Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Bacili activi de antrax, presupusi a fi expediati din eroare spre 18 laboratoare americane


Autor: elena

18 laboratoare americane sunt suspectate că ar fi primit din eroare bacili activi de antrax, expediaţi de un laborator militar, informează AFP, citând surse din Pentagon şi Centrele de Control şi Prevenţie a Maladiilor (CDC).

Pentru moment, prezenţa bacililor activi nu a fost identificată formal decât într-un singur laborator din Maryland, au indicat CDC şi Pentagonul.

Dar alte 17 laboratoare, între care unul situat la baza militară americană din Osan în Coreea de Sud, au primit eşantioane provenite din acelaşi lot şi sunt deci suspectate că ar deţine de asemenea bacili activi, potrivit CDC şi Pentagonului.

Eşantioanele respective 'sunt transferate cu precauţie' la CDC din Atlanta pentru analiză, a indicat penntru AFP Jason McDonald, un purtător de cuvânt al CDC.

'Ele au început să sosească, dar vor trebui cinci zile de punere în cultură' pentru a afla cu certitudine dacă ele conţin bacili vii sau nu, a indicat el.

Cele 18 laboratoare primiseră fiecare câte un eşantion de la laboratorul militar din Dugway (Utah). Eşantioanele fuseseră iradiate înainte de a fi expediate pentru a face bacilii inactivi, dar cel puţin un laborator, cel din Maryland, a primit un eşantion conţinând bacili activi şi a dat alarma.

Patru angajaţi ai laboratoarelor din Texas, Delaware şi Wisconsin au fost puşi sub tratament antibiotic din precauţie, a afirmat Jason Mc Donald.

De asemenea, 22 de militari şi angajaţi civili au fost puşi sub tratament preventiv la baza aeriană din Osan, potrivit Pentagonului.

Iradierea lotului suspect a avut loc în martie 2014 în laboratorul din Dugway. Eşantioanele au fost apoi trimise laboratoarelor până în aprilie 2015, potrivit Pentagonului.

Laboratorul din Dugway participă în prezent la un program de cercetare militar vizând fabricarea unor teste de detectare a ameninţărilor biologice.

29-05-2015
Tip
Stiri externe