Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Bihor: Sistem informatic performant pentru Spitalul Municipal din Oradea


Autor: elena

Spitalul municipal din Oradea va avea un sistem informatic integrat in vederea gestionarii activitatii medicale si administrative, realizat printr-un proiect cu finantare europeana, a anuntat miercuri Primaria Oradea.

Potrivit unui comunicat transmis presei de municipalitate, proiectul prin care se va realiza si implementa un sistem informatic integrat este necesar avand in vedere ca infrastructura serviciilor de sanatate este inca slab dezvoltata si ca managementul asistentei medicale din Spitalul Clinic Municipal "dr. Gavril Curteanu" Oradea este asigurat de Consiliul Local Oradea, care a preluat managementul spitalelor oradene.

Proiectul va duce la eficientizarea actului medical atat prin micsorarea timpilor necesari prelucrarii datelor pacientilor, cat si prin reducerea costurilor legate de investigatiile necesare.

Spitalul Municipal are trei corpuri de cladire, motiv in plus pentru integrarea comunicarii intr-un sistem informatic performant care sa faca legaturile operationale si transmiterea eficienta a datelor.

Proiectul a fost intocmit de Spitalul Municipal, urmand ca acesta sa fie depus in vederea obtinerii unei finantari pe fonduri structurale pe domeniul de interventie Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice.

Valoarea totala a proiectului este de 2.024.400 lei, din care 2% reprezinta contributia municipalitatii.
Consilierii locali au aprobat acest proiect in sedinta ordinara de marti.

30-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa