Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/03/2020
Data stire

Barack Obama: Ar mai putea aparea cazuri de Ebola in SUA pana la eradicarea epidemiei in Africa de Vest


Autor: elena

Preşedintele american Barack Obama a declarat miercuri că ar mai putea fi semnalate cazuri individuale de Ebola în SUA până la eradicarea epidemiei din ţările din Africa de Vest, transmite Reuters.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că este esenţial ca Statele Unite şi alte ţări să coopereze pentru a stopa răspândirea Ebola încă de la sursa sa - Africa de Vest.

''Până la stoparea epidemiei, am putea încă să vedem în continuare cazuri individuale în America în săptămânile şi lunile următoare. Nu ne putem sigila ermetic'', a spus Obama la Casa Albă.

El a adăugat că sistemul de asistenţă medicală din SUA se dovedeşte a fi capabil să gestioneze foarte bine situaţia cetăţenilor americani care au contractat Ebola.

Ministrul american al apărării Chuck Hagel a decis miercuri să plaseze în carantină timp de 21 zile toţi militarii americani la revenirea lor din misiunea din Africa de Vest, unde participă la lupta împotriva epidemiei de Ebola.

Această măsură vizează în prezent doar armata terestră, însă se va aplica de acum înainte 'tuturor militarilor (americani) care participă la lupta împotriva Ebola', a declarat contraamiralul John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat.

În prezent, 600 de militari americani sunt desfăşuraţi în Liberia şi o sută în Senegal. Ei nu s-au aflat în contact cu persoanele infectate cu virusul Ebola, care a făcut până în prezent circa 5.000 de victime.

29-10-2014
Tip
Stiri externe