Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/15/2020
Data stire

Biblioteca Nationala va fi iluminata in albastru de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului


Autor: elena

Clădirea Bibliotecii Naţionale va fi iluminată în albastru pe 2 aprilie cu ocazia de Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA), în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, va organiza în aceeaşi zi, la Biblioteca Naţională a României, un concert, eveniment care se va bucura de prezenţa însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti Dean Thompson şi a soţiei sale.

Concertul va fi oferit de Mara Prună care a fost diagnosticată cu autism la vârsta de 2 ani si 5 luni, în prezent fiind diagnosticată cu Sindrom Asperger.

Acum, Mara este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca. Începând cu anul 2010 este câştigătoarea a cinci ediţii consecutive ale unor concursuri naţionale de compoziţie muzicală.

Alături de Mara, va cânta la pian invitata acesteia Eliza Puchianu, licenţiată de către Royal Irish Academy of Music în 2014. Activitatea sa europeană numără recitaluri în Ulm, Vilnius, Paris, Padova, Veneţia, Bratislava, Viena, Dublin. Eliza a câştigat numeroase premii, incluzând 11 premii întâi la concursuri naţionale şi internaţionale între anii 1998-2014.

La clarinet va cânta Mihai Pintenaru care este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. El a mai susţinut recitaluri la Muzeul de Artă din Braşov, Muzeul Casa Mureşenilor din Braşov, Facultatea de Muzică din Braşov, Liceul de Muzică 'Tudor Ciortea' din Braşov, Universitatea de Arte 'George Enescu' din Iaşi, Ambasada României din Paris, Antwerp - Belgia, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Elice - Italia, Palatul Şuţu din Bucureşti, Muzeul 'George Enescu' din Bucureşti etc., dar şi în cadrul unor importante festivaluri.

Raluca Ioana Stratulat va cânta la vioară. Ea a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în anul 2003, masteratul în cadrul aceleiaşi instituţii în 2005 şi titlul de doctor în muzică 2010.

Începând cu anii studenţiei a avut participări în cadrul a numeroase festivaluri de muzică clasică, a obţinut o serie de premii naţionale şi internaţionale şi a susţinut concerte şi recitaluri în România, Finlanda, Grecia, Austria, Germania, Ungaria, Belgia, Italia si S.U.A. Din anul 2005 este şi profesor de muzică de cameră la Colegiul Naţional de Muzică 'George Enescu' Bucureşti.

Intrarea la eveniment va fi liberă, precizează sursa citată.

31-03-2015
Tip
Stiri interne