Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/16/2019
Data stire

Bihor: Gradinita inchisa temporar de Directia de Sanatate Publica


Autor: elena

Directia de Sanatate Publica (DSP) Bihor a dispus suspendarea activitatii gradinitei din localitatea Tamasda, frecventate de peste 20 de copii, in urma constatarii unor nereguli igienico-sanitare de functionare, se arata intr-un comunicat remis miercuri de DSP Bihor.

Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, dr. Marius Pircioaga, in controlul efectuat de personalul DSP Bihor la scoala cu clasele I-VIII din comuna Avram Iancu, de care apartine gradinita din Tamasda, in ultima decada a lunii februarie, s-a constatat existenta unor grupuri sanitare necorespunzatoare (latrine), a unei cantitati insuficiente de apa pentru igiena mainilor, a curtii neimprejmuite si a deseurilor menajere raspandite in proximitatea unitatii.

Ca urmare, DSP Bihor a dispus suspendarea temporara a activitatii gradinitei cu program normal din Tamasda, pana la indeplinirea masurilor dispuse prin procesul verbal de constatare.

Potrivit sursei citate, obligatia remedierii deficientelor constatate revine Primariei Avram Iancu, ulterior aceasta trebuie sa anunte Directia de Sanatate Publica a Judetului Bihor pentru constatarea indeplinirii masurilor dispuse anterior emiterii deciziei de suspendare a activitatii.

Potrivit directorului executiv al DSP Bihor, din totalul unitatilor de invatamant din judet, aproximativ 30% mai au program de conformare in vederea autorizarii sanitare.

03-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa