Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/12/2021
Data stire

Balgradean ("Marie Curie"): Doi dintre copiii aflati la Nefrologie vor fi externati


Autor: elena

Doi dintre cei şase copii bolnavi din judeţul Argeş, internaţi la Secţia Nefrologie a Spitalului "Marie Curie", vor fi externaţi marţi, a anunţat şefa secţiei, Mihaela Bălgrădean.

Ea a precizat că cei doi nu au necesitat dializă, ceilalţi patru internaţi pe secţie având în continuare nevoie de dializă.

'La ora actuală sunt şase copii spitalizaţi în Nefrologie şi patru copii în Terapie Intensivă. Vorbim de gravităţi diferite, de aspecte diferite ale bolii. Nu toţi copiii care fac sindrom hemolitic-uremic au nevoie de dializă, nu toţi au nevoie de mijloace de resuscitare extrem de invazive. Depinde de situaţia fiecărui caz în parte. Doi dintre copiii spitalizaţi pe secţia de Nefrologie vor fi astăzi externaţi. Vor pleca acasă cu o situaţie net ameliorată şi e vorba de doi copii care nu au necesitat dializă sau au necesitat o supraveghere de terapie intensivă pe o durată foarte scurtă", a explicat Bălgrădean într-o conferinţă de presă.

Medicul a menţionat, însă, că evoluţia celor patru copii aflaţi în continuare pe dializă este bună, au început să-şi reia funcţia renală şi să mănânce.

'Ceilalţi patru copii spitalizaţi pe Nefrologie au în continuare nevoie de dializă peritoneală. (...) Aceşti copii cu dializă peritoneală au o evoluţie foarte bună. Practic, ei au început să-şi reia treptat funcţia renală. (...) Au început să-şi reia diureza. (...) Au început să mănânce. (...) Starea lor generală este mult mai bună", a afirmat Mihaela Bălgrădean.

Potrivit acesteia, în general, pacienţii care au nevoie de dializă peritoneală pot rămâne în spital chiar şi o lună de zile.

16-02-2016
Tip
Stiri interne