Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/03/2020
Data stire

Botosani: Ancheta la Maternitate dupa ce un medic a recomandat gravidelor sa nasca in alt judet


Autor: elena

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati a dispus efectuarea unei anchete la Secţia de Obstretică şi Ginecologie, după ce unul din medici a postat pe pagina sa de pe un site de socializare un text în care le recomandă gravidelor să evite să nască la Botoşani şi să meargă la o maternitate din Iaşi.

Directorul de îngrijiri al spitalului, Ioan Asaftei, a menţionat că în urma apariţiei publice a mesajului medicului a fost sesizată Comisia de disciplină.

'Cazul a fost dirijat în regim de urgenţă către Comisia de disciplină pentru a analiza conţinutul postării. Cercetarea nu se îndreaptă împotriva domnului doctor, ci împotriva faptelor încriminate. Va fi pus domnul doctor să susţină şi să argumenteze faptele care sunt. Dacă sunt într-adevăr confirmate, se vor lua măsurile asupra celor vinovaţi', a afirmat Asaftei.

Neonatologul Eugen Prăjinariu a postat, sâmbătă, un mesaj pe contul personal de pe o reţea de socializare prin care îndeamnă pe viitoarele mămici să nască în Iaşi dacă vor să 'trăiască pruncul'.

"Viitoare mămici, dacă se instalează cumva durerile naşterii, înainte de 34 de săptămâni de gestaţie, nu vă mai obosiţi să-l sunaţi pe ginecologul din Botoşani, că nu are rost. Suiţi-vă într-o maşină şi fuga la Iaşi la Maternitatea Cuza Vodă dacă vreţi să vă trăiască pruncul', scrie medicul.

În mesajul său, Prăjinariu a acuzat deficienţele sistemului medical, dar şi dotarea tehnică insuficientă, el afirmând că Secţia de neonatologie în care lucrează este 'o bombă cu ceas'.

"Atunci când am afirmat că lucrez cu stetoscopul şi o seringă nu am crezut că e chiar atât de groasă. În garda de ieri (n.r.- vineri) am avut un caz deosebit care a necesitat investigaţii pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toată lumea. În fine, spre norocul copilului a mers totul bine. După care m-am apucat să răsfoiesc toată documentaţia secţiei în privinţa aparaturii şi achiziţiilor. Am constatat cu stupoare că în afară de incubatoare restul aparatelor sunt ieşite din uz. Fie că sunt foarte vechi, fie le lipseşte câte ceva, fie nu au inspecţia tehnică şi aviz de funcţionare. Secţia de Neonatologie este o bombă cu ceas', mai scrie medicul.

Medicul Prăjinariu scria, în luna februarie a acestui an, pe aceeaşi reţea de socializare, că 'asistentele nu discern între o situaţie gravă şi una normală în starea unui pacient' şi că 'vaccinează de două ori acelaşi copil cu acelaşi vaccin'.

03-12-2014
Tip
Stiri interne