Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Attila Cseke: MS si MAI lanseaza o procedura de achizitie publica pentru ambulante si elicoptere


Autor: elena

Ministrul Sanatatii Attila Cseke, a anuntat, vineri, la Targu Mures, in cadrul conferintei de presa prilejuite de implinirea a 20 de ani de la infiintarea SMURD, ca in curand, impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor, va lansa o procedura de achizitie publica pentru cumpararea de ambulante si elicoptere.

'Impreuna cu colegii de la Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) suntem deja in masura ca in cateva saptamani sa lansam pe SEAP o procedura de achizitie publica pentru cumpararea de mijloace de transport atat pentru ambulanta, cat si pentru SMURD, precum si un numar de elicoptere care ar fi necesare. Vorbim de un acord cadru pe care dorim sa-l incheiem pe patru ani, urmand ca, in aceasta perioada, in functie de posibilitatile financiare, sa le achizitionam', a aratat Cseke.

Ministrul a aratat ca este nevoie de elicoptere pentru acoperirea cat mai rapid posibil a tuturor zonelor din Romania.

'Va fi un contract-cadru exact pentru ca va fi un numar minim de autosanitare si mijloace de transport si un numar maxim pe timp de patru ani de zile. In jur de la 700, la 1.200 de mijloace de transport si in functie de pretul obtinut in achizitia publica, pe de-o parte, si doi, de prevederile bugetare pe urmatorii patru ani vom putea achizitiona treptat aceste mijloace de transport', a sustinut Attila Cseke.

Potrivit ministrului, in Romania exista trei elicoptere pentru interventii medicale de urgenta, doua la SMURD si unul la MAI, dar ca ar mai fi nevoie de inca sase baze aeriene operabile de catre SMURD.

'Ar mai fi nevoie de inca sase centre ca sa putem acoperi toate regiunile Romaniei si sa intervenim mai rapid cu aceste elicoptere si in functie de prevederile bugetare urmeaza sa vedem cum le putem achizitiona. Important e sa facem aceasta achizitie publica, sa avem un castigator, sa putem incheia contractul si, in functie de prevederile bugetare, vom achizitiona treptat aceste mijloace', a afirmat Attila Cseke.

25-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa