Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/18/2020
Data stire

Banca Mondiala: In lupta contra Ebola, personalul medical trebuie suplimentat cu 5.000 de oameni


Autor: elena

Combaterea maladiei Ebola care afectează Africa de Vest presupune ca personalul medical implicat să fie suplimentat cu 5.000 de oameni, a anunţat marţi preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong-kim, transmite DPA.

''Lucrătorii medicali sunt esenţiali. Avem nevoie de 5.000 de astfel de persoane care trebuie trimise prin rotaţie în misiune'', a spus Jim Yong-kim, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi cu preşedinta Uniunii Africane, Nkosazana Dlamini-Zuma.

La rândul său, Dlamini-Zuma a menţionat că, pentru prevenirea răspândirii Ebola, Uniunea Africană a mobilizat deja 2.000 de specialişti, în timp ce Ban Ki-moon s-a arătat îngrijorat de ''stigmatizarea'' personalului medical atunci când acesta revine din misiunile efectuate în ţări din Africa de Vest.

La Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat că Alianţa se află în contact cu Naţiunile Unite pentru a discuta modul în care organizaţia nord-atlantică ar putea ajuta la eforturile mondiale contra răspândirii Ebola. El a subliniat că statele membre NATO deja participă individual la aceste eforturi.

''Întrebarea este nu dacă statele NATO contribuie la combaterea Ebola, ci dacă această luptă este cel mai bine organizată printr-o structură NATO - şi este prea devreme de răspuns, dar suntem în dialog cu ONU'', a explicat Stoltenberg.

Virusul Ebola nu se transmite decât prin contact direct cu fluide corporale ale persoanelor ce prezintă simptome.

Epidemia de Ebola ce afectează Africa de Vest a cauzat deja moartea a aproape 5.000 de persoane dintr-un total de 10.000 de oameni infectaţi.

29-10-2014
Tip
Stiri externe