Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Banicioiu, la dezbaterea pe legea preventiei: Problema care s-ar impune - cresterea finantarii Ministerului Sanatatii


Autor: elena

Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu a declarat luni, la "Ora Guvernului", că programele de prevenţie există, dar nu sunt atât de bine finanţate pe cât ar trebui.

'Toată lumea vrea prevenţie, toată lumea vrea să finanţeze astfel de programe şi aduc aminte tuturor că aceste programe există în planul Ministerul Sănătăţii, este adevărat nu sunt atât de bine finanţate pe cât ar trebui. Problema care s-ar impune a fi rezolvată ar fi finanţarea, creşterea finanţării MS. În rest, a veni cu restricţii, cu coerciţii şi practic, în final, pedepsirea bolnavului care are o patologie foarte gravă cred că nu ar rezolva nimic, ba mai mult nu ar avea decât efectul ca acei bolnavi să nu mai aibă acces la tratament", a afirmat fostul ministru al Sănătăţii.

El a precizat că trebuie continuate programele de prevenţie începute anul trecut.

'Sfatul meu este acela de a crea cadrul şi infrastructura. De a continua programele începute anul trecut, de a dezvolta infrastructura pe cancer, de a avea angiografe, tocmai ca să nu mai avem acei bolnavi şi tocmai pentru a avea unde să îi tratăm şi în momentul în care avem toată infrastructura pusă la punct putem pune anumite condiţii, dar până atunci cadrul şi infrastructura", a explicat Bănicioiu.

Deputatul PSD a remarcat că iniţiatori ai legii prevenţiei nu sunt prezenţi în plen. "Nu sunt decât doi colegi. Mă aşteptam ca doamna preşedinte (al PNL - n.r.) Gorghiu să fie în sală, mai ales că era un proiect foarte important pentru domnia sa sau cel puţin aşa ne-a anunţat", a spus Bănicioiu.

Deputaţii au dezbătut luni în cadrul "Orei Guvernului" proiectul prevenţiei iniţiat de liberali. La discuţie a participat şi ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

16-02-2016
Tip
Stiri interne