Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/13/2019
Data stire

Bihor: Numarul infectiilor respiratorii, in scadere


Autor: elena

Specialistii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bihor sustin ca se constata, saptamanal, o scadere a numarului de cazuri de infectii respiratorii.

Potrivit unui comunicat remis joi de DSP Bihor, conform datelor raportate si centralizate in supravegherea epidemiologica de rutina, saptamana trecuta, in judet, au fost inregistrate 2.394 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare (din care 46 cazuri au necesitat internare), 997 cazuri de pneumonii (din care 157 cazuri au necesitat internare) si doua cazuri diagnosticate cu gripa pe baza criteriilor clinice, fara a fi internate.

''Se constata o scadere a numarului de cazuri fata de saptamana anterioara, iar valorile raportate sunt in intervalul asteptat de cazuri noi. Estimam ca in perioada urmatoare numarul de cazuri noi de infectii acute ale cailor respiratorii va fi in scadere, datorita cresterii temperaturii mediului ambiant si a scaderii circulatiei si a activitatii virusurilor gripale'', se arata in comunicat.

De la inceputul sezonului de vaccinare antigripala 2010/2011, au fost administrate 29.348 doze de vaccin antigripal din cele peste 35.000 aflate in stoc. Vaccinul antigripal poate fi administrat pana in luna mai.

DSP Bihor recomanda autoizolarea la domiciliu la primele semne de boala: febra, secretii nazale, dureri de cap, tuse, dureri in gat.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa