Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Belgia: Fostul rege Albert al II-lea a fost operat din nou de cancer


Autor: elena

Fostul rege belgian Albert al II-lea a fost supus luni unei noi interventii chirurgicale pentru extirparea unei mici tumori de pe pielea capului, a anuntat marti Casa regala intr-un comunicat. Monarhul sufera de cativa ani de o forma curenta de cancer al pielii, aminteste lesoir.be.

Operatia anterioara, efectuata in noiembrie 2011, a constat in extirparea unui carcinom bazocelular de la nivelul nasului.

Aceasta este una dintre din cele mai frecvente forme de cancer al pielii, de cele mai multe ori benigna, care apare in general in zonele expuse la soare (nasul, de exemplu).

Varsta avansata este un factor favorizant pentru acest tip de cancer.

'Majestatea Sa regele Albert a fost operat luni, 7 iulie 2014, la Clinica universitara St-Luc din Bruxelles. I s-a extirpat un epiteliom bazocelular de pe pielea capului, leziune de aceeasi natura ca cea tratata radical cu succes la nas, in noiembrie 2011. Operatia s-a efectuat in sistem ambulator de chirurgie, iar regele Albert s-a putut intoarce la castelul Belvedere in cursul zilei. Va ramane o perioada in convalescenta', se arata in comunicatul difuzat marti.

08-07-2014
Tip
Stiri externe