Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/18/2020
Data stire

Beneficiile consumului moderat de bere, evidentiate la Congresul European asupra Berii si Sanatatii


Autor: elena

Beneficiile consumului moderat de bere pentru sanatate, printre care prevenirea unor probleme cardiace si respiratorii, au fost evidentiate luni, la Bruxelles, in cadrul celui de-al VII-lea Congres European asupra Berii si Sanatatii, la care au luat parte specialisti din 24 de tari, printre care si Romania.

La congres au participat 160 de experti din domeniul medicinei si nutritiei, precum si cercetatori de la universitati din Germania, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Olanda si Romania, transmite EFE.

Berea - cu sau fara alcool - este utila pentru pastrarea sanatatii inimii, contra obezitatii, pentru prevenirea imbatranirii celulare si pentru o buna nutritie, au mentionat cercetatori spanioli de la Spitalul Clinic din Barcelona, de la universitatea si de la Centrul de Cercetari Cardio-Vasculare din acest oras catalan.

"Consumul moderat de bere, asociat cu o dieta sanatoasa, cum ar fi cea mediteraneeana, ajuta la prevenirea infarctului miocardic sau a accidentelor vasculare cerebrale", a afirmat doctorul Ramon Estruch, de la Spitalul Clinic din Barcelona. De asemenea, directorul Centrului de Cercetari Cardio-Vasculare, Linda Badimon, a amintit ca, in cantitati moderate, berea poate "favoriza functia cardiaca globala".

"Am identificat in bere pana la 50 de tipuri de polifenoli care au efecte benefice asupra presiunii arteriale, a lipidelor si a rezistentei la insulina", a declarat Rosa Lamuela, de la Universitatea din Barcelona. Ea a explicat ca polifenolii, care se gasesc mai ales in alimentele de origine vegetala, au proprietati antioxidante si reduc riscul de accidente cerebrale sau de cancer.

In general, s-a evidentiat faptul ca orice tip de alcool consumat in exces, deci si berea, poate duce la crestere in greutate, dar s-a subliniat ca "nu are nicio baza stiintifica" mitul legat de dimensiunile mari ale abdomenului marilor iubitori de bere.

Nu in ultimul rand, s-a discutat despre utilitatea unei beri dupa o sesiune de activitate sportiva. Berea nu are mult alcool, in schimb este hranitoare, are un continut mare de apa si de potasiu, ceea ce o recomanda pentru rehidratarea sportivilor.

Totodata, avand in vedere ca activitatea sportiva prelungita creste riscul de imbolnavire a cailor respiratorii, berea este indicata intrucat, prin polifenolii pe care ii contine, ajuta la reducerea inflamatiilor si infectiilor, a subliniat medicul Johannes Scherr din Munchen.

30-09-2014
Tip
Stiri externe