Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Botosani: Medic retinut pentru ca lua mita pentru a favoriza pensionari fictive


Autor: elena

Un medic de la Comisia de evaluare a capacitatii de munca din cadrul Casei Judetene de Pensii (CJP) Botosani a fost retinut, marti seara, pentru luare de mita, dupa ce, timp de peste doua luni, a fost filat in timp ce primea diverse sume de bani in schimbul unor documente medicale fictive, a declarat, pentru AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, Cristian Popovici.

Potrivit acestuia, retinerea medicului Liliana Teodoriu a avut loc in urma unor "activitati de supraveghere operativa in cadrul unui dosar penal inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani".

"Practic, in decursul a doua luni de zile, noi am probat activitatea de luare de mita de la un numar de persoane, care erau in procedura de obtinere a deciziei de pensionare cu diferite grade de handicap", a afirmat Cristian Popovici, care sustine ca medicul ar fi primit bani de la aproximativ 150 de persoane.

Procurorii au dispus, marti, efectuarea mai multor perchezitii atat in biroul medicului din sediul CJP, cat si la domiciliul acestuia, dar si al altor persoane implicate, atat in municipiul Botosani, cat si in Dorohoi.

In urma perchezitiei, la domiciliul medicului au fost gasite sume importante de bani despre care se presupune ca ar proveni de la pacienti.
Ancheta s-a derulat impreuna cu lucratorii Directiei Generale Anticoruptie si ai Serviciului Roman de Informatii.

30-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa