Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/18/2021
Data stire

Balgradean ('Marie Curie'): Nu stiu de ce au cautat pesticide in portocale; nu e nicio legatura intre ele si E-coli


Autor: elena

Şeful Secţiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", Mihaela Bălgrădean, a declarat, marţi, că nu există nicio legătură între pesticide şi bacteria E-coli şi nu ştie de ce s-a făcut o analiză privind prezenţa pesticidelor în portocalele care ar fi fost consumate de copiii bolnavi din Argeş.

'Plecând de la ideea că acest tip de Escherichia-coli s-ar putea găsi pe orice suprafeţe, probabil că s-au gândit că ar putea exista şi acolo. Dar nu ştiu de ce au căutat pesticidele pentru că legătura între pesticide şi Escherichia-coli nu există. Este vorba de alte manifestări clinice, nici nu ar face subiectul discuţiei de azi, pentru că vorbim de altă patologie şi de altă clinică", a spus Bălgrădean, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, s-a arătat sceptic cu privire la prezenţa E-coli pe portocale, apreciind că acest lucru este puţin probabil.

'E puţin probabil să găseşti o încărcătură microbiană cu Escherichia-coli pe suprafaţa portocalelor. (...) Portocalele sunt tratate cu ceară şi cu substanţe antifungice şi antibacteriene care împiedică dezvoltarea microorganismelor pe suprafaţa lor, deci era extrem de puţin probabil ca pe suprafaţa portocalelor să găsim Escherichia-coli. În literatura de specialitate nu găsim asocieri între consumul de portocale şi emergenţa unor astfel de infecţii digestive", a afirmat Rafila.

16-02-2016
Tip
Stiri interne