Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/27/2020
Data stire

Bistrita-Nasaud: scoala de pilotaj la Bistrita


Autor: elena

Bistritenii care vor dori sa invete sa piloteze avioane ultrausoare vor putea face acest lucru in incinta aerodromului amenajat la iesirea din municipiul Bistrita, in cartierul Unirea, pretul unei ore de pilotaj ajungand la circa 150 de euro, cu TVA inclus.

Aerodromul functioneaza pe un teren de 25.000 de metri patrati, aflat in proprietatea Primariei Bistrita, care a fost concesionat la sfarsitul anului trecut, pe o perioada de 49 de ani, unui operator aerian privat din localitate.

Potrivit regulamentului de organizare si functionare a aerodromului, care urmeaza sa fie aprobat in sedinta ordinara de joi a Consiliului Local Bistrita, concesionarul va oferi celor interesati servicii de zbor de agrement, hangarare aeronave, servicii de turism aerian, de aero-taxi, dar va fi si locul unei viitoare scoli de pilotaj si planorism.

Tarifele stabilite de operatorul aerian, fara TVA, sunt de 125 de euro pentru o ora de pilotaj, 100 de lei pentru 15 minute de zbor de agrement si 150 de euro pentru o ora de servicii publicitare, ce implica tractarea unor bannere. In ceea ce priveste planorismul, acesta ar putea fi practicat gratuit de tinerii care au intre 16 si 21 de ani.

"Se intentioneaza efectuarea demersurilor necesare pe langa Ministerul Transporturilor in vederea aducerii in municipiul Bistrita a unei sectii a Aeroclubului Romaniei. In acest caz, tinerii cu varsta cuprinsa intre 16 si 21 de ani vor putea sa urmeze gratuit cursurile scolii de planorism, cu tot ce presupune aceasta instruire", se specifica in regulament.

Aerodromul din Bistrita, care include si un heliport, este folosit in prezent si pentru aterizarea elicopterelor SMURD, solicitate in vederea preluarii pacientilor aflati in stare grava, pentru a fi transportati la clinici de specialitate din Cluj sau Mures.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa