Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

Bacau: In statiunea Slanic Moldova a debutat cea de-a XI-a Conferinta Nationala de Balneologie


Autor: elena

"Paradigmele dezvoltarii turismului balnear" se constitue in tema celei de-a XI-a Conferinte Nationale de Balneologie, eveniment gazduit, incepand de joi si pana sambata, de statiunea Slanic Moldova.

Manifestarea este organizata de Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie (INRMFB) si Asociatia Romana de Balneologie, in parteneriat cu primaria din localitate, sub egida Societatii Internationale de Hidrologie Medicala si Climatologie, a Federatiei Mondiale de Hidroterapie si Climatoterapie, a Uniunii Internationale de Speleoterapie, a Ministerului Economiei si Ministerului Sanatatii din Romania.

"Conferinta reprezinta o ocazie speciala pentru dezbaterea problemelor de interes in asistenta medicala si cercetarea stiintifica a potentialului balnear al tarii noastre, urmand a fi subliniate perspectivele de dezvoltare ale acestui domeniu", a declarat joi pentru AGERPRES directorul general al INRMFB, Horia Lazarescu.

Potrivit acestuia, in cursul lucrarilor, la care participa specialisti in balneologie din toate statiunile si institutele de cercetari in domeniu din intreaga tara, "vor fi aduse argumente necesare pentru buna promovare a utilizarii factorilor naturali terapeutici", dar "se vor identifica si solutii viabile pentru revigorarea activitatilor terapeutice in statiunile balneo-climaterice din zonele defavorizate ale tarii".

"Incercam, de asemenea, sa punem la punct modalitatea de realizarea a unor statiuni pilot in care sa se faca investitii cu prioritate, modalitate pe care o consideram, in actualele conditii de criza economica, cea mai viabila pentru a demonstra, a scoate in relief valoarea curativa a arealului romanesc, indemnand oamenii de afaceri sa investeasca in aceasta zona a medicinei", a precizat Horia Lazarescu.

Invitati speciali sunt la actuala editie prof. univ. dr. Zeki Karagulle, presedintele Societatii Internationale de Hidrologie Medicala si Climatologie, si prof. univ. dr. Umberto Solimene, secretar general al Federatiei Mondiale de Hidroterapie si Climatoterapie.

Manifestarea are loc la scurt timp dupa ce tot la Slanic Moldova au avut loc lucrarile editiei a VIII-a a Forumului si Bursei de Turism Balnear, desfasurate sub tutela Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania, avand colaborarea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

INRMFB a preluat anul trecut fostul sanatoriu balnear din Slanic Moldova, inchis publicului in urma cu zece ani, pe care il va reda, luna viitoare, in urma investitiilor care se fac, medicinei recuperative.

30-05-2013
Tip
Stiri interne