacientului cu BPOC este un raspuns practic la statisticile negative si urmareste sprijinirea relatiei medic-pacient

26-01-2014
Tip stire
Comunicat de presa

Centrofarm continua campania medicala de testare pentru depistarea osteoporozei


41% dintre femeile testate in cadrul campaniei medicale Centrofarm pentru depistarea osteoporozei, desfasurata la sfarsitul anului 2013, sunt predispuse sa dezvolte aceasta afectiune. Pentru 264 din cei 895 de pacienti testati in cadrul campaniei, rezultatele nu au iesit in limite normale. Fapt ingrijorator, care a demonstrat din nou ca in Romania osteoporoza este o problema de reala importanta, pe care trebuie sa o tratam ca atare. Astfel, Centrofarm a decis sa continue si in 2014 campania medicala de prevenire si informare privind osteoporoza, in cadrul Programului Castiga Viata.

Din 20 ianuarie

26-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Trei localitati din judetul Prahova sunt izolate, sambata, dupa ce drumurile de acces au fost blocate din cauza zapezii si a vantului puternic, doua persoane, printre care un copil, fiind transportate la spital cu vehicule senilate.

Potrivit prefectului de Prahova, Marius Sersea, localitatile Fulga, Boldesti Gradistea si Salciile sunt izolate din cauza blocarii drumurilor, in continuare fiind inchise sase drumuri judetene, dintre care doua total.

Doua persoane din Fulga, care au avut nevoie de ingrijiri medicale, respectiv un copil si un adult, au fost transportate la spital cu vehicule senilate.

Sersea a precizat, la finalul sedintei Comandamentului de iarna, ca s-a luat

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Un numar de 912 solicitari au fost inregistrate la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov de vineri, de la ora 12,00, pana sambata la 11,00, a declarat, sambata, pentru AGERPRES, managerul institutiei, Alice Grasu.

Potrivit acesteia, dintre cele 912 solicitari 463 au fost urgente: trei persoane cazute, 27 de fracturi, luxatii si entorse, 11 accidente auto, 16 traumatisme prin cadere.

De asemenea, au fost inregistrate 25 de lipotimii in locuri publice, iar 13 persoane fara adapost au fost luate de pe strada.

"Sa speram ca nu vor fi probleme deosebite", a spus Alice Grasu.

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Patru persoane au fost preluate de catre o autospeciala a ISU Bucuresti si o ambulanta SMURD de pe A2, dupa ce au ramas sambata inzapezite ca urmare a producerii unui accident rutier.

Persoanele vor fi aduse la Bucuresti, acestea solicitand sprijinul prin 112. Totodata, alte zece persoane nu si-au manifestat intentia de a parasi autoturismele, motiv pentru care au ramas in zona unde s-a produs evenimentul rutier, a declarat pentru AGERPRES Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti.

"Cu toate ca aceste conditii meteo sunt neprielnice, efectiv aceste persoane s-au aventurat la drum. Au mers pe principiul 'lasa ca merge

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

O echipa medicala de transplant, formata din patru medici si o asistenta, care se deplaseaza spre un spital din Craiova, va fi preluata de o autospeciala a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt, de la limita judetelor Arges si Olt, dupa ce ambulanta in care se aflau medicii s-a defectat in localitatea argeseana Albota.

Echipa medicala de transplant se deplaseaza dinspre Bucuresti spre un spital din Craiova in vederea efectuarii unei interventii de prelevare de organe.

In Albota, ambulanta cu care se deplasau cadrele medicale s-a defectat si echipa medicala a fost preluata de o autospeciala de la ISU Arges.

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Copilul de opt luni, cu afectiuni pulmonare, transportat sambata la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, in urma unei misiuni de salvare in care au fost implicate o autospeciala a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt si mai multe utilaje de deszapezire, a fost internat si este in stare stabila.

Actiunea de salvare a fost coordonata de prefectul judetului Olt, Catalin Rotea, care a precizat ca interventia, ce a presupus deplasarea autospecialei ISU pentru preluarea copilului din comuna Coteana si transportul acestuia la spitalul din Slatina, a durat aproximativ o ora si s-a derulat in conditii de viscol.

Copilul prezenta afectiuni pulmonare

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Un echipaj de prim ajutor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Olt intervine sambata cu o autospeciala pentru salvat victime multiple, in comuna Coteana, pentru a transporta la spital un copil in varsta de opt luni, cu afectiuni pulmonare, in conditiile in care drumul este greu practicabil, a anuntat subprefectul judetului, Emil Marinescu.

Subprefectul a precizat ca autospeciala ISU este insotita de utilaje de deszapezire, drumul de la Coteana la Slatina fiind dificil din cauza viscolului.

Purtatorul de cuvant al ISU Olt, Alin Basasteanu, a aratat ca pacientul, o fetita de opt luni, cu afectiuni pulmonare, a fost dusa initial

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

O femeie de 40 de ani a fost gasita, sambata, de un politist de la Sectia 7, in raul Colentina.

Politistul care patrula prin zona a sarit sa o salveze, insa, ulterior, victima a intrat in stop cardio-respirator.

Purtatorul de cuvant al ISUMB, Daniel Vasile, a declarat pentru AGERPRES ca medicii incearca sa o resusciteze, femeia fiind transportata la Spitalul Floreasca.

Potrivit primelor informatii, se pare ca femeia s-a aruncat in raul Colentina.

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Apa din produsele alimentare poate fi benefica sau nociva pentru organismul uman, in functie de cantitatea in care se regaseste in alimentul respectiv, dar cu cat ea este mai mare in produsele alimentare solide, cu atat devine mai periculoasa pentru sanatate, intrucat creeaza un mediu prielnic dezvoltarii bacteriilor, sustine cercetatorul Nicoleta Hadaruga.

'Alimentele sunt un mediu in care organismele functioneaza datorita prezentei apei. Prin urmare, produsele alimentare cu continut mai mare de apa sunt mai predispuse dezvoltarii microorganismelor, fie ele benefice - unele produse lactate cum sunt iaurturile si branzeturile, fie periculoase pentru sanatate', a declarat, in exclusivitate pentru AGERPRES,

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Doua autospeciale ale Armatei cu militari, dar si efective de jandarmi din Dambovita au plecat, sambata, in zona A1, unde o ambulanta a fost prinsa intr-un blocaj rutier si nu poate transporta sase raniti la spital, a declarat, pentru AGERPRES, comandantul Garnizoanei Targoviste, colonel Nicolae Antonie.

''Am trimis doua autospeciale DAC 665T cu cate 10 militari cu paturi cu ceaiuri, echipati pentru a sprijini, daca e cazul, la deszapezirea oamenilor si masinilor care sunt in zona respectiva. Acum cinci minute am aflat ca ar fi si o ambulanta cu sase pacienti'', a precizat comandantul Garnizoanei Targoviste, colonel Nicolae Antonie.

Acesta a

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Doua echipaje SMURD si o ambulanta au fost trimise din judetul Dambovita, sambata, la kilometrul 52 al A1, unde a avut loc un carambol in care au fost implicate zece masini, iar doua persoane au fost ranite, a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al ISU Dambovita, Eduard Telea.

Unul dintre raniti a fost preluat de ambulanta si transportat la Spitalul Gaesti.

''Acum intervin doua echipaje SMURD, unul de la Titu si unul de la Gaesti. Medicii merg pe jos sa ajunga la raniti, a fost blocata inclusiv banda de urgenta'', a precizat Telea.

Acesta spune ca ranitii sunt constienti, nu se

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

O ambulanta care transporta pacienti de la un centru de dializa a ramas, sambata, inzapezita pe DJ 722, in zona localitatii dambovitene Ghinesti, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Dambovita.

Autoritatile anunta ca drumul respectiv a fost deblocat, iar pacientii sunt in siguranta.
Potrivit sursei citate, 15 autoturisme au fost blocate pe drumul DJ-711D, Poiana-Lunguletu.

''SCLDP a actionat in zona cu doua utilaje (cu incarcator frontal cu lama si o autobasculanta cu lama), deblocand drumul, pe care se circula greu, in conditii de iarna. S-a deblocat si drumul Bratestii de Sus - Bratestii de Jos'', se mai arata in comunicatul Prefecturii Dambovita.

Totodata, sase

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

O ambulanta BGS care transporta la spital doua persoane ce au nevoie de dializa a ramas inzapezita sambata dupa-amiaza, pe DJ 205, intre localitatile Pietroasele si Greceanca.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Buzau, Marius Sarbescu, drumarii au trimis in ajutor o freza.

''Ambulanta inainteaza cu un antemergator de la Societatea de Drumurile Judetene, dar se inainteaza cu greutate din cauza stratului mare de zapada'', a mai spus sursa citata.

De asemenea, trei autovehicule cu opt persoane sunt blocate pe DN 2B in dreptul localitatii Verguleasa.

In privinta furnizarii de energie electrica, 61 posturi de transformare sunt in continuare nealimentate, iar patru linii LEA

25-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a dispus vineri ca echipaje mixte SMURD - Politie - Jandarmerie sa patruleze pe raza judetului Suceava in cautarea si monitorizarea oamenilor strazii, pentru a-i aduce in adaposturi sau spitale.

Masura a fost dispusa de prefect in conditiile in care meteorologii au prognozat o racire accentuata a vremii in noaptea de vineri spre sambata, cand temperaturile ar putea cobori pana la minus 17 - minus 20 de grade Celsius.

Totodata, prefectul a solicitat primarilor, conducerilor scolilor si spitalelor sa-si asigure stocuri de combustibil suficiente pentru zilele urmatoare.

Prefectul a precizat ca, in judet, jumatate din cele 114 primarii

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Analizele de laborator au relevat ca cei 46 de copii de la Scoala Generala din Odoreu au ajuns cu toxiinfectie alimentara la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare, Consiliul Judetean anuntand rezilierea contractului cu firma care a livrat produsele.

Prefectul Eugeniu Avram a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca laptele prezenta modificari organoleptice, avand si incarcaturi microbiene peste limitele admise.
"Avem rezultatele partiale, investigatiile vor continua. Atunci am suspectat laptele ca si sursa primara a imbolnavirii copiilor, astazi putem spune cert ca este laptele. La examenul fizico-chimic efectuat de catre laboratorul Directiei de Sanatate Publica,

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Preotul Spitalului Judetean Cluj a declarat vineri ca a vizitat cele patru victime ale accidentului aviatic si ca acestea sunt bine.

'Am facut rugaciuni, i-am incurajat si le-am spus ca toata lumea apreciaza ce au facut si prin ce au trecut, multa lume este alaturi de ei, ne rugam pentru ei sa se insanatoseasca si sa revina unde le este locul, pentru ca sunt medici si salveaza vieti. Omul are suflet si trup, partea sufleteasca imi revine mie si eu imi fac datoria', a declarat vineri preotul Ioan Cosma.

Acesta a precizat ca i-a vazut pe pacienti marti dupa-amiaza, cand erau

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a declarat ca a ajuns, in noaptea accidentului aviatic, pana la locul in care localnicii care ii purtau pe raniti s-au intalnit, pe munte, cu prima echipa de medici si salvamontisti.

'Era o fata, un paramedic ( medicul Ziana Motora-n.r.), care era oarecum disperata, Motora mi se pare ca o cheama, care era si ea speriata de agitatia din jurul ei, pentru ca toti doreau sa se ofere voluntari sa coboare si am spus: fata dispune cu cine coboara ranitii. Pentru ca ea imi spunea mie ca pacientii nu au voie sa coboare neinsotiti. Si

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Bolnavii care au nevoie de dializa in urmatoarele doua zile si 11 femei gravide vor fi internate in unitatile sanitare din judet incepand de vineri seara, a declarat vineri, pentru AGERPRES, prefectul judetului Olt, Catalin Rotea, care a mentionat ca aceasta masura a fost luata in conditiile in care este anuntata o inrautatire a vremii.

Prefectul a adaugat ca vineri seara primariile localitatilor unde sunt oameni fara adapost le vor asigura acestor persoane cazare pe timpul noptii in spatiile special amenajate.

"Sunt 49 de persoane care au nevoie de dializa in urmatoarele doua zile si 11 gravide care vor fi internate

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Satenii sunt cei care merita sa fie numiti salvatori pentru ca ei au facut tot ce a fost cu putinta ca sa ajunga la epava avionului si sa gasim echipajul care s-a prabusit, a declarat joi Ziana Motora, primul medic care a ajuns la victimele accidentului aviatic din Apuseni.

'Eu am fost primul medic care a ajuns acolo. La 16.45 s-a dat alarma si am plecat cu masina pentru victime multiple. La Poiana Horii ne-am oprit pentru ca nu mai aveam semnal si am vorbit cu satenii care ne-au lasat sa sunam de la ei din casa, de pe telefoanele

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Presedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, spune ca accidentul aviatic din Apuseni scoate in evidenta si o serie de probleme din sistemul de transplant romanesc.

'Am ajuns sa platim un pret mult prea mare, in vieti omenesti, pentru functionarea sistemului de transplant centralizat, ilogic, aberant si costisitor. A venit vremea sa indreptam si modernizam acest sistem care presupune un mare consum de resurse si energie umana si materiala. Simplu si pe romaneste spus: e greu de inteles, intr-o Romanie europeana si civilizata, de ce a fost nevoie ca, pentru prelevarea unor organe de la un donator din Oradea sa vina cu

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Incalzirea centrala ar putea contribui la cresterea circumferintei taliei, sustin cercetatori danezi citati joi de BBC.

Potrivit acestora, temperaturile mai ridicate de care ne bucuram acasa, la birou sau in spitale aduc un grad sporit de confort, dar ele inseamna totodata ca organismele noastre nu mai trebuie sa arda calorii in plus ca sa ne incalzim.

Potrivit grupului de cercetare de la Centrul medical al Universitatii din Maastricht, o temperatura ambientala de 19 grade Celsius este suficienta pentru echilibrare.

Ideea slabirii, prezentata in publicatia Trends in Endocrinology and Metabolism, se bazeaza pe teoria echilibrului energetic.

In schimb, altii sustin ca reglarea caloriferelor pe

24-01-2014
Tip stire
Stiri externe

Un barbat in varsta de 46 de ani a fost transportat la spital pentru a primi ingrijiri medicale dupa a suferit un stop cardio-respirator in timpul manifestarilor organizate vineri la Iasi.

Barbatul a venit din comuna Ivesti, judetul Galati, pentru a lua parte la manifestarile organizate in Piata Unirii cu prilejul zilei de 24 ianuarie, zi in care se aniverseaza 155 de ani de la infaptuirea Micii Uniri.

Potrivit fratelui acestuia, Constantin Nanu, barbatul este cardiac cronic, el fiind diagnosticat de mai multi ani cu stenoza aortica congenitala.

"In fiecare an venim la Iasi pentru a cinsti ziua de 24 de ianuarie.

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Povestea Oanei Stan, master in marketing international la London Regent's University, scrisa chiar in aceste zile de protagonista, concureaza multicentenara legenda a turcului Techir si a muribundului sau magar, ce a certificat prima data efectele terapeutice ale namolului si apei saline de Techirghiol.

La inceput a fost ideea !

Oana Stan, tanara de 23 de ani nascuta si crescuta in mica statiune balneo-climaterica Techirghiol, este modelul vocational rar intalnit al tanarului educat in strainatate care revine in Romania pentru a-si confirma succesul profesional.

Dupa cum a declarat pentru AGERPRES, in exclusivitate, Oana Stan spune ca ideea unei afaceri pe baza valorificarii prin

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului pentru Boli Cardiovasculare si Transplant (IBCvT) Targu Mures, dr. Horatiu Suciu, a anuntat vineri, ca echipa sa este pregatita pentru reluarea activitatii de transplant cardiac dupa obtinerea reacreditarii.

'In momentul de fata am pus la punct toate conditiile legate de activitatea de transplant, am refacut echipele de prelevare, am completat medicatia specifica acestei activitati, care din pacate nu a fost disponibila in momentul in care Institutul a fost desfiintat. Pot sa spun ca in acest moment ne desfasuram activitatea in mod normal, asteptam sa avem un donator compatibil pentru a efectua un

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Procurorii DIICOT Gorj efectueaza cercetari fata de doua persoane acuzate de trafic de droguri dupa ce au fost prinse in flagrant avand asupra lor 6.000 pastile de Xanax pe care urmau sa le comercializeze la pretul de 2 euro/bucata.

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) transmis vineri AGERPRES, invinuitii au fost depistati in flagrant delict pe raza municipiului Timisoara, in timp ce se deplasau cu un mijloc de transport in comun cu destinatia Oslo - Norvegia, avand asupra lor comprimatele Xanax, disimulate intr-un recipient de alimente.

Ei sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Echipele de cadre medicale mobilizate din Cluj pentru salvarea victimelor accidentului aviatic, atat pe teren cat si in spital, au numarat peste 30 de persone, Adela Golea, sefa UPU 1 din Cluj, declarand joi seara ca pe teren in seara zilei de luni fiind 16 medici, 17 asistente, doi medici rezidenti, un student si un paramedic.

Multi dintre medicii si asistentele care au participat la operatiune de salvare au venit voluntar la accidentul aviatic, in sensul ca isi terminasera turele.

"Multi dintre noi lucram in acel moment inca de dimineata sau a doua zi. Am ramas sa lucram in continuare pentru

24-01-2014
Tip stire
Stiri interne

Pagini