Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2020
Data stire

Banicioiu, despre Institutul Cantacuzino: Reorganizarea trebuie sa se faca dupa criterii profesionale


Autor: elena

Reorganizarea Institutului Cantacuzino trebuie sa se faca dupa criterii profesionale, noul manager urmand a fi un profesionist ales prin concurs, a declarat joi ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu.

El a precizat ca reorganizarea institutului nu presupune disponibilizari.

"Reorganizarea nu presupune disponibilizari, presupune ca toti cei care au o legatura cu cercetarea, cu activitatea de referinta si partea de productie, sa ramana la institut. Cei care sunt adusi acolo pe alte criterii banuiesc ca nu au ce cauta", a spus Banicioiu.

El a mentionat ca se ia in calcul stergerea datoriilor institutului.

"Datoriile la ANAF sunt in jur de 11 milioane de lei", a spus ministrul, care a precizat ca cineva va raspunde pentru aceste datorii, acest lucru urmand a fi stabilit de organul de ancheta in urma sesizarilor facute de catre Ministerul Sanatatii.

Potrivit ministrului, trecerea Institutului Cantacuzino de la Ministerul Sanatatii la Ministerul Educatiei reprezinta o consecinta a "unei discutii" din anul 2012.

"A fost si o Ordonanta de Urgenta atunci prin care toate institutiile de cercetare treceau in subordinea MEC, dar in principal pentru reorganizare. Asa s-a si convenit in cadrul comitetului interministerial, se face reorganizarea institutului, acesti pasi sunt necesari pentru a reusi stergerea de datorii. Este una din principalele probleme cel putin datoriile la ANAF, care au ajuns la cote foarte mari, ei din aceasta cauza nu pot participa nici pentru accesarea de fonduri europene, nici nu poate intra in contract cu casa de asigurari pentru partea de analize", a afirmat ministrul Sanatatii.

Banicioiu a spus ca managerul Institutului Cantacuzino si-a dat demisia si se ocupa de alte proiecte, iar noul manager va fi ales pe baza de concurs.

"In primul rand cautam un profesionist, un om care sa inteleaga si ce inseamna partea de cercetare, dar si productia de vaccin. Trebuie organizat si concursul destul de repede. Probabil va fi un interimat de scurta durata", a sustinut Banicioiu.

Referitor la statutul de societate comerciala pentru partea de productie, ministrul a afirmat ca decizia se va lua de catre comitetul interministerial.

02-10-2014
Tip
Stiri interne